Wildlife en natuur West Canada

Zie tijdens de reis wildlife en natuur West Canada …

Vanaf prijzen 21-daagse privé reis op maat (2024)

  • Exclusief vlucht vanaf €   per persoon.
  • Inclusief vlucht vanaf   per persoon.

   Ja, ik wil een voorstel ontvangen

Wildlife en natuur West Canada – hoogtepunten

Vancouver – Victoria – Pacific Rim –  Telegraph cove – Parksville – WhistlerWells GrayJasperBanff – Calgary

Beloega spotten, Google My Maps
Bekijk de kaart
  • Zie orka’s van dichtbij op zalm jagen.
  • Spot grizzly en andere wildlife.
  • Hoogtepunten van West Canada.
  • Rijd rond in een luxe huurauto
  • Maak diverse excursies
  • Grote kans op wilde dieren

Dag 1: Aankomst in Vancouver

Vancouver skyline

In de ochtend vlieg je naar Vancouver waar je halverwege de middag aankomt. Vancouver is een moderne stad met wolkenkrabbers die ligt aan de Straight of Georgia. De levendige stad aan de voet van de Coast Mountains laat zich gemakkelijk te voet of met de fiets verkennen. Bezoek het groene Stanley Park. Bekijk de gekleurde silo’s op Granville Island. Maak een excursie per boot en bekijk de skyline van de stad met de bergen op de achtergrond. Winkelen doe je in de historische wijk Gastown of in het gezellige China Town. Kunstliefhebbers bezoeken de vele galeries en het  Vancouver Museum. Natuurliefhebbers zullen het Vancouver Aquarium zeker waarderen. Je verblijft vannacht in een comfortabel hotel vlakbij de luchthaven. Met de Sky Train of taxi ben je in ongeveer 25 minuten in het centrum van Vancouver.

Inclusief

  • Huurauto (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Verblijf in standaard kamer in Georgian Court Hotel.

Optioneel

  • Vlucht met KLM naar Vancouver.
  • Extra dag(en) in Vancouver.
  • Liever een andere accommodatie? Bekijk onze selectie.

Dag 2: Vancouver

Vancouver

Vandaag heb je de hele dag om Vancouver te ontdekken. De bruisende stad ligt aan de voet van de Coast Mountains en laat zich gemakkelijk te voet of met de fiets verkennen. Bezoek het groene Stanley Park. Bekijk de gekleurde silo’s op Granville Island. Maak een excursie per boot op zoek naar walvissen en bekijk de skyline van de stad met de bergen op de achtergrond. Winkelen doe je in de historische wijk Gastown of in het gezellige China Town. Kunstliefhebbers bezoeken de vele galeries en het Vancouver Museum. Natuurliefhebbers zullen het Vancouver Aquarium zeker waarderen.

Inclusief

  • Huurauto (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Verblijf in standaard kamer in Georgian Court Hotel.

Optioneel

  • Walvissafari.

Dag 3: Victoria

Victoria

Vandaag rijd je in een kleine 30 minuten rijd je naar de ferryterminal van Tsawwassen, net ten zuiden van Vancouver. Je pakt de ferry die je in 1,5 uur naar Swartz Bay op Vancouver Island brengt. Tijdens de overtocht vaar je langs de Gulf Islands waar welgestelde Canadezen een tweede huis bezitten. Met wat geluk ziet je orka’s en dolfijnen.

Vanuit Swartz Bay rijd je in 1 uur naar Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia. In dit gemoedelijke, Engels aandoende stadje vind je vele Victoriaanse en Edwardiaanse architectuur, Engelse landschapstuinen en een gemoedelijke jachthaven. In de middag maak je vanuit het stadje een 3 uur durende orkasafari per zodiak of overdekte boot. In de buurt van Victoria leven een aantal resident groepen orka’s die hier het hele jaar verblijven. Naast orka’s maak je kans om andere walvissen en dolfijnen tegen te komen net als zeeleeuwen, zeehonden en de Amerikaanse zeearend.

Inclusief

  • Ferry naar Vancouver Island.
  • Huurauto type (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Orka safari.
  • Verblijf in de vleugelkamer in The Inn at Laurel Point.

Optioneel

Dag 4: Ucluelet

Foto: Kim Kempers

Vandaag rijd je in ca. 4 uur in noordwestelijke richting naar het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island. Onderweg valt echter veel te zien, trek voor deze rit dan ook liefst de hele dag uit. Maak een stop in het plaatsje Duncan waar je een verzameling authentieke totempalen kunt zien en ga wandelen tussen de enorme redwood en sequoia bomen in Cathedral Grove. Ook de kustlijn bij Parksville en de omgeving van Port Alberni zijn bezienswaardig.

Pacific Rim National Park bestaat uit 3 verschillende gedeeltes waarvan het gedeelte tussen Tofino en Ucluelet het gemakkelijkst te bezoeken zijn. Je overnacht de komende 2 nachten in Ucluelet.

Inclusief

Optioneel

Dag 5 – 6: Pacific Rim National Park

Canada Pacific Rim, Wildlife en natuur

In Pacific Rim National Park vind je wilde stukken gematigd regenwoud en een woeste rotskust onderbroken door zandstranden. De stranden zijn bezaaid met wrakhout en getijdepoelen met anemonen en zeesterren. Op het water kun je verschillende watersporten beoefenen zoals golfsurfen.

Vandaag maak je zowel in de ochtend als middag een excursie per zodiak of overdekte boot. In de ochtend ga je op zoek naar zwarte beren. Uniek in dit gebied is dat de beren tijdens eb naar het strand komen om op zoek te gaan naar schelpdieren. Vanaf het water kun je de dieren veilig naderen en observeren. In de middag ga je op zoek naar walvissen en dolfijnen. In de zomermaanden migreren grote groepen grijze walvissen langs de kust en daarnaast kun je bultruggen, orka’s en dolfijnen tegenkomen.

Inclusief

  • Huurauto type (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Walvis safari.
  • Zwarte beren excursie.
  • Verblijf in studio in Black Rock Oceanfront Resort.

Dag 7: Telegraph Cove

Telegraph Cove Resort

Vandaag rijd je naar Telegraph Cove Resort waar je vannacht verblijft. Telegraph Cove is een pittoresk dorpjes met enkele tientallen inwoners aan een gezellig haventje. Vanuit de haven heb je een prachtig uitzicht over de Johnstone Strait en de besneeuwde Coast Mountains op het vasteland van British Columbia.

Inclusief

Dag 8: Knight Inlet

Berenreis Knight Inlet Lodge

Per watervliegtuig vlieg je in 35 minuten over de Johnstone Strait naar de Knight Inlet Lodge in Glendale Cove in het Great Bear Rainforest. De Knight Inlet Lodge is een unieke, drijvende lodge in een afgelegen wildernis die alleen per watervliegtuig kan worden bereikt. Er wonen in het Great Bear Rainforest (Knight Inlet) geen mensen en er lopen geen wegen. Tijdens je verblijf van 2 of meer dagen kun je deelnemen aan diverse excursies in de Knight Inlet Lodge deelnemen. Voor de meeste gasten van de Lodge zijn grizzly beren het belangrijkste. Je hebt hier maar liefst 90% kans om grizzly beren te spotten. Hiermee is de Knight Inlet Lodge één van de beste plekken ter wereld om grizzly beren te spotten. Van 21 mei tot en met 30 augustus ga je per boot op zoek naar grizzly beren en van  31 augustus tot en met 15 oktober spot je de beren vanaf observatie platforms bij de rivier.

Als je langer in de Knight Inlet Lodge blijft kun je uit meer excursies kiezen. Zo kun je bij 4 of meer nachten per boot naar de Johnstone Strait op zoek naar walvissen en dolfijnen. Ook kun je dan een dagexcursie naar de Thompson en Bond Sound maken op zoek naar wilde dieren. Verder behoren dan ook kajakken en met een gids op zoek gaan naar berensporen tot de mogelijkheden.

Inclusief

  • Huurauto type (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Grizzly tour.
  • Verblijf in een cabin in Telegraph Cove Resort.

Dag 9: Parksville

Kayak, Parksville, Vancouver Island, Canada - Shutterstock

In de ochtend …

Inclusief

  • Kajakken
  • Staand peddelen

Dag 10 – 11: Whistler

Garibaldi Lake, Whistler, Canada

Vandaag kun je in een rustig tempo naar Whistler rijden. In ca. 2 uur rijd je over de fraaie Sea to Sky weg naar dit bekende wintersportplaatsje. Je komt langs fraaie plaatsjes als Squamish en kunt een stop maken bij de Brandywine Falls.

Tijdens de Winterspelen van 2010 werd het skigebied van Whistler gebruikt voor verschillende wedstrijden en in de winter skiën de Canadezen hier dan ook graag. In de zomer valt er echter ook genoeg te zien en te doen. Neem een van de gondels de bergen in en ga wandelen, mountainbiken of op jeepsafari op zoek naar zwarte beren. In het dal kun je kanoën op de River of Golden Dreams of een van de vele meertjes. In het aangrenzende Garibaldi Provincial Park vind je indrukwekkende berglandschappen met felblauwe gletsjermeren. Wandel bijvoorbeeld naar Cheakamus Lake of Garibaldi Lake.

Inclusief

  • Huurauto type (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Verblijf in deluxe studio in Westin Resort & Spa.

Optioneel

Dag 12 – 13: Wells Gray Provincial Park

Helmcken Falls, Wells Gray, Canada

Vandaag maak je de langste autorit van je reis als je in ca. 6 uur van Whistler naar Clearwater rijdt. Ook nu kom je onderweg weer verschillende fotogenieke plaatsen tegen. Clearwater is een klein stadje aan de rand van Wells Gray Provincial Park. In het stadje zitten verschillende outdoor bedrijfjes voor o.a. mountainbiken, raften en paardrijden.

Op ca. 45 minuten rijden van Clearwater vind je het Wells Gray Provincial Park. Met meer dan 35 watervallen wordt dit park niet voor niets ‘Waterfall Park of Canada’ genoemd. Met je auto kunt je de meest bekende watervallen bereiken waaronder de 100 meter hoge Helmcken Falls. Daarnaast kun je al wandelend verschillende andere watervallen en viewpoints bereiken zoals het uitzichtpunt aan de rand van de meer dan 100 meter diepe Spahats Creek Canyon. Bij het uitgestrekte Clearwater Lake kun je kanoën, vissen en zwemmen. In Wells Gray leeft een grote groep zwarte beren en je hebt hier gemiddeld dan ook een hogere kans om er een tegen te komen dan in andere parken.

Inclusief

Optioneel

Dag 14 – 15: Jasper National Park

Jasper National Park

De komende dagen ga je de Canadese Rocky Mountains ontdekken. In ca. 4 uur rijd je van Clearwater via de scenic Yellowhead Highway en het Mount Robson Provincial Park naar Jasper in het gelijknamige National Park. Neem je vooral de tijd om het minder bekende, maar niet minder fraaie Mount Robson Provincial Park onderweg te bezoeken. De hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains, de imposante bijna 4.000 meter hoge Mount Robson, domineert het landschap.

Vanuit het plaatsje Jasper kun je op allerlei manieren het National Park ontdekken; neem de SkyTram naar de top van Whistler’s Mountain, wandel door de Maligne Canyon, ga kanoën op een van de vele meren, geniet van het mineraalrijke water in de Miette Hot Springs of kies voor een van de vele extreme outdooractiviteiten. In de avond maak je een wildlife safari per minibus waarbij je een goede kans hebt om wildlife zoals de beer, wolf, coyote, wapitihert of eland tegen te komen.

Inclusief

  • Huurauto type (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Sky tram.
  • Cruise Maligne Lake & Spirit Island.
  • Verblijf in standaard kamer in Chateau Jasper.

Optioneel

Dag 16: Icefields Parkway

Sunwapta, Icefields Parkway, Natuur West Canada

De Icefields Parkway is misschien wel de mooiste scenic road van Canada. Deze weg, waar je zonder stoppen ca. 4 uur over doet, verbindt de beide Nationale Parken Jasper en Banff met elkaar. Trek gerust de hele dag uit voor de rit, want er is onderweg heel veel te zien en doen. Je komt langs verschillende watervallen, kloven en stroomversnellingen in de Athabasca River, de Edith Cavell gletsjer, surrealistisch turquoise gletsjermeren zoals bij Lake Louise en talloze uitzichtpunten. Het letterlijke hoogtepunt van de autorit is het Columbia Icefield waar de weg haar naam aan ontleent. Met een zogenaamde snowcoach (bus op rupsbanden) kun je het ijs van de gletsjer op.

Inclusief

  • Huurauto type (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Icefields tour & sky walk.
  • Verblijf in gletsjer kamer in Glacier View Lodge.

Dag 17 – 18: Field

Emerald Lake Lodge

Vandaag …

Inclusief

  • Huurauto type (Intermediate SUV of vergelijkbaar).
  • Verblijf in een cabin in Emerald Lake Lodge.

Dag 19: Banff National Park

Moraine Lake, Icefields Parkway, Canada

Banff is een historisch kuurstadje uit de 19e eeuw en dat zie je nog steeds terug in de bouwstijl. Het stadje wordt omringd door grillig gevormde bergen waarvan je er een aantal per gondel kunt bereiken. In Banff National Park kun je weer prachtige wandelingen maken en veel wildlife spotten. Ga bijvoorbeeld op zoek naar visarenden bij de moerassige Vermillion Lakes. Bij slecht weer is het leuk om het monumentale Cave & Basin kuurbad te bezoeken, hoewel er nu niet meer in gezwommen mag worden (wel in de nabijgelegen Upper Hot Springs).

Inclusief

Optioneel

Dag 20 – 21: Vlucht naar Amsterdam

Banff

Afhankelijk van het tijdstip waarop je vlucht vertrekt, kun je in de ochtend nog wat van Banff zien. Je rijdt in ca. 1,5 uur naar de luchthaven van Calgary. Hier lever je je huurauto in waarna je op het vliegtuig stapt naar Amsterdam. De volgende ochtend land je op Schiphol.

Inclusief

Optioneel

  • Vlucht naar Amsterdam.
  • Extra overnachtingen in Calgary of elders op maat.

Voorstel rondreis wildlife en natuur West Canada aanvragen

Deze privé rondreis op maat naar de Rocky Mountains in Canada is een voorbeeld reis die we geheel naar je wensen op maat kunnen maken. Vraag gerust een voorstel aan voor jouw wildlife en natuur  reis door West Canada.

Accommodaties

Georgian Court Hotel

Georgian Court Hotel (dag 1 – 2)

Het stijlvolle Georgian Court hotel ligt in het centrum van Vancouver. Tegenover het het BC Place stadium en op een steenworp afstand van de winkels in Robson Street. Ideaal als je in de stad een wedstrijd of een optreden wilt bijwonen. Op tien minuten lopen van het hotel vind je de designer boetieks & chique restaurants in Yaletown …

Bekijk accommodatie

Inn at Laurel Point

The Inn at Laurel Point (dag 3)

Het rustige Inn at Laurel Point heeft een ongeëvenaarde ligging aan het levendige Inner Harbour van Victoria. Omgeven door tuinen ligt het op korte loopafstand van de bezienswaardigheden en vele winkels. Het hotel is verdeeld in twee vleugels, de traditionele Laurel Wing en het luxe Erickson Wing …

Bekijk accommodatie

Black Rock Oceanfront Resort

Black Rock Oceanfront Resort (dag 4 – 6)

Het Black Rock Oceanfront Resort ligt schitterend op een landtong boven de golven van de Stille Oceaan. Het resort wordt omgeven door de Wild Pacific Trail en de ruige rotsachtige kust van West Vancouver Island. Vanuit Ucluelet ben je binnen enkele minuten op de verbazingwekkende stranden.

Bekijk accommodatie

Standaard huisje

Telegraph Cove Resort (dag 7 – 8)

Telegraph Cove Resort Telegraph Cove ligt verscholen aan de noordoostkust van Vancouver Island. Het resort biedt een grote verscheidenheid aan accommodatie mogelijkheden langs de promenade en de omgeving. Van gezellige historische huisjes tot moderne suites direct boven het water …

Bekijk accommodatie

The Beach Club Resort Parksville

Beach Club Resort Parksville (dag 9)

The Beach Club Resort ligt aan de oceaan aan de rand van het charmante stadje Parksville op Vancouver Island. Het resort wordt omgeven door een adembenemende landschap en eindeloze mogelijkheden voor avontuur en ontspanning …

Bekijk accommodatie

Westin Resort & Spa Whistler

Westin Resort & Spa (dag 10 – 11)

The Westin Resort & Spa ligt ligt centraal in Whistler Village en op een steenworp afstand van winkeltjes en restaurants. Sinds 2010 is het wintersportgebied van Whistler vooral bekend geworden door de komst van het Olympische dorp. Verken het bergdorp Whistler en ontdek de vele zomer- & winter …

Bekijk accommodatie

Alpine Meadows Resort

Alpine Meadows Resort (dag 12 – 13)

Op minder dan 30 minuten rijden van Clearwater ligt het Alpine Meadows Resort. Dit skiparadijs is ook zomers een heerlijke bestemming om te ontspannen. Het kleinschalige Resort ligt aan een zeer rustige, onverharde weg …

Bekijk accommodatie

Chateau Jasper

Chateau Jasper (dag 14 – 15)

Chateau Jasper is de perfecte plek om te ontspannen terwijl je de wonderen van Jasper National Park verkent. Het hotel ligt in het nationale park en op ca. 10 minuten lopen van het centrum van het stadje Jasper. Vanuit het hotel kun je snel verschillende wandel- en fietspaden bereiken …

Bekijk accommodatie

Glacier View Lodge

Glacier View Lodge (dag 16)

De Glacier View Lodge ligt tussen Jasper & Banff langs de Icefield Parkway (Highway 93), Canada. Deze unieke chalet lodge ligt aan de voet van de Athabasca gletsjer en biedt een adembenemende uitzicht. De meest spectaculaire ruimte van Glacier View Lodge is de lounge met een open haard …

Bekijk accommodatie

Emerald Lake Lodge (dag 17 – 18)

De veel gefotografeerde Emerald Lake Lodge ligt aan de oevers van de jade kleurige wateren van Yoho National Park, Canada. Kom helemaal tot rust bij het zien van het waanzinnig uitzicht op Emerald Lake & de Rocky Mountains  …

Bekijk accommodatie

Mount Royal Hotel

Mount Royal (dag 19)

Het onlangs gerenoveerde Mount Royal Hotel in Banff is een historisch hotel in Banff dat dateert uit 1908. De stad Banff wordt omringd door de adembenemende Rocky Mountains, in het beschermde natuurgebied van Banff National Park. Het uitzicht vanuit de bubbelbaden zal zeker indruk maken …

Bekijk accommodatie

Beste reistijd voor de reis wildlife en natuur West Canada

De beste periode voor deze rondreis is van 21 mei – 15 oktober.

Hoewel de (grizzly)beren in de herfst in overvloed te vinden zijn, is dit niet het enige seizoen waarin deze indrukwekkende roofdieren in het gebied zijn.

In de lente komen de beren terug uit hun winterhol om zich te voeden met de planten die groeien in de riviermondingen. De planten die in deze tijd van het jaar groeien zijn een rijke bron aan voedingsstoffen die de beren nodig hebben na een lange, koude winter. De lente is tevens het moment waarop de kans groot is dat je kleine berenwelpjes kunt zien terwijl ze hun eerste stapjes in de wijde wereld zetten. In de zomer groeien er veel bessen en andere fruitsoorten in de omgeving, daar komen de beren op af. De hoeveelheid beren is minder dan in de lente en de herfst maar gewoonlijk zijn er elke dag wel wat beren te zien.

Vanaf 21 mei tot 30 augustus ga je per boot op zoek naar beren. Met de boot kom je dichtbij de kust zodat je goed uitzicht hebt op de beren. In deze periode spot je de beren ook, als de omstandigheden het toelaten, vanuit speciale toestellen in de bomen.

Vanaf 31 augustus tot 15 oktober ga je op zoek naar beren vanaf observatie platforms die langs de rivier staan.

Wildlife en natuur West Canada

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht (2024)

  • Exclusief vlucht vanaf  per persoon.
  • Inclusief vlucht met KLM vanaf  per persoon.
  • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers (1 CAD = 0,685) , vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

  • Huurauto voor 19 dagen type Economy (SUV of vergelijkbaar) incl. onbeperkt aantal kilometers, tank op full/full basis, alle verzekeringen en terugbetaling eigen risico.
  • Alle nachten in een tweepersoonskamer met privé sanitair.
  • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
  • Retourvlucht per watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge.
  • Ferrytickets voor de in het schema vermelde overtochten.
  • Alle activiteiten zoals in het schema met Engelssprekende gids.
  • Uitgebreid informatiepakket.
  • Services en logistieke dienstverlening.
  • Bijdrage SGR 5,- per persoon.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking.

Exclusief

  • Vlucht met de KLM vanaf prijs ( ).
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.
  • Brandstof en eventuele extra’s huurauto (extra bestuurder, GPS).
  • Park entreegelden.
  • ETA visum (ca. CAD$ 7,- per persoon).
  • ESTA formulier (bij overstap in de VS).
  • Reis- en annuleringsverzekering. Boek je verzekering bij www.asr.nl.

Vlucht

  • Reis in stijl en boek een Premium comfort of Business Class vlucht voor meer comfort.
  • Kies voor goedkopere vluchten met overstap.
  • Boek vrijblijvend zelf een vlucht.

Voorstel rondreis wildlife en natuur West Canada aanvragen

Deze privé rondreis op maat naar de Rocky Mountains in Canada is een voorbeeld reis die we geheel naar je wensen op maat kunnen maken. Vraag gerust een voorstel aan voor jouw wildlife en natuur  reis door West Canada.