Ontdek Varanasi in India

Een ruim 3.000 jaar oude sprookjesachtige, mystieke stad gelegen op de west oevers van de heilige rivier de Ganges. In de voor Hindoes meest heilige stad kun je heerlijk rondzwerven en je verbazen over het unieke dagelijks leven. Breng een bezoek aan Varanasi tijdens je vakantie door India.

Volgende stap

De heilige wateren van de Ganges rivier

Varanasi, dat ook wel Benares of Kashi wordt genoemd, ligt op de westelijke oever van de Ganges rivier in India. In de oude stad liggen meer dan 2.000 tempels en langs de oevers liggen ruim 100 “ghats”. Ghats zijn brede trappen die van de oude stad omlaag naar de rivier lopen.

Voor Hindoes is het water van de Ganges rivier heilig. Iedere Hindoe wil deze uit de 11e eeuw stammende stad dan ook eens in zijn of haar leven hebben bezocht om zich in het heilige water van de Ganges te baden en zo zijn of haar ziel te reinigen. Via de ghats gaan de pelgrims naar de Ganges rivier om zich te baden. Het is er dan ook de hele dag een drukte van jewelste.

Bezoek een van de vele Ghats

Bij de twee ‘burningghats’ vinden de beroemde lijkverbrandingen plaats. Mensen cremeren  familieleden hier omdat Hindoes geloven dat als hun as over de Ganges rivier wordt uitgestrooid, ze verlichting bereiken en niet meer hoeven te reïncarneren. Het is dan ook een komen en gaan van Hindoe pelgrims. Tijdens je vakantie in Varanasi kun je het beste de ghats en de tempels vanuit een bootje op de Ganges bekijken. De meeste ghats hebben hun eigen geschiedenis en verhaal.

Varanasi

De Gouden Tempel van Varanasi

De Vishwanath tempel is misschien wel de bekendste tempel in Varanasi. Bezoek deze tempel gewijd aan Shiva tijdens je vakantie naar Varanasi, en aanschouw de gouden daken waar de tempel zijn bijnaam aan te danken heeft.

Ochtend aarti

De Aarti ceremonie aan de Ganges

Breng een bezoek aan de Dasawamedh ghat aan de Ganges rivier om de Aarti ceremonie bij te wonen. De Aarti ceremonie is een symbolisch 45 minuten durend ritueel waarbij priesters fakkels aansteken, met wierook zwaaien en luid zingen om de god moeder Ganga, de Ganges rivier, te bedanken voor het leven. Het is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Varanasi, en dit mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie in India.

Proef de heerlijke Indiase keuken

De populaire keuken van Varanasi is iets waar de meeste toeristen verliefd op worden. Of het nu kachori sabzi , baati chokha , rabri jalebi of tamatar chaat is, bijna alle beroemde gerechten in Varanasi zijn uniek en verrukkelijk. Met plezier geven wij je advies over de vele restaurants waar je kunt genieten van de Indiase keuken.

Wat zijn de hoogtepunten van Varanasi?

Varanasi, Banaras of Kashi, de stad waar velen komen om de spiritualiteit of gewoon zichzelf willen vinden. De stad is één van de oudste continu bewoonde stad aan de heilige Ganges. Tegenwoordig zorgen de oude zijstraatjes en het multiculturele ethos voor een kleurrijke, chaotische en interessante plek om te bezoeken.  Begin de dag met een rustige boottocht en zie hoe de stad verandert in de chaotische drukte. Wees getuige van een ochtend- & avond Aarti ceromonie. Bezoek de beste tempels van de stad. Zoals de Kashi Vishwanath (gouden tempel) of Dasawamedh ghat.

Ramnager Fort

Het fort aan de oostelijke oever van de rivier de Ganges staat bekend om zijn crèmekleurige Chunar zandsteen. Dit kasteel, gebouwd door Raja Balwant Singh in 1750 heeft gebeeldhouwde balkons, paviljoens en open binnenplaatsen, wat wordt geassocieerd met zomerresorts, paleizen en forten van Mughal. Het fort is het huis geweest van de maharadja en daarna van zijn kinderen. Momenteel is Anant Narayan Singh de bewoner, ondanks de afschaffing van de koninklijke titel in 1971.

De beste reistijd Varanasi

Voor een bezoek aan Varanasi is de droge periode de beste tijd. De maanden november, december, januari en februari zijn vaak droog en is er een aangename temperatuur in de stad. De natte maanden zijn juni, juli, augustus en september. In deze periode valt er veel regen, dus deze maanden zijn minder geschikt voor een bezoek aan de stad tijdens je vakantie in India.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

Onze selectie accommodaties in Varanasi

In Varanasi vind je verschillende accommodaties. Geniet van het uitzicht op de Ganges Rivier of verblijf in een voormalig paleis van een Maharadja tijdens je vakantie.

Klimaat

Dag: 21°C – 40°C

Nacht: 7°C – 29°C

Beste reistijd

Okt – jun

Lees meer