Ga op vakantie naar Varanasi in India met Sundowner Wildlife Holidays

Een ruim 3.000 jaar oude sprookjesachtige, mystieke stad gelegen op de west oevers van de heilige rivier de Ganges. In de voor Hindoes meest heilige stad kunt u heerlijk rondzwerven en u verbazen over het unieke dagelijks leven. Breng een bezoek aan Varanasi tijdens uw vakantie door India.

Bekijk onze reizen naar India

De heilige wateren van de Ganges rivier

Varanasi, dat ook wel Benares of Kashi wordt genoemd, ligt op de westelijke oever van de Ganges rivier in India. In de oude stad liggen meer dan 2.000 tempels en langs de oevers liggen ruim 100 “ghats”. Ghats zijn brede trappen die van de oude stad omlaag naar de rivier lopen.

Voor Hindoes is het water van de Ganges rivier heilig. Iedere Hindoe wil deze uit de 11e eeuw stammende stad dan ook eens in zijn of haar leven hebben bezocht om zich in het heilige water van de Ganges te baden en zo zijn of haar ziel te reinigen. Via de ghats gaan de pelgrims naar de Ganges rivier om zich te baden. Het is er dan ook de hele dag een drukte van jewelste.

Bezoek een van de vele Ghats

Bij de twee ‘burningghats’ vinden de beroemde lijkverbrandingen plaats. Mensen cremeren  familieleden hier omdat Hindoes geloven dat als hun as over de Ganges rivier wordt uitgestrooid, ze verlichting bereiken en niet meer hoeven te reïncarneren. Het is dan ook een komen en gaan van Hindoe pelgrims. Tijdens uw vakantie in Varanasi kunt u het beste de ghats en de tempels vanuit een bootje op de Ganges bekijken. De meeste ghats hebben hun eigen geschiedenis en verhaal.

“Het chaotische Varanasi is misschien wel de meest fascinerende stad in heel India. Een bezoek aan deze unieke stad tijdens uw vakantie in India zult u dan ook niet snel vergeten.”

De Aarti ceremonie aan de Ganges

Breng een bezoek aan de Dasawamedh ghat aan de Ganges rivier om de Aarti ceremonie bij te wonen. De Aarti ceremonie is een symbolisch 45 minuten durend ritueel waarbij priesters fakkels aansteken, met wierook zwaaien en luid zingen om de god moeder Ganga, de Ganges rivier, te bedanken voor het leven. Het is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Varanasi, en dit mag dan ook niet ontbreken tijdens uw vakantie in India.

De Gouden Tempel van Varanasi

De Vishwanath tempel is misschien wel de bekendste tempel in Varanasi. Bezoek deze tempel gewijd aan Shiva tijdens uw vakantie naar Varanasi, en aanschouw de gouden daken waar de tempel zijn bijnaam aan te danken heeft.

Wat zijn de hoogtepunten van Varanasi?

Varanasi aarti
  • Dasawamedh ghat
  • Vishwanath ‘de Gouden Tempel’
  • Aarti ceromonie
  • Boottocht over de Ganges

Onze selectie accommodaties in Varanasi

In Varanasi vindt u veel verschillende accommodaties. Geniet van uitzicht op de Ganges Rivier of verblijf in een voormalig paleis van een Maharadja tijdens uw vakantie.

Accommodaties in Varanasi

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Varanasi

Voor een bezoek aan Varanasi is de droge periode de beste tijd. De maanden november, december, januari en februari zijn vaak droog en is er een aangename temperatuur in de stad. De natte maanden zijn juni, juli, augustus en september. In deze periode valt er veel regen, dus deze maanden zijn minder geschikt voor een bezoek aan de stad tijdens uw vakantie in India.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 22 9 11 3 10 96 299 290 208 37 8 5
● Dag temperatuur  (°C) 23 26 33 39 42 39 33 32 33 33 29 24
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief