Skjervoy Noorwegen

Skjervoy…

Volgende stap

Kaart van Lapland
Bekijk de kaart

Bekijk bezienswaardigheden Skjervoy op kaart

 

Snorkelen met orka’s

Om orka’s te zien hoeft u niet naar de andere kant van de wereld te reizen. In de winter is het noorden van Noorwegen een uitstekende bestemming voor het spotten van orka’s en dat niet alleen… in Noorwegen kunt u namelijk ook snorkelen met orka’s.

Stelt u zich eens voor: u zit in een warm droogpak op de rand van een zodiak rubberboot omringd door besneeuwde bergen en de eindeloze Atlantische oceaan. De kapitein geeft een seintje, u zet uw masker op en geluidloos glijdt u de ijskoude zee in. In het kristalheldere water doemen een aantal donkere schimmen op en even later zwemt op een paar meter afstand een grote groep orka’s onder u door…

Snorkelen met orka’s is misschien wel een van de mooiste Wildlife ervaringen die u kunt meemaken, en dat nog wel in ons eigen Europa. En het blijft vaak niet alleen bij orka’s, want ook gigantische bultruggen, dwergvinvissen en potvissen komen zich hier in het hoge noorden van Noorwegen tegoed doen aan de overvloed van haringen. In en om de haven ziet u vaak zeehonden rondzwemmen.

Wilt u niet snorkelen, dan blijft u gewoon aan boord zitten en geniet u van de orka’s die onder de boot door zwemmen, met hun staart op het water slaan of uit het water springen. Met wat geluk ziet u dan ook enorme zeearenden voorbij zweven.

Expeditie cruise

Expeditie cruise …

Zwemmen met orkas in Noorwegen orka

Noorderlicht

Geniet overdag van adembenemende winterlandschappen en bij heldere, donkere en ijskoude nachten van het mysterieuze Noorderlicht in vaak prachtige rode, blauwe en groene kleuren.

Orka, Waterproof Expeditions, Noorwegen

Winteractiviteiten

Wilt u uw orka safari combineren met een (meerdaagse) husky safari, sneeuwscootertocht of andere winterse activiteiten? In het gebied rond Tromsø kunnen we naar wens een afwisselend reisprogramma voor u samenstellen.

Bezienswaardigheden & activiteiten in omgeving van Skjervoy

In Skjervoy zijn de volgende activiteiten & excursies mogelijk:

  • Snorkelen met orka’s
  • Walvissafari
  • Noorderlicht
  • Zeevissen

Klimaat in Noorwegen

Dag: -2°C – 16°C

Nacht: -6°C – 9°C

Beste reistijd

Jan – mrt | nov – dec

Lees meer

Bekijk overige gebieden voor je vakantie naar Noorwegen