Veel gestelde vragen over India

Sundowner organiseert wildlife & natuur reizen in India. Gedreven door passie en ervaren door geregelde bezoeken, kunnen wij je als geen ander met kennis van zaken over onze bijzondere bestemmingen vertellen. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over India.

Volgende stap

Reisadvies

Wat is het reisadvies voor India

Met de Buitenlandse Zaken Reis app ga je goed voorbereid op reis. Je krijgt de meest actuele reisadviezen en heb je de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand.De app is te downloaden voor Android of IOS (Iphone & Ipad).

Visum & Vaccinatie

Heb ik voor India een visum nodig ?

Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit India. Tevens is er een visum vereist voor je reis naar China. Vraag hier een visum aan.

Vaccinatieadvies voor India

Of je inentingen nodig heeft voor India, is onder andere afhankelijk van bepaalde factoren. Bekijk hier voor meer informatie over de aanbevolen inentingen & malariapillen per land.

Vluchten & vervoer

Internationaal vliegveld

Vanuit Nederland kun je direct vliegen naar New Delhi & Mumbai (zonder tussenstop). Daarnaast heeft India nog 3 andere belangrijke luchthavens. Namelijk Bangalore, Kolkata & Chennai.

Binnenlandse vluchten

De binnenlandse vluchten maken het mogelijk om meerdere regio’s van het land te zien. Zelfs afgelegen gebieden zijn meestal wel per vliegtuig te bereiken.

Praktische informatie

Valuta

De munteenheid in India is de Indiase roepie (INR). Er zijn voldoende mogelijkheden om geld te pinnen en creditcards worden vrijwel overal in toeristische gebieden geaccepteerd.

Bekijk hier de huidige koers

Tijdverschil met India

Lokale tijd
Wintertijd Zomertijd
India 4,5 uur later 3,5 uur later

Taal

Hindi en het Engels zijn beide een officiële taal in India. Daarnaast zijn er nog andere talen die worden gesproken in India (o.a. Bengaals, Assamees, Nepalees, Sanskriet en Tamil).

Elektriciteit

Als je in India je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in India.

Drinkwater

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Tips: Kook 5 minuten, filter of desinfecteer leidingwater voor gebruik, of koop drinkwater.

Kledingadvies

Welke kleding dragen ?

OP een safari draag je kleding in kaki, groen, beige en neutrale kleuren. Shirts met lange mouwen die bescherming bieden tegen de zon en muggen. Draag beschermende kleding en gebruik op de onbedekte huid een insectenwerend middel, bij voorkeur met DEET. Het is ook verstandig om een ​​warme trui mee te nemen voor de vroege ochtendstart en vooral voor trektochten in de bergen.  Lokale mensen kunnen beledigd zijn door sommige westerse kledingstijlen. Wijde kleding die de contouren van je lichaam verbergt, is de juiste keuze.