Ontdek Fins Lapland

Fins Lapland verandert in de winter in een waar sprookjeslandschap. De zacht glooiende heuvels, de talloze meren en de dichte bossen worden allemaal bedekt onder een dikke laag sneeuw en ijs. Tijdens de schaarse uurtjes zonlicht glinsteren de ijskristallen in de bomen en u hoort de takken kraken onder het gewicht van de sneeuwvlokken. Met husky’s, sneeuwschoenen of een sneeuwscooter kunt u het verstilde landschap ontdekken. Als het donker wordt, geniet u van de gezellige open haard of u trotseert de kou nog wat langer om het magische Noorderlicht te zien.

Volgende stap

Kaart van Lapland
Bekijk de kaart

Bekijk bezienswaardigheden Fins Lapland op kaart

Muonio – Inari – Rovaniemi – Pudasjävri – Saariselka – Sirkka

Meerdaagse huskysafari

Met uw eigen slee, getrokken door een hecht team van husky’s, door de winterse wildernis trekken met een groep andere reizigers – dat is een onvergetelijk avontuur. Natuurlijk kunt u een korte huskysafari maken van een paar uur, maar als u echt de fijne kneepjes van het ‘mushen’ wilt leren dan is een meerdaagse tocht echt wat voor u. Meerdaagse huskysafari’s duren tussen de 2 en 14 dagen. Op de eerste dag leert u hoe u uw eigen slee bestuurt. Daarna bent u klaar om het winterse landschap te doorkruisen. Afhankelijk van de route ziet u zwaar besneeuwde wouden, glooiende fell vlaktes en bevroren meren en rivieren. Omdat u in de vrije natuur verblijft, helpt iedereen mee met het verzorgen van de honden, het bereiden van de maaltijd en andere klusjes.

Andere activiteiten

Tijdens de huskysafari verblijft u met de hele groep in gezellige blokhutten in de wildernis. Hier kunt u gebruik maken van een sauna (met primitieve douche), maar er is geen stromend water, elektriciteit of internet. Mobiel bereik is regelmatig slecht tot niet aanwezig (de gids heeft voor nood wel een satellietverbinding). Ontbijt en diner eet u in de blokhut, binnen in de warmte. De lunch wordt tijdens een tussenstop bereid op een kampvuur.

Andere activiteiten

Naast huskysafari’s kunt u ook sneeuwscootertochten, rendiersafari’s, langlauftochten, sneeuwschoenwandelingen en meer activiteiten doen. Wat dacht u van paardrijden in de sneeuw of ijsvissen? De echte durfal gaat ijskarten of zwemmen in een ijswak. Ook skiën of snowboarden behoort tot de mogelijkheden.

U verblijft naar keuze in een gezellige hotelkamer of in een comfortabele blokhut met open haard en sauna.

Noorderlicht

Fins Lapland is het gebied in Finland dat boven de Poolcirkel ligt. Vanwege de zeer noordelijke ligging heeft u in de winter een uitstekende kans om het Noorderlicht te spotten. In de avond kunt u zelf buiten gaan kijken of een Noorderlicht excursie in het donker doen. U gaat dan met husky’s, rendieren, sneeuwschoenen, sneeuwscooter of minibus op pad.

Helemaal bijzonder is een overnachting in een Aurora Dome. U overnacht onder een glazen koepel zodat u vanuit uw bed naar de sterrenhemel kunt kijken. Met wat geluk verschijnt het Noorderlicht.

Noorderlicht

Activiteiten in Fins Lapland

Scandinavië in de winter is zeer geschikt voor verschillende activiteiten.  In Fins Lapland zijn onder andere de volgende activiteiten & excursies mogelijk:

Locatie: Harriniva, Jeris, Torassiepi, Vuokatti & Äkäskero.

  • Meerdaagse husky safari (vanaf 18 jaar).
  • Korte husky safari (vanaf 4 jaar).
  • (Meerdaagse) sneeuwschoenwandeling.
  • Winteractiviteiten (o.a. sneeuwscootertocht, rendiersafari, langlaufen).
  • Noorderlicht excursies.

Lees meer over winteractiviteiten in Finland.

Beste reistijd voor het Fins Lapland

Afhankelijk van de locatie kunt u van december tot april een huskysafari, Noorderlichtreis of actieve wintervakantie maken. Aan het begin en het eind van het seizoen kan de sneeuwkwaliteit wat minder zijn, afhankelijk van de temperatuur. Een voordeel is echter dat u dan meer daglicht en wat aangenamere temperaturen heeft. Bekijk hier voor meer informatie over het klimaat in Fins Lapland.

Klimaat in Fins Lapland

Dag: -11°C – 19°C

Nacht: -21°C – 9°C

Beste reistijd

Jan – apr & dec

Lees meer

Bekijk overige gebieden voor je vakantie naar Lapland