Ontdek de Finse taiga wouden met Sundowner Wildlife Holidays

Onze beren- en wolvenreizen gaan naar de streek Finse taiga wouden in Oost-Finland. Hier, in het grensgebied met Rusland, liggen uitgestrekte wouden waar allerlei wilde dieren nog ongestoord kunnen leven. In de zomer zijn de wouden groen en rijk aan voedsel. In de winter worden de bomen onder een dikke laag sneeuw bedekt en waant u zich in een andere wereld. Er leven hier veel beren en er is een zeer goede kans dat u tijdens uw reis meerdere malen één of meer beren in het wild zult zien. Omdat beren vooral ’s nachts actief zijn, heeft u de beste kansen als u meerdere nachten in een observatie hut verblijft. Wolven en ook veelvraten zijn veel schuwer en zult u niet gegarandeerd tegenkomen, maar toch worden ze de afgelopen jaren enkele keren per week gespot. Daarnaast zijn er vele soorten vogels die u op uw natuurreis in Finland kunt zien.

Bekijk onze voorbeeldreizen naar het Finse taiga woud

De hoogtepunten van de Finse taiga wouden in Oost-Finland

Uw beren & wolvenreis

Als u beren en andere wilde dieren wilt observeren, brengt u de nacht door in een observatie- of foto hut diep in de wildernis. In de loop van de middag eet u in de lodge eerst een warme maaltijd en daarna brengt de gids u van de lodge naar uw hut diep in de bossen, samen met een handvol andere reizigers.  In beide soorten hutten heeft u een bed en toiletemmer tot uw beschikking. Iedereen heeft een comfortabele stoel bij het raam dat over het bos uitkijkt. De observatiehutten bieden plaats aan ongeveer 8 personen en bieden wat meer comfort. De fotohutten zijn voor 1 of 2 personen en worden geselecteerd op lichtval en achtergrond. Het is gebruikelijk om de nacht door te halen…

De volgende ochtend, als de laatste beer vertrokken is, haalt uw gids u weer op voor een welverdiend ontbijt en warme douche in de lodge. Daarna wilt u misschien wel even bijslapen voor u aan het eind van de middag weer naar uw hut vertrekt.

Video howling wolf

Beste reistijd voor de Finse taiga wouden in Oost-Finland.

Beren- en wolvenreizen kunt u maken van eind april tot begin oktober. In april ligt er meestal nog wat sneeuw, maar ontwaken de eerste beren al uit winterslaap. Moederberen met hun nieuwsgierige jonkies volgen in de weken daarna. Eind mei, begin juni is het paartijd en gaan de beren actief op zoek naar elkaar. In juli zorgt de zomerzon voor een prachtig goudgeel licht tijdens de lange nachten, maar u dient wel rekening te houden met muggen. Vanaf half augustus zijn de muggen meestal verdwenen en begint het bos al herfstkleuren te vertonen. De beren concentreren zich nu op het aanleggen van een nieuwe vetreserve voor de lange winter en ze eten veel bessen. Afhankelijk van de temperatuur blijven de beren tot in oktober actief. De kans om wolven te zien is het beste aan het begin en het eind van het seizoen. Bekijk hier voor meer informatie over het klimaat in Finland.

Welke wilde dieren kunt u zien in de Finse taiga wouden?

Wildlife fly drive Finland
 • Bruine beer
 • Lynx
 • Wolf
 • Vos
 • Veelvraat
 • Rendier
 • Eland
 • Bever
 • Vliegende eekhoorn
 • Uil
 • 350+ Vogels

Activiteiten in de Finse taiga wouden in Oost-Finland

In de Finse taiga wouden zijn de volgende activiteiten & excursies mogelijk:

 • Beren & wolven van dichtbij zien en fotograferen vanuit een observatiehut.
 • Wandel, fiets & Kanoën door het prachtige landschap van Fins Taiga in de natuur.
 • Ga op zoek naar elanden in het natuurlijke landschap van Finland en geniet van een kampvuur maaltijd.
 • Fotograferen van verschillende roofvogels & uilen.

Hoe komt u in de Finse taiga wouden

Kajaani: rijdt u in ca. 1,5 uur

Klimaat in de Finse taiga wouden

Dag: -9°C – 20°C

Nacht: -21°C – 9°C

Beste reistijd 

Mei – oktober

Lodges in de Finse taiga

Bekijk onze selectie lodges

Reiservaringen Finland

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.