Ga op vakantie naar Agra met Sundowner Wildlife Holidays

Bekend vanwege wellicht het allermooiste- en meest extravagante bouwwerk ter wereld, de Taj Mahal. Spectaculair is de symmetrie van het gebouw en de zuiverheid van de kleur. Het prachtige witte marmer weerkaatst het zonlicht en dit zorgt voor veranderende tinten in de kleur, vooral bij zonsopgang en -ondergang. Tijdens een vakantie in India is dit een van de meest bezochte highlights van het land.

Bekijk onze reizen naar India

Het wereldwonder van India

Het door vier 40 meter hoge minaretten omringde Taj Mahal ligt op de oevers van de Yamuna rivier. Het complex is in 1643 gebouwd door Mughal heerser Shah Jahan ter herinnering aan zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal die in 1631 overleed. Gedurende 22 jaar zijn 20.000 man dag en nacht bezig geweest om dit meesterwerk te bouwen. Het witte marmer komt uit Jodhpur, 160 km ver weg, en werd met olifanten, ossen en buffels naar Agra vervoerd.

U bereikt de Taj Mahal via een prachtige gemanicuurde groene tuin waar twee brede wandelpaden lopen met daartussen in een waterpartij met fonteinen.  In het water ziet u de weerspiegeling van de Taj Mahal met haar vier minaretten. Het mooist is een bezoek bij zonsondergang of bij zonsopkomst. Het marmer van dit immense bouwwerk reflecteert de vele kleuren waardoor elke keer weer een natuurlijk lichtspektakel te bewonderen is.

“De Taj Mahal in Agra is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en een symbool van India.”

Agra

In Agra zijn nog een aantal andere monumenten die een bezoek tijdens uw vakantie in India de moeite waard zijn. Een ervan is het op de westoever van de Yamuna rivier gebouwde rode zandstenen Agra Fort. De indrukwekkende rode zandstenen muren vormen een halvemaan langs de rivier. Binnen de muren van het door een, nu droge, slotgracht omringde fort ligt een heel complex aan gebouwen.

Een ander hoogtepunt is de in 1571 door keizer Akbar gebouwde Jama Mashid in het hart van de oude stad met haar prachtige marmeren koepels en diverse moskeeën en graftomben. Dit is waarschijnlijk de grootste moskee van India. Ook de Baby Taj, een miniatuur versie van de Taj Mahal, is een bezoek waard.

Fatehpur Sikri

De koninklijke stad Fathepur Sikri werd in de tweede helft van de 16e eeuw gebouwd door Mughal Keizer Akbar vlakbij Agra. De stad is alleen niet lang belangrijk geweest. In het jaar 1610 is de stad verlaten en nog steeds is het een spookstad. In de korte tijd zijn er wel veel grote bouwwerken geplaatst. Tijdens een wandeling door de spookstad kunt u onder andere tombes en paleizen bewonderen.

Wat zijn de hoogtepunten van Agra?

Fort in Agra. Foto: © Sanyam Bahga
  • Taj Mahal
  • Baby Taj
  • Agra fort
  • Jama Mashid
  • Fathepur Sikri

Onze selectie accommodaties in Agra

Verblijf tijdens uw vakantie in Agra in een hotel met uitzicht op de Taj Mahal of relax in de rustgevende oase van een resort midden in de bruisende stad.

Accommodaties in Agra

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Agra

U kunt het hele jaar door op vakantie naar de stad Agra. Het is aan te raden om in de koelere maanden een bezoek te brengen aan de stad, omdat een tocht door de stad dan aangenamer is. In de maanden juni tot en met september is er een regenperiode. De maanden april tot en met juli zijn de warmste maanden waarin tropische temperaturen bereikt worden.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 14 10 10 4 13 51 206 271 127 30  4 5
● Dag temperatuur  (°C) 22 26 32 38 42 40 35 33 33 33 29 24
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief