Ontdek Agra

Bekend vanwege wellicht het allermooiste- en meest extravagante bouwwerk ter wereld, de Taj Mahal. Spectaculair is de symmetrie van het gebouw en de zuiverheid van de kleur. Het prachtige witte marmer weerkaatst het zonlicht en dit zorgt voor veranderende tinten in de kleur, vooral bij zonsopgang en -ondergang. Tijdens een vakantie in India is dit een van de meest bezochte highlights van het land.

Volgende stap

Het wereldwonder van India

Het door vier 40 meter hoge minaretten omringde Taj Mahal ligt op de oevers van de Yamuna rivier. Het complex is in 1643 gebouwd door Mughal heerser Shah Jahan ter herinnering aan zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal die in 1631 overleed. Gedurende 22 jaar zijn 20.000 man dag en nacht bezig geweest om dit meesterwerk te bouwen. Het witte marmer komt uit Jodhpur, 160 km ver weg, en werd met olifanten, ossen en buffels naar Agra vervoerd.

Wandel door de tuinen van Taj Mahal

Je bereikt de Taj Mahal via een prachtige gemanicuurde groene tuin waar twee brede wandelpaden lopen met daartussen in een waterpartij met fonteinen.  In het water zie je de weerspiegeling van de Taj Mahal met haar vier minaretten. Het mooist is een bezoek bij zonsondergang of bij zonsopkomst. Het marmer van dit immense bouwwerk reflecteert de vele kleuren waardoor elke keer weer een natuurlijk lichtspektakel te bewonderen is.

Taj Mahal

Jama Mashid

Een ander hoogtepunt is de in 1571 door keizer Akbar gebouwde Jama Mashid in het hart van de oude stad met haar prachtige marmeren koepels en diverse moskeeën en graftomben. Dit is waarschijnlijk de grootste moskee van India. Ook de Baby Taj, een miniatuur versie van de Taj Mahal, is een bezoek waard.

Red Fort

Agra Fort

In Agra zijn nog een aantal andere monumenten die een bezoek tijdens je vakantie in India de moeite waard zijn. Een ervan is het op de westoever van de Yamuna rivier gebouwde rode zandstenen Agra Fort. De indrukwekkende rode zandstenen muren vormen een halvemaan langs de rivier. Binnen de muren van het door een, nu droge, slotgracht omringde fort ligt een heel complex aan gebouwen.

Proef de heerlijke Indiase Mughali keuken

Ontdek de Mughali keuken in Agra of ga dineren in het luxe Oberoi Amarvilas. Met plezier geven wij je advies over de vele restaurants waar je kunt genieten van de Indiase keuken. Nog leuker is om op een avond een Indiase kookles te volgen en de zelf gemaakte maaltijd vervolgens op te eten.

Ontdek Agra met je privé gids

Het beste kun je de stad Agra ontdekken met een Engels sprekende privé gids. Wij bieden excursies van een halve of hele dag aan. Voor het meeste comfort reis je met een privé vervoersmiddel door de stad. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wat zijn de hoogtepunten van Agra?

De stad Agra staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, architectuur en ambiance uit het Mughal tijdperk. Samen met Delhi & Jaipur wordt het de cirkel van de Gouden Driehoek genoemd.  Veel mensen die Agra bezoeken, komen hier eigenlijk maar voor één monument: de Taj Mahal. Het is natuurlijk onmiskenbaar één van de bekendste bouwwerken van India en zelfs van de hele wereld. Maar neem ook even de tijd om de andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Fatehpur Sikri

De koninklijke stad Fathepur Sikri werd in de tweede helft van de 16e eeuw gebouwd door Mughal Keizer Akbar vlakbij Agra. De stad is alleen niet lang belangrijk geweest. In het jaar 1610 is de stad verlaten en nog steeds is het een spookstad. In de korte tijd zijn er wel veel grote bouwwerken geplaatst. Tijdens een wandeling door de spookstad kun je onder andere tombes en paleizen bewonderen.

Fatehpur Sikri

Mehtab Bagh

De tuin heeft de naam ‘Moonlight Garden’ verdiend vanwege de betoverende uitzichten, vooral ’s avonds en’ s nachts. De breedte van de tuin komt ongeveer overeen met de breedte van de Taj Mahal. Het werd gebouwd in een ‘Charbagh’ Mughali-stijl.

De beste reistijd Agra

Agra in India kun je het hele jaar bezoeken. In januari heb je wat koelere temperaturen waardoor je vakantie in de stad wat aangenamer is. In de maanden juni tot en met september is er een regenperiode. De maanden april tot en met juli zijn de warmste maanden waarin tropische temperaturen bereikt worden.

Onze selectie accommodaties in Agra

In Agra vindt je veel verschillende accommodaties voor tijdens uw vakantie in India. Van traditionele stadshuizen die tot sfeervolle hotels zijn omgebouwd tot luxe hotels met uitzicht op de Taj Mahal.

Klimaat

Dag: 21°C – 40°C

Nacht: 8°C – 28°C

Beste reistijd

Okt – jun

Lees meer