Ontdek Italië met Sundowner Wildlife Holidays, de Italië specialist

Maar weinig mensen weten het, maar op 2 uur rijden van Rome leven beren en wolven. De Abruzzen is een nog vrij ongerept gebergte met rustige dalen, uitgestrekte berkenbossen en ruige hellingen. De hoogste berg, de Corno Grande is 2.912 meter hoog. Op rotspunten liggen prachtige middeleeuwse dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Behalve in de keuken dan waar heerlijke streekgerechten worden bereid.

In de lente, zomer en herfst zijn de bossen en dalen groen en kunt u heerlijk wandelen; in de winter ligt er een dik pak sneeuw en kunt u verschillende wintersporten beoefenen. In de Abruzzen gaat het goed met de beren en wolven en – afhankelijk van het seizoen – heeft u een redelijke tot goede kans dat u deze dieren zult zien.

Bekijk onze reizen naar Italië

Spot beren en wolven

Beren ontwaken in de lente uit hun winterslaap. Van april tot en met september/oktober kunt u met een van onze gidsen op zoek naar beren. De beste tijd is eind augustus/begin september als de bessen bloeien op de hoge bergweides. De beren trekken uit de dichte wouden naar de open weides waar u ze kunt zien. De meeste van onze klanten hebben een of meerdere beren gezien op hun reis naar de Abruzzen. Reserveert u deze reizen bij voorkeur enkele maanden van de tevoren. De vraag is hoog en er zijn maar weinig (leuke) accommodaties.

Vanaf eind april tot begin oktober kunt u op zoek naar beren (en daarnaast wolven en ander Wildlife). In april kan er nog wat sneeuw liggen hogerop in de bergen, maar de eerste beren ontwaken al uit hun winterslaap. Vanaf juni zijn alle beren actief inclusief moederberen met jongen. In de zomermaanden zijn de weersomstandigheden gewoonlijk het beste met een gemiddelde temperatuur van boven de 20 graden. In deze maanden kunt u heerlijk wandelen in de fraaie Nationale Parken Gran Sasso en Abruzzo en op eigen gelegenheid de mooie bergdorpjes verkennen.

Vanaf september kleuren de bomen prachtig geel, oranje en rood en kunt u de bronsttijd van de edelherten observeren.

Wolven worden door hun schuwe aard minder vaak gezien. De beste tijd zijn de wintermaanden van januari tot en met maart. Met sneeuwschoenen en gids wandelt u door verlaten witte wouden, trekt u over open besneeuwde weides en volgt u sporen van wolven. Meer dan de helft van onze klanten heeft wolven gezien op hun reizen in de winter.

Bruine beer reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Abruzzen National Park

Lees meer

Een dag op beren en wolvenreis

Ochtend

’s Ochtends wordt u al vroeg wakker in uw gezellige hotelkamer. Nog voor het ontbijt gaat u te voet of per privé busje op zoek naar bruine beren, wolven en andere wilde dieren waaronder gemzen, wilde zwijnen, edelherten en reeën. Veel dieren zijn vroeg in de ochtend en laat in de middag op weides en graslanden langs de bosranden op zoek naar voedsel. Daarna gaat u terug naar het hotel voor een uitgebreid ontbijt.

Middag

In de loop van de middag haalt u in het dorpje vervolgens een lunch om mee te nemen (Pizza Bianca is een heerlijke aanrader) en vervolgens gaat u weer op zoek naar beren, wolven, edelherten en andere wilde dieren. Als het donker wordt keert u terug naar het hotel voor een heerlijk Italiaans diner in het gezellige hotel.

Avond/nacht

Een avond gaat u met een gids de bergen in voor een “wolf howling” excursie (beste kans om wolven te horen huilen). Soms hoort u in de verte het gehuil van een eenzame wolf en een andere keer komt het gehuil uit een bosje 100 meter verderop.

Beste tijd Italië

Lees meer

Combineer met Rome, Napels of de Amalfikust

Als u toch in de buurt van Rome bent, waarom blijft u dan niet een paar dagen in deze schitterende stad? Vanuit de Abruzzen rijdt u met uw huurauto (verzorgen wij) in iets meer dan 2 uur naar Napels. De Amalfikust, volgens velen de mooiste kust van Europa, ligt op 1,5 uur rijden van Napels.

Hotels in Italië

Bekijk onze selectie hotels

Vliegtijd

● Rome ca. 2 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● Alitalia (D)

Tijdverschil

● Zomertijd +0 uur
● Wintertijd +0 uur

Visum

● Nee

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● Euro

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Italië

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk onze voorbeeld reizen naar Italië

Parken op uw Italië reis

Abruzzen National Park

Lees meer

Bekijk onze selectie van hotels in Italië

Beste tijd voor reizen naar Italië

KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)6561616562554252699110584
● Dag (°C)4471016192323191495
● Nacht (°C)-2-103711131310730
Zomer Winter ☀ Zon 🌨 Regen/sneeuw

Beste periode Abruzzen National Park in Italië

De beste periode om de Abruzzen te bezoeken vindt u in het schema hieronder.

WildlifeParkenJFMAMJJASOND
● BerenDe Abruzzen
● WolvenDe Abruzzen
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen van Italië

Wolven in de Abruzen National Park in Italië

Wolven in de besneeuwde Abruzzen (Februari 2019)

Prachtige reis met uitermate kundige gids, en prettig gezelschap. Heel mooi weer gehad (geboft) en ook nog eens zelf 4 wilde wolven gespot (ook geboft) in een prachtige (gevarieerde) omgeving, met verblijf in een gezellig familiehotel.

Ik heb eigenlijk 1 opmerking: je hebt voor deze reis een goede conditie nodig. Wandelen in de bergen met sneeuwschoenen, ben ik als Nederlandse niet gewend. het was heerlijk, maar ook vermoeiend, dus een zekere conditie is wel een vereiste: m.a.w dit is niet geschikt voor “watjes”. Ook al past de gids z’n tempo op die van jou aan!

Waardering voor de reis: 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Dekker

Lees verder