Ga op vakantie naar Amritsar met Sundowner Wildlife Holidays

Wandel door de wirwar van kleurrijke en geurende bazaars in het oude centrum en breng een bezoek aan de Gouden Tempel in het Amrit meer, het heiligste heiligdom van de Sikhs en bedevaartsoord. Na zonsondergang loopt u door het bruisende centrum langs de romantisch verlichtte tempels en winkeltjes.

Bekijk onze reizen naar India

Amritsar

Het oude centrum van Amritsar is een doolhof van straten en poorten. In dit doolhof ligt het Amrit meer, waarin de prachtige Gouden Tempel ligt, ook wel bekend als de Harmandir Sahib. De marmeren, met bladgoud bedekte Sikh-tempel is een bedevaartsoord voor alle gelovigen. Als bezoeker wast u uw voeten en bedekt u uw hoofd. In de tempel worden nog dagelijks ceremonies gehouden met heilige geschriften. Vrijwilligers verzorgen ‘door god geschonken’ maaltijden voor tienduizenden heilige mannen, bedelaars, toeristen en gewone Indiërs.

“De Gouden Tempel in de Amrit Sarovar is de heiligste plaats van het Sikhisme in India.”

Het Sikhisme

In de deelstaat Punjab is het Sikhisme de belangrijkste religie. Sikh’s zijn aanhangers van Goeroe Nanak die de religie eind 15e eeuw stichtte uit onvrede over het Hindoeïstische kasten systeem en de gewelddadigheden tussen Moslims en Hindoes. Zijn doel was van beide geloven de beste aspecten bij een te brengen. De religie lijkt op het Hindoeïsme maar dan met slechts 1 god en zonder het kaste onderscheid. Maak kennis met deze religie tijdens uw vakantie in India.

De Wagah Border

Net buiten de stad Amritsar is de laatste controlepost aan de Indiase grens met Nepal bij Wagah. Elke dag bij het avondsignaal, marcheren twee fraai uitgedoste wachten aan weerszijden van de grens naar de vlaggenstokken om hun eigen nationale vlag te strijken. Ze bewegen als in spiegelbeeld tijdens de ceremonie die toeschouwers aan beide kanten trekt. Tijdens een vakantie in India is de ceremonie een om niet te missen.

Wat zijn de hoogtepunten van Amritsar?

Golden temple. Foto: © Arian Zwegers
  • De Gouden Tempel, Harmandir Sahib
  • Darshani Darwaza
  • Central Sikh Museum
  • Wagah border

Onze selectie accommodaties in Amritsar

In Amritsar hebben wij geen vaste selectie aan accommodaties voor tijdens uw vakantie in India. Neem contact op indien u graag wilt verblijven in de stad Amritsar.

Accommodaties in Amritsar

Vraag informatie aan

De beste reistijd Amritsar

De beste tijd voor een vakantie naar de stad Amritsar is van januari tot en met maart en van oktober tot en met december. Dit is de winterperiode van de stad, wanneer er aangenamere temperaturen heersen. In de zomer kan het tropisch heet worden.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 27 28 38 18 17 53 208 183 96 14 6 15
● Dag temperatuur  (°C) 19 23 27 34 39 40 36 34 34 32 27 21
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief