Beren, wolven, prachtige steden & een heerlijke keuken…

 

Ontdek de Abruzzen

Maar weinig mensen weten het, maar op 2 uur rijden van Rome leven beren en wolven. De Abruzzen is een nog vrij ongerept gebergte met rustige dalen, uitgestrekte berkenbossen en ruige hellingen. De hoogste berg, de Corno Grande is 2.912 meter hoog. Op rotspunten liggen prachtige middeleeuwse dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Behalve in de keuken dan waar heerlijke streekgerechten worden bereid.

In de lente, zomer en herfst zijn de bossen en dalen groen en kunt u heerlijk wandelen; in de winter ligt er een dik pak sneeuw en kunt u verschillende wintersporten beoefenen. In de Abruzzen gaat het goed met de beren en wolven en – afhankelijk van het seizoen – heeft u een redelijke tot goede kans dat u deze dieren zult zien.

Spot beren en wolven

Beren ontwaken in de lente uit hun winterslaap. Van april tot en met september/oktober kunt u met een van onze gidsen op zoek naar beren. De beste tijd is eind augustus/begin september als de bessen bloeien op de hoge bergweides. De beren trekken uit de dichte wouden naar de open weides waar u ze kunt zien. De meeste van onze klanten hebben een of meerdere beren gezien o hun reis naar de Abruzzen. Reserveert u deze reizen bij voorkeur enkele maanden van de tevoren. De vraag is hoog en er zijn maar weinig (leuke) accommodaties.

Wolven worden door hun schuwe aard minder vaak gezien. De beste tijd zijn de wintermaanden van januari tot en met maart. Met sneeuwschoenen en gids wandelt u door verlaten witte wouden, trekt u over open besneeuwde weides en volgt u sporen van wolven. Meer dan de helft van onze klanten heeft wolven gezien op hun reizen in de winter.

Abruzzen National Park
“Op slechts 2 uur rijden van Rome leven beren en wolven”

Combineer met Rome, Napels of de Amalfikust

Als u toch in de buurt van Rome bent, waarom blijft u dan niet een paar dagen in deze schitterende stad? Vanuit de Abruzzen rijdt u met uw huurauto (verzorgen wij) in iets meer dan 2 uur naar Napels. De Amalfikust, volgens velen de mooiste kust van Europa, ligt op 1,5 uur rijden van Napels.

Foto: © natuurfoto-andius.nl

Bruine beer

Wolf

Vos

Foto: Kip Soep

Edelhert

Foto - Eelco Cramer

Gemsbok

Foto: © cmd-a.de

Zwijn

Foto: Jorge Láscar

Lammergier

Als touroperator gespecialiseerd in wildlife en natuurreizen bieden wij in Italië de onderstaande reizen aan.

Individuele reizen op maat in Italië

Beren- en wolvenreizen

In het zomerseizoen vanaf eind april tot en met begin oktober kunt u met een privé gids op zoek naar bruine beren, wolven en ander Wildlife zoals de imposante lammergier.

  • Uw gids neemt u met een busje mee hoog de bergen in en vervolgens gaat u al wandelend op zoek.
  • In de avond woont u een presentatie bij over het gebied en de dieren die er leven.
  • Ook neemt uw gids u in de avond een keer mee op een excursie om wolven te horen huilen.
  • In de winter zijn de beren in winterslaap, maar de wolven zijn juist gemakkelijker te vinden door de sporen die ze in de sneeuw achterlaten. Bij sneeuw neemt uw gids u mee op sneeuwschoenwandelingen waarbij u op zoek gaat naar wolven en ander Wildlife zoals de gemsbok.

Lees meer

Vliegtijd

● Rome ca. 2 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● Alitalia (D)

Tijdverschil

● Zomertijd +0 uur
● Wintertijd +0 uur

Visum

● Nee

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● Euro

Reisadvies

● Klik hier voor advies