Beste tijd voor Zanzibar

De beste tijd om Zanzibar te bezoeken is van juni tot oktober tijdens de koele, droge lentemaanden. Een andere populaire tijd om dit tropische eiland te bezoeken is van december tot februari, wanneer het heet en droog is. Een Afrikaanse strandvakantie betekent zonovergoten kusten, met palmbomen omzoomde stranden en schitterende zonsondergangen – verwacht dit alles en meer op een strandvakantie op Zanzibar.

Er zijn twee beste tijden om te snorkelen voor de kust van Zanzibar, in juli en augustus en in februari en maart. Duiken & snorkelen voor de noordkust is bijzonder goed van juni tot oktober en voor de zuidkust tussen november en maart.

Volgende stappen

Wanneer is de beste tijd om te snorkelen

  • Duiken & snorkelen in Zanzibar hangt sterk af van de wind, het zicht op het water en de getijden. De zuidelijke wind genaamd “Kusi” waait in juli en augustus en de noordelijke wind genaamd “Kaskazi” waait van half november tot begin maart. Tussen de moessonperiodes zijn er twee rustige seizoenen. De beste periode om te snorkelen of duiken is van juni tot augustus en van half november tot begin januari. De watertemperatuur is in die periode ook redelijk comfortabel (24°C -30°C).

Wanneer is de beste tijd om babyschildpadden te spotten

  • Het broedseizoen van de groene schildpad is van februari tot juli en is afhankelijk van de broedplaatsen. De schildpadden nestelen vaak op Nungwi Beach. Na 55-75 dagen kruipen ze onmiddellijk zeewaarts over het zand naar de branding waar ze open water bereiken.

Wanneer is de beste tijd om te zwemmen met dolfijnen

  • De zuidelijke kustwateren van Zanzibar zijn de thuisbasis van bultruggen en dolfijnen. De beste periode om dolfijnen te zien en te zwemmen is tijdens het droge seizoen, dat loopt van januari tot februari en van juni tot oktober. Bovendien is de beste tijd om ze te ontmoeten meestal vroeg in de ochtend.

Zanzibar

Klimaat J F M A M J J A S O N D
● Seizoenen D D R R R D D D D D R R
● mm 53 43 132 204 157 46 32 34 31 63 97 106
● Dag (°C) 30 31 30 29 28 27 28 28 29 29 29 30
● Nacht (°C) 26 26 27 25 24 24 23 23 23 24 25 26
● Zee (°C) 28 29 29 29 28 27 26 26 26 27 28 29
d = droge tijd  | r = regen tijd | mm = regen

Beste reistijd wildlife spotten in Zanzibar

De beste reistijd voor wildlife spotten is tijdens de korte droge seizoen (januari – februari) en de lange droge seizoen (juni – oktober).  Zanzibar is het hele jaar door een strandbestemming, met uitzondering van de natste maanden april – mei. Voor het meest betrouwbare droge weer ga je tussen juni en oktober naar Zanzibar.

Wildlife
J F M A M J J A S O N D
● Zwemmen met dolfijnen o o o
● Rifhaaien o o o
● Mantaroggen 0 o 0 0 o
● Bultrugwalvissen
● Zeeschildpadden
● Reuzenschildpadden o o o o
● Zanzibar franje apen o o o o
● Beste tijd    o Redelijke tijd