Beste tijd om in Italië beren en wolven te spotten

Wanneer kun je het beste naar Italië reizen om bruine beren en wolven in de Abruzzen te spotten? Voor bruine beren is dat van april tot en met september en voor wolven is dat van januari tot en met maart.

Volgende stappen

Wanneer is de beste tijd om in Italië bruine beren te spotten

Bruine beren in Italië houden hun winterslaap van oktober/november tot en met maart/april. In de periode tussen april tot en met september kun je beren in Italië spotten. De beste periode om bruine beren in Italië te spotten is vlak na de winterslaap in april als de beren hongerig zijn. In deze periode zoeken ze overal naar voedsel/ Ze bewegen dan veel waardoor de kans groter is om ze te zien. Een andere perfecte periode is einde augustus als de ramnus bessen bloeien. De bruine beren in de Abruzzen komen dan de bossen uit om op de open hoge bergweides naar ramnus bessen te zoeken. Hier kun je de bruine beren in de Abruzzo goed zien.

Wanneer is de beste tijd om in Italië wolven te spotten

Wolven zijn schuwe dieren en veel minder makkelijk te zien dan bruine beren. De beste tijd om wolven in de Italiaanse Abruzzo te zien zijn de winter maanden van januari tot en met maart als er sneeuw ligt. De sneeuw dwingt prooidieren om naar de lagere delen van de valleien te gaan. De wolven volgen hun prooien. Bovendien zijn hun sporen in de sneeuw goed te volgen. Je weet dan dat er wolven in de buurt zijn. Op sneeuwschoenen kun je hun sporen volgen. Sporen in een rechte lijn zijn van wolven en sporen van links naar recht en heen en terug is van honden. De gids weet dan waar je met verrekijker de omgeving moet scannen. Met wat geluk zie zo wolven.

Klimaat J F M A M J J A S O N D
● Seizoenen w w w z z z z z z w w w
● mm 65 61 61 65 62 55 42 52 69 91 105 84
● Dag (°C) 4 4 7 10 16 19 23 23 19 14 9 5
● Nacht (°C) -2 -1 0 3 7 11 13 13 10 7 3 0
z = zomer | w = winter | mm = regen/sneeuw

Beste tijd in Italië om bruine beren en wolven te spotten

Wildlife spotten
J F M A M J J A S O N D
Bruine beer o o
Wolven o o o o o o o o o
● Beste tijd    o Redelijke tijd