Ontdek het Noorden van Noorwegen

Noord Noorwegen ligt in het gebied enkele honderden kilometers boven de poolcirkel. Dat betekent dat er ’s zomers sprake is van middernachtzon en er ’s winters een zeer goede kans is om het Noorderlicht te zien in de maandenlange donkerte.

De kustlijn wordt gekenmerkt door kleine vissersdorpjes, het bergachtige binnenland is overwegend dunbevolkt. Na uw orka safari vanuit Andenes kunt u met uw huurauto dit gebied verder ontdekken. Een aanrader is een verblijf van een paar dagen in een rorbu: deze typisch Noorse, felrode houten vakantiehuisjes liggen aan zee en staan vaak gedeeltelijk op palen in het water. Fotogenieke plaatsjes zijn onder andere Reine, Å, Svolvaer en Henningsvaer.

Volgende stap

Gebieden van Noord Noorwegen Bekijk op kaart

Klik op één van de links om direct naar het gebied te gaan, of lees hieronder een verkort overzicht .

Overzicht van gebieden in Noord Noorwegen

Alta

Alta Finnmark staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien, dus een wintertrip in Noorwegen zou niet compleet zijn zonder op zijn minst te proberen de Aurora Borealis te bekijken.
Spot: vogels
Zien: Sami cultuur | noorderlicht
Doen: hondenslee | sneeuwscooter

Lees meer …

Lofoten

De dramatische met sneeuw bedekte bergen van de Lofoten, die uit het ijskoude water van de fjorden komen. Kleine rode huisjes bij elkaar, een vleugje kleur tegen het donkere water en de bergen.
Spot: 16 soorten walvissen & dolfijnen
Zien: koraalrif | noorderlicht
Doen: zodiaksafari | raften

Lees meer …

Lyngen Alpen

De Lyngen Alpen liggen 500 km voorbij de poolcirkel en strekken zich uit langs het schiereiland. Een combinatie van fjorden, steile bergen en meer dan 100 gletsjers, is het een eersteklas bestemming voor winteractiviteiten.
Spot: 16 soorten walvissen & dolfijnen
Zien: Sami cultuur | noorderlicht
Doen: hondenslee | sneeuwscooter

Lees meer …

Skjervøy

In de diepten van de oceaan buiten Skjervøy jagen orka’s en bultruggen op vijf miljard haring – het is net als ’s werelds grootste buffet. Zie honderden walvissen die elk jaar rond Skjervoy samenkomen en maak deel uit van het walvisavontuur!
Spot: 12 soorten walvissen & dolfijnen
Zien: noorderlicht
Doen: zwemmen met orka | zodiaksafari

Lees meer …

Tromsø

Tromso is omgeven door ongerepte wildernis van fjorden en bergen. Een fantastische plek om het verbazingwekkende noorderlicht te aanschouwen. Bezoek de ijsculpturen van Tromsø Ice Domes of neem de kabelbaan met de mooiste uitzicht.
Spot: 12 soorten walvissen & dolfijnen
Zien: noorderlicht | museum | aquarium
Doen: zodiaksafari | hondenslee

Lees meer …

Vesterålen

Vesterålen ligt ten noorden van de poolcirkel en bestaat uit honderden eilanden. De hoofdstad Sortland ligt centraal op het eiland Langoya. Er zijn talloze vissersdopjes verspreid over Vesterålen, zoals Nyksund, Stø & Andenes.
Spot: 12 soorten walvissen & dolfijnen
Zien: noorderlicht
Doen: zodiaksafari | wandelen

Lees meer …