Ontdek de natuur van Zweeds Lapland

De natuur van Zweeds Lapland verandert in een winter wonderland zodra de sneeuwval begint. Uitgestrekte taiga wouden met bomen zwaar van de sneeuw. Meren omgetoverd tot grootse ijsvlaktes en ongerepte gebieden waar u dagen kunt lopen zonder ook maar iemand tegen te komen. Het enige geluid dat u hoort is het ruisen van de wind en het gekraak van de sneeuw als u er loopt. Dit is de rustgevende ervaring die Zweeds Lapland te bieden heeft, terwijl u er ook een spannende vakantie van kan maken. Een husky safari, sneeuwscooter safari of een excursie met een hovercraft geeft u de adrenaline kick om het warm te houden in het koude klimaat.

Volgende stap

Kaart van Lapland
Bekijk de kaart

Bekijk bezienswaardigheden Zweeds Lapland op kaart

Winterse vakantie in Zweeds Lapland

De besneeuwde vlaktes en bevroren meren in Zweeds Lapland bieden het decor voor een prachtige wintervakantie. Zweeds Lapland is onderdeel van het gelijknamige maar grotere Lapland. Lapland ligt verspreid over de noordelijke delen van Noorwegen, Finland en Zweden en een klein deel van Rusland. Het is het oorspronkelijke leefgebied van de Sami, een nomadisch volk dat bekend staat als rendierenhoeders. Met Zweeds Lapland wordt de noordelijke provincie van Zweden aangeduid.

Met de sneeuwzekere wintermaanden is Zweeds Lapland de bestemming voor een winters avontuur. De omgeving leent zich uitstekend voor husky safari’s en sneeuwscooter tochten door het landschap, of ga voor een sneeuwschoenwandeling. Voor een unieke ervaring kunt u zelfs met een hovercraft over de ijsvlaktes bij Luleå vliegen.

Noorderlicht in Zweeds Lapland

Zweeds Lapland ligt grotendeels boven de Poolcirkel. Dit betekend dat in de winter de dagen erg kort zijn, en er zijn zelfs dagen dat de zon helemaal niet opkomt. Deze duisternis, in combinatie met een heldere hemel en weinig lichtvervuiling in de wildernis geeft een goede kans op het zien van het Noorderlicht. Dit prachtige natuurspektakel is voor velen een bucketlist item. In de avond kunt u zelf buiten gaan kijken of in het donker op een Noorderlicht excursie gaan. U gaat dan met husky’s, rendieren, sneeuwschoenen, sneeuwscooter of minibus op pad.

Zweeds Lapland (1)

Bezienswaardigheden & activiteiten in Zweeds Lapland

Scandinavië in de winter is zeer geschikt voor verschillende activiteiten. In Zweeds Lapland zijn onder andere de volgende activiteiten & excursies mogelijk:

  • Sneeuwscooter safari
  • Noorderlicht excursies
  • Meerdaagse husky safari (vanaf 16 jaar)
  • Korte husky safari (vanaf 6 jaar)
  • Sneeuwschoen wandeling
  • Crosscountry skiën
  • Hovercraft excursie
  • IJsvissen

Beste reistijd

Afhankelijk van de locatie kunt u van december tot april een huskysafari, Noorderlichtreis of actieve wintervakantie maken in Zweeds Lapland. Aan het begin en het eind van het seizoen kan de sneeuwkwaliteit wat minder zijn, afhankelijk van de temperatuur. Een voordeel is echter dat u dan meer daglicht en wat aangenamere temperaturen heeft.

Klimaatschema Zweden

Klimaat in Zweeds Lapland

Dag: -7°C – 20°C

Nacht: -16°C – 11°C

Beste reistijd

Jan – apr & dec

Lees meer

Bekijk overige gebieden voor je vakantie naar Lapland