Ontdek Leh in Ladakh

Gelegen in het Himalaya gebergte, vroeger het centrum van een levendige karavaanhandel en gezegend met een rijke religieuze cultuur is de stad Leh een mooie toevoeging aan je vakantie in India. De poort naar het Hemis National Park waar de sneeuwluipaard te vinden is. Leh is een stad met veel kwaliteiten.

Volgende stap

Hoofdstad van Ladakh

De hoofdstad van Ladakh, was vroeger een belangrijk knooppunt op de beroemde Zijderoute. Het is ook het op een na grootste district van het land, verspreid over een oppervlakte van 45.110 vierkante kilometer. Gelegen op een hoogte van 3.524 m, wordt deze schilderachtige bestemming nog steeds gedomineerd door het 17-eeuws paleis van Leh (een belangrijke toeristische attractie). De voormalige residentie van de koninklijke familie van Ladakh is gebouwd in de lijn van het Potala paleis, Tibet. De stad pronkt met het feit dat het de thuisbasis is van verschillende bekende oude boeddhistische kloosters. Het is dan ook één van de meest bezochte bestemmingen in Ladakh en heeft veel te bieden.

Leh Fort

De stad in de bergen

De stad wordt gedomineerd door het oude, negen verdiepingen hoge, in 1630 gebouwde paleis van de voormalige koningen van Ladakh. De bovenste etages waren het woongedeelte en onderin lagen de stallen en voorraadkamers. Het paleis is in dezelfde stijl gebouwd als het wereldberoemde Potala paleis in Lhasa in Tibet. Hoewel het paleis er van buiten imposant uitziet, is het van binnen een ruïne.

Boven het paleis ligt Namgyal Tsemo Gompa, een gompa is een Tibetaans boeddhistische tempel met een groot gouden Boeddhabeeld en fraaie oude boeddhistische fresco’s.

Het centrum van de stad

Aan de voet van het paleis ligt de oude stad met de “main bazar”, een levendige markt met een wirwar van straatjes, steegjes en brede stoepen waar ooit ezels en kamelen met koopwaar konden passeren en nu nog steeds kooplui hun waren op kunnen uitstallen.

Op de berghelling ten westen van de stad ligt een vredespagode, de Shanti Stupa. Deze op 4.267 meter hoogte gelegen pagode is in 1991 gebouwd door aanhangers van de Japanse goeroe Nichidatsu Fujii. Er loopt een pad met uitgehakte traptreden tegen de berg op om bij de stoepa te komen.

Feesten en festivals

Op een andere berg boven de stad ligt het Leh fort dat is gebouwd om de overwinning van Ladakh op de Balti’s te vieren. Vanaf het fort, waar vele gebedsvlaggetjes gespannen zijn, heb je een panoramisch uitzicht over de stad Leh en de omliggende besneeuwde bergen.

De verschillende kloosters vieren op gezette tijden prachtige festivals waarbij men met kleurige kostuums en masker spectaculaire danst. Indien je graag een festival wilt bezoeken tijdens je vakantie in India, vraag ons gerust naar de verschillende periodes.

Hemis kloooster

Wat zijn de hoogtepunten van Leh?

Leh, de hoofdstad van Ladakh is de schatkamer van cultureel en traditioneel erfgoed. De stad is bezaaid met Tibetaans boeddhistische kloosters en historische monumenten. Zoals de Dhanti Stupa, Thiksey klooster & Leh Palace. Maar Leh heeft zoveel meer te bieden.

Shanti Stupa

Stupa’s & kloosters

De grootste trekpleister voor bezoekers die naar Leh komen, zijn de Tibetaans-boeddhistische kloosters en historische monumenten. De meest indrukwekkende van allemaal is de beroemde Shanti Stupa en Ice Stupa, die net buiten de stad liggen. Naast Shanti Stupa is er een 800 jaar oude Kali Mandir die een prachtige collectie maskers herbergt.

Thiksey klooster

Als je nog nooit in Ladakh bent geweest, is het de moeite waard om te weten dat de kloosters in Ladakh fascinerende plekken zijn om te bezoeken. Een van die kloosters is het Thiksey klooster, gelegen op een hoogte van bijna 3.600 meter in het dorp Thiksey. Het is een van de grootste en beroemdste kloosters in Ladakh. Een van de belangrijkste attracties in het Thiksey klooster is de Maitreya Boeddha. Het beeld is bijna twee verdiepingen hoog en is een prachtig staaltje architectuur.

Hemis National Park

Als je graag unieke Indiase diersoorten wilt zien, dan is een reis naar Hemis National Park een prima idee. Hier leven nog redelijke aantallen Tibetaanse wolven, bruine Himalaya beren, Tibetaanse vossen & lynxen. Maar het meest unieke dier is toch wel de mystieke sneeuwluipaard. Naar schatting leven er ongeveer 150 van deze schuwe dieren in Hemis National Park.

Sneeuwluipaarden reis in Uley Valley

Acclimatiseren

De stad Leh ligt op een hoogte van 3500 meter boven de zeespiegel en dit is een hooggelegen woestijngebied. Sommige mensen voelen hoogteziekte op de dag van aankomst in Leh, daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om enkele van de essentiële tips op te volgen om hoogteziekte te voorkomen. Als voorstel kun je om een ​​wandeling naar Shanti Stupa / Gompa Village maken om hoogte te winnen en terug naar het hotel op wat lagere hoogte om te slapen.

  • Blijf in je hotel in Leh en rust volledig uit op de dag van aankomst.
  • Het “go high, sleep low”-principe zal je acclimatisatie helpen.
  • Drink veel water en vermijd cafeïne.

De beste reistijd Leh

Hoewel Leh het heel jaar te bezoeken is, wordt aangeraden de stad tijdens de zomer te bezoeken. Doordat de stad op 3.500 meter hoogte ligt is het er een stuk frisser dan in de rest van India. Tijdens de zomermaanden is er een aangename temperatuur en weinig neerslag in de stad wat prettig is tijdens uw vakantie naar deze stad in India.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

Onze selectie accommodaties in Leh

In Leh vind je verschillende accommodaties voor tijdens je vakantie in India. Het varieert van eenvoudig tot luxe hotels. Maar vooral geniet van het uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen vanuit je accommodatie.

Klimaat

Dag: 12°C – 31°C

Nacht: -3°C – 24°C

Beste reistijd

Mei – sep

Lees meer