Ontdek de natuur in het Abruzzen gebergte van Italië…

Maar weinig mensen weten het, maar op 2 uur rijden van Rome leven nog beren en wolven in de Abruzzen. De Abruzzen is een nog vrij ongerept gebergte met rustige dalen, uitgestrekte berkenbossen en ruige hellingen. Er komen nog niet veel toeristen. De hoogste berg, de Corno Grande is 2.912 meter hoog. Op rotspunten liggen prachtige middeleeuwse dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Behalve in de keuken dan waar heerlijke streekgerechten worden bereid. Met ervaren lokale gidsen kunt u in de Abruzzen op zoek gaan naar beren, wolven en diverse andere wilde dieren. Wij maken uw reis geheel naar uw wensen op maat.

Volgende stap

.

.

.

   Beren in de Abruzzen

.

.

.

Spot beren in de zomer

Begin april zijn de meeste beren ontwaakt uit hun winterslaap. Hierna kunt u tot en met september/oktober met een van onze privé gidsen op zoek gaan naar beren. Begin april kan er nog wat sneeuw liggen. Vanaf juni zijn alle beren actief inclusief moederberen met jongen. De beste tijd om beren te zien in de Abruzzen is eind augustus/begin september als de ramnus bessen bloeien op de hoge bergweides. De beren trekken dan uit de dichte bossen naar de open weides om zich te goed te doen aan de bessen zodat u ze goed kunt zien. Vanaf september kleuren de bomen prachtig geel, oranje en rood en kunt u de bronsttijd van de edelherten meemaken. Naast beren spotten kunt u in de Abruzzen ook prachtig wandelen en de sfeervolle dorpjes bekijken (waar u kunt genieten van lokale specialiteiten). In de zomermaanden en in de herfst zijn de weersomstandigheden gewoonlijk het beste met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wolven in de Abruzzen

.

.

.

Huilende wolven in de winter

Wolven worden door hun schuwe aard in de zomer maanden minder vaak gezien. De beste tijd zijn dan ook de wintermaanden van januari tot en met maart. Met sneeuwschoenen en uw privé gids gaat u in de verlaten wouden en besneeuwde weides op zoek naar sporen van wolven. Op een donkere koude avond neemt de gids u mee naar de bergen en laat met een microfoon geluiden van huilende wolven horen. Vrijwel zeker hoort u dan wolven terug huilen (soms van zeer dichtbij …).

Een dag op beren en wolvenreis

Ochtend

’s Ochtends vroeg gaat de wekker en nog voor het ontbijt gaat u te voet of per privé busje op zoek naar bruine beren, wolven en andere wilde dieren waaronder gemzen, wilde zwijnen, edelherten en reeën. Veel dieren zijn vroeg in de ochtend en laat in de middag op weides en graslanden langs de bosranden op zoek naar voedsel. Daarna gaat u terug naar het hotel voor een uitgebreid ontbijt.

Middag

In de loop van de middag haalt u in het dorpje vervolgens een lunch om mee te nemen (Pizza Bianca is een heerlijke aanrader) en vervolgens gaat u weer op zoek naar beren, wolven, edelherten en andere wilde dieren. Als het donker wordt keert u terug naar het hotel voor een heerlijk Italiaans diner in het gezellige hotel.

Avond/nacht

Een avond gaat u met een gids de bergen in voor een “wolf howling” excursie (beste kans om wolven te horen huilen). Soms hoort u in de verte het gehuil van een eenzame wolf en een andere keer komt het gehuil uit een bosje 100 meter verderop.

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Hotels in de Abruzzen & omgeving

In de Abruzzen…

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Wat te doen in Italië

.

.

.

Wat te doen in Italië

Als u toch in de buurt van Rome bent, waarom blijft u dan niet een paar dagen in deze schitterende stad? Vanuit de Abruzzen rijdt u met uw huurauto (verzorgen wij) in iets meer dan 2 uur naar Napels. De Amalfikust, volgens velen de mooiste kust van Europa, ligt op 1,5 uur rijden van Napels.

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd voor Italië

Voor beren is mei tot en met half oktober de beste periode. Voor wolven kunt u het hele jaar de Abruzzen bezoeken, maar de winter is de beste periode.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Italië.

Om je Italië rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar IJsland komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Italië.