Veel gestelde vragen over Finland

Sundowner organiseert wildlife & natuur reizen in Finland. Gedreven door passie en ervaren door geregelde bezoeken, kunnen wij je als geen ander met kennis van zaken over onze bijzondere bestemmingen vertellen. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over Finland.

Volgende stap

Visum & Vaccinatie

Heb ik voor Finland een paspoort en/of visum nodig ?

Naar Finland kan worden gereisd met zowel een geldig paspoort als Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig.

Wat is het reisadvies voor Finland

Met de Buitenlandse Zaken Reis app ga je goed voorbereid op reis. Je krijgt de meest actuele reisadviezen en heb je de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand.De app is te downloaden voor Android of IOS (Iphone & Ipad).

Hoe zit het met medicijnen meenemen op reis naar Finland ?

Voor sommige medicijnen (zoals slaapmiddelen, ADHD-medicijnen of sterke pijnstillers) heeft u een verklaring nodig. Lees meer …

Vluchten & vervoer

Internationaal vliegveld in Finland

Helsinki Vantaa Airport is het grootste en belangrijkste internationale vliegveld van Finland. De luchthaven heeft rechtstreekse verbindingen met Nederland (Schiphol) en België. De vliegtijd naar Helsinki is ca. 2 uur en 20 minuten.  De luchthaven ligt op ongeveer 25 minuten rijden van de hoofdstad Helsinki.

Binnenlandse vluchten in Finland

Alle andere Finse vliegvelden hebben een regionale functie. Met een aantal rechtstreekse vluchten wordt de poolcirkel wel heel gemakkelijk bereikbaar.

Praktische informatie

Munteenheid in Finland

De munteenheid in Finland is de euro. Er zijn voldoende mogelijkheden om geld te pinnen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Tijdverschil met Finland

Lokale tijd
Wintertijd Zomertijd
Finland 1 uur later 1 uur later

Taal in Finland

Fins en het Zweeds zijn beide een officiële taal in Finland.

Elektriciteit in Finland

In Finland worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Drinkwater in Finland

Het kraanwater is in heel Finland van uitstekende kwaliteit en geschikt als drinkwater.

Kleding, fotografie & Tips

Kleding advies voor Finland

Tijdens bezoek aan in de winter adviseren wij een warme, gewatteerde winterjas. Thermisch ondergoed, een warme muts, dikke sokken en handschoenen helpen veel bij temperaturen onder het vriespunt. Lees meer tips voor kleding advies in Lapland.

Fotografie advies voor Finland

Lees onze tips voor  het fotograferen van het noorderlicht.

Noorderlicht in Finland

In Fins Lapland verschijnt het noorderlicht tussen augustus en april om de andere heldere nacht. In het zuiden van Finland is de noorderlicht ongeveer 10-20 nachten per jaar zichtbaar.

Midnachtzomer in Finland

In Utsjoki, het uiterste noorden van Finland, blijft de zon tussen half mei en eind juli meer dan twee maanden boven de horizon.

Boeken over Finland