Fly drive IJsland

Een fly drive IJsland op maat is de mooiste manier om IJsland te ontdekken. Na 3 uur vliegen kom je aan in IJsland. Op de luchthaven staat je huurauto al klaar en je IJsland rondreis kan beginnen. Ontdek in je eigen tempo de ruige natuur en bizarre landschappen van IJsland. Maak je IJsland reis compleet met een aantal unieke activiteiten. Rust na al je avonturen heerlijk uit in de Blue Lagoon of in een van de andere thermale baden.

Volgende stap

Fly drive IJsland

Rondom IJsland ligt de ringweg die de mooiste bezienswaardigheden in IJsland met elkaar verbindt. Deze weg kun je in de zomer met een gewone huurauto berijden. Wil je het IJsland buiten de gebaande paden ontdekken of wil je in de winter naar IJsland? Kies dan voor een 4×4 huurauto. Welke huurauto je ook kiest, een 2e bestuurder, GPS en alle verzekeringen zijn altijd inbegrepen. Voor je fly drive IJsland op maat kies je bij Sundowner uit comfortabele en fraai gelegen hotels.

Fly drive IJsland over de ringweg

Wil je het meeste uit je IJsland reis halen? Kies dan voor een fly drive IJsland op maat over de ringweg. Deze 1.339 km lange en grotendeels geasfalteerde weg loopt om IJsland heen en verbindt alle belangrijke bezienswaardigheden in IJsland met elkaar. De ringweg kun je in de zomer met een gewone huurauto berijden. Ga je naar IJsland in de winter of wil je ook van de ringweg af om de onverharde wegen in het binnenland te verkennen? Kies dan een 4×4 huurauto. Op de ringweg mag je 90 km per uur rijden. Wil je in een rustig tempo genieten van je IJsland vakantie, kies dan voor een fly drive IJsland van minimaal 10 dagen. Wil je langer op reis, combineer de ringweg dan met het Snaefellsnes schiereiland, de afgelegen Westfjorden of de avontuurlijke hooglanden. De hooglanden zijn alleen in juli en augustus en per 4×4 huurauto toegankelijk.

Bekijk onze fly drives ringweg IJsland

Ringweg

Fly drive zuid IJsland

Op een reis met huurauto verken je in korte tijd de mooiste gebieden van zuid IJsland. Bekijk bezienswaardigheden in zuid IJsland als de Blue Lagoon, de Golden Circle, zwarte stranden, gletsjers en ijsmeren. Je rijdt in zuid IJsland over grotendeels geasfalteerde wegen en een personenauto volstaat in de zomer. Ben je van plan om ook de afgelegen gebieden Landmannalaugaur of Thorsmorck in het binnenland te verkennen, kies dan een 4×4 huurauto. Wil je in rust de mooie natuurgebieden in zuid IJsland verkennen of veel gaan wandelen, ga dan minimaal 7 dagen op reis. Zuid IJsland is goed te combineren met West IJsland.

Bekijk onze fly drives Zuid IJsland

Gebieden van IJsland

Fly drive west IJsland

Wil je kort weg maar toch een goede indruk van IJsland krijgen. Ga dan naar west IJsland en bekijk watervallen, ijsgrotten, gletsjers en heetwaterbronnen. In west IJsland kun je in de zomer walvissen spotten en papegaaiduikers zien. In de winter kun je hier orka spotten en noorderlicht bekijken. Verblijf in slaperige vissersdorpjes en bekijk lava velden en bizarre basalten rotsformaties. De wegen zijn veelal geasfalteerd zodat een gewone huurauto volstaat. Wil je van de hoofdwegen af, kies dan een 4×4 huurauto. Wil je in een rustig tempo West IJsland bekijken, kies dan voor een fly drive IJsland van minimaal 5 dagen. West IJsland is goed te combineren met een rondreis door de Westfjorden, Noord IJsland en zuid IJsland.

Bekijk onze fly drives West IJsland

Fly drive Westfjorden

Hou je van natuur, rust en ruimte? Kies dan voor een rondreis door de Westfjorden. Dit is het gebied van bezienswaardigheden als verlaten fjorden, rode stranden, steile kliffen met papegaaiduikers en uitgestrekte natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen. Spot op uw fly drive door de Westfjorden walvissen en bezoek afgelegen vissersdorpjes. De wegen zijn grotendeels geasfalteerd zodat een personenauto volstaat. Wil je veilig over gravelwegen zoals naar de vogelkliffen van Latrabjarg rijden, ga dan voor een 4×4 huurauto. Als je in een rustig tempo door de Westfjorden wilt reizen, kies dan fly drive IJsland van minimaal 9 dagen.

Bekijk onze fly drives Westfjorden

Fly drive noord IJsland

Een fly drive noord IJsland is zeer geschikt als je wat langer de tijd hebt om de vele bezienswaardigheden te bekijken. Rij over verlaten gravelwegen langs de Atlantische oceaan, spot walvissen, bekijk watervallen, wandel door geothermisch actieve gebieden en rust uit in warmwaterbronnen. Een goede 4×4 huurauto biedt je op de niet geasfalteerde wegen het meeste comfort en veiligheid. Vanuit Reykjavik rijdt je via West IJsland naar Noord IJsland. Vanuit Akureyri, de hoofdstad van noord IJsland, kun je terugvliegen of terugrijden via de hooglanden. Voor een noord IJsland vakantie in een rustig tempo kies je voor een fly drive IJsland van minimaal 9 dagen.

Bekijk onze fly drives Noord IJsland

Trollskagi road

Fly drive IJsland hooglanden

Ben je avontuurlijk ingesteld, kies dan voor een rondreis door de hooglanden. Rij over verlaten gravelwegen, verken steenwoestijnen, steek rivieren door en bewonder besneeuwde vulkanen. Bekijk de unieke bezienswaardigheden in de hooglanden. Er zijn diverse routes van noord naar zuid en van west naar oost die je in de hooglanden kunt rijden. De meeste routes zijn alleen open in de zomer. Sommige routes zijn alleen open in juli en augustus. Een stevige 4×4 huurauto is vereist om door de hooglanden te rijden. Rij rustig en als je een rivier moet doorsteken, check dan eerst hoe diep deze is.

Bekijk onze fly drives Hooglanden

Snaefellsnes

Fly drive IJsland winter

Een IJsland rondreis met huurauto in de winter is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Rij langs bevroren watervallen, dampende geisers en bekijk het noorderlicht. Spot orka’s in West IJsland en bekijk ijsgrotten in Zuid IJsland. Het is vroeg donker zodat je minder lange afstanden kunt rijden. Door sneeuw en ijs kunnen de wegen glad zijn dus pas je snelheid aan. De hooglanden zijn in de winter gesloten. Ook delen van de ringweg in de Oostfjorden en noord IJsland kunnen door sneeuwval enkele dagen gesloten zijn. Kies voor een fly drive IJsland in de winter altijd een 4×4 huurauto.

Bekijk onze fly drives in de winter