Ontdek de bezienswaardigheden in India

De 12 mooiste bezienswaardigheden van India in een land met veel contrasten. India heeft ook een glorieus en extravagant verleden en is zo oud als de mythologie. Deze zijn terug te vinden in de paleizen van heersers van verschillende dynastieën door het hele land.  Tradities en gebruiken worden vandaag de dag nog steeds gevolgd. Wat één van de redenen is waarom India zo speciaal is. Zoals de Holi festival of ceremonies & rituelen aan de rivier de Ganges.  Breng ook een bezoek de Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Wat tevens het meest iconische symbool van India is. Of vaar door de Backwaters van Kerala in een woonboot. Bekijk onze selectie bezienswaardigheden in India.

Steden & bezienswaardigheden in India Bekijk op kaart

Agra (Taj Mahal)

Agra ligt aan de oevers van de Yamuna-rivier en de meeste van zijn historische monumenten kijken uit op het water. De Taj Mahal is verreweg de bekendste attractie van Agra en ligt hoog op een heuvel boven de rivier.
Waar: Noord India
Zien: Taj Mahal | Agra Fort | Fatehpur Sikri
Doen: bezoek fort, tempel & paleis

Lees meer …

Amritsar (gouden tempel)

De gouden tempel markeert Amritsar als de heilige stad voor Sikh’s en trekt jaarlijks duizenden pelgrims. Vooral ’s avonds het bezoeken waard, als het verlicht wordt. Ontdek ook het labyrint van de oude stad.
Waar: Noord India
Zien: gouden tempel | stad labyrint
Doen: bezoek tempels & grenspost

Lees meer …

Andamanen & Nicobaren

De Andamanen eilanden liggen meer 1000 km uit de oostkust van India in de golf van Bengalen. Het tropische bos en kristalheldere water herbergt een overvloed aan dieren in het wild.  Zoals kleurrijke vissen & koralen.
Waar: Zuid India
Zien: koraalrif | mangrove
Doen: duiken, kajakken & wandelen

Vraag informatie aan

Darjeering theeplantages

Dompel jezelf onder in de rijke culturele theegeschiedenis van India. In het pittoreske Darjeeling is een plantage die opgericht is in 1860. Op een heuvel met uitzicht over de rivier Rungeet.  Na een rondleiding wandel je langs de rivier.
Waar: Oost India
Zien: theeplantage
Doen: bezoek plantage

Vraag informatie aan …

Goa

Vooral in het zuidelijke deel van Goa vind je lange zandstranden om in alle rust van de zonsondergang te genieten. Of ga een watersport beoefenen. Maar je kunt hier ook de Portugese koloniale overblijfselen ontdekken.
Waar: Zuid India
Zien: Old Goa | Panaji
Doen: bezoek Portugese stad & watersport

Bekijk accommodaties

Holi Festival

Tegenwoordig heeft iedereen over de hele wereld gehoord van Holi Festival of Colours. Wat is ontstaan ​​als een hindoeïstisch festival in India heeft snel wereldwijde aandacht gekregen en wordt nu over de hele wereld gevierd.
Waar: India
Zien: tempelrituelen & kleurrijke parades
Doen: bezoek tempels & festival

Vraag informatie aan …

Kerala backwaters

De Backwaters van Kerala is een ecosysteem met 900 kilometer aan kanalen en meren, gecreëerd door 44 rivieren die uitmonden in de Arabische Zee. Vaar op een traditionele rijstschuit langs het platteland.
Waar: Zuid India
Zien: vogelreservaat
Doen: woonboot cruise & vogels spotten

Vraag informatie aan …

Kochi

Kochi is een fascinerende havenstad die vanaf het vasteland van Kerala over een doolhof van eilanden en schiereilanden tuimelt. Van gigantische Chinese visnetten tot Historische Nederlandse paleizen en Portugese kerken.
Waar: Zuid India
Zien: Mattancherry paleis
Doen: boottocht & bezoek paleis

Bekijk accommodaties

Leh

Het imposante 16e eeuwse koninklijk paleis, dat uitkijkt op de Namgyal heuvel (Himalaya) en de stad Leh. De stad Leh is een belangrijk centrum voor de boeddhistische religie. Bezoek o.a. het standbeeld van een zittende Boeddha.
Waar: Noord India (Ladakh)
Zien: Leh paleis| boeddhistische kloosters
Doen: bezoek paleis & klooster

Lees meer

Rajasthan

Rajasthan staat bekend om zijn oude forten en extravagante paleizen. Een aantal daarvan zijn omgebouwd tot erfgoedhotels. Bezoek bruisende steden, inheemse dorpen of kleurrijke festivals.
Waar: Centaal India
Zien: Unesco werelderfgoed forten
Doen: bezoek forten & paleizen

Vraag informatie aan

Madurai tempels

De Meenakshi tempel is één van de beroemdste hindoetempels in Madurai. De tempels in de religieuze stad staan bekend om hun schitterend, mooie architectuur. Wat jaarlijks veel bezoekers trekt.
Waar: Zuid India
Zien: 7 tempels
Doen: Bezoek tempels & Ghandi museum

Vraag informatie aan

Varanasi

Ontdek de fascinerende tempels en de unieke culturen van de oude stad Varanasi. De religeuze hoofdstad van India. Laat je onder dompelen in de gebruiken van Varanasi door de Ganga Aarti bij te wonen.
Waar: Noord India
Zien: gouden tempel | Aarti ceremonie
Doen: Boottocht  & tempels bezoeken

Lees meer …