Ontdek Amritsar

Wandel door de wirwar van kleurrijke en geurende bazaars in het oude centrum en breng een bezoek aan de Gouden Tempel in het Amrit meer, het heiligste heiligdom van de Sikhs en bedevaartsoord. Na zonsondergang loop je door het bruisende centrum langs de romantisch verlichtte tempels en winkeltjes.

Volgende stap

Amritsar

Het oude centrum van Amritsar is een doolhof van straten en poorten. In dit doolhof ligt het Amrit meer, waarin de prachtige Gouden Tempel ligt, ook wel bekend als de Harmandir Sahib. De marmeren, met bladgoud bedekte Sikh-tempel is een bedevaartsoord voor alle gelovigen. Als bezoeker was je je voeten en bedek je je hoofd. In de tempel worden nog dagelijks ceremonies gehouden met heilige geschriften. Vrijwilligers verzorgen ‘door god geschonken’ maaltijden voor tienduizenden heilige mannen, bedelaars, toeristen en gewone Indiërs.

Het Sikhisme

In de deelstaat Punjab is het Sikhisme de belangrijkste religie. Sikh’s zijn aanhangers van Goeroe Nanak die de religie eind 15e eeuw stichtte uit onvrede over het Hindoeïstische kasten systeem en de gewelddadigheden tussen Moslims en Hindoes. Zijn doel was van beide geloven de beste aspecten bij een te brengen. De religie lijkt op het Hindoeïsme maar dan met slechts 1 god en zonder het kaste onderscheid. Maak kennis met deze religie tijdens je vakantie in India.

Proef de heerlijke Indiase keuken

De Punjabi keuken is over de hele wereld bekend geworden om zijn pittige curry, naan & tandoori. Met plezier geven wij je advies over de vele restaurants waar je kunt genieten van de Indiase keuken. Nog leuker is om op een avond een Indiase kookles te volgen en de zelf gemaakte maaltijd vervolgens op te eten.

Wat zijn de hoogtepunten van Amritsar?

Op korte loopafstand van de gouden tempel ligt de oude stad van Amritsar, een labyrint met rode muren van hindoetempels en bewerkte houten deuren die leiden naar binnenplaatsen vol wasgoed. De Hall bazaar verkoopt rijen rode armbanden, pakken heldere sari-stof en glanzende rijen metalen kookgerei. Je kunt ook rondlopen in Jallianwala Bagh, een openbare tuin met een gedenkteken voor meer dan 1000 Punjabi’s die in 1919 werden gedood toen een troep Britse soldaten het vuur op hen opende tijdens een nationalistische bijeenkomst.

Mata Lal Devi Tempel
© Shankar S. Flickr CC BY 2.0

Mata Lal Devi Tempel

Het is een van de oudste tempels ter nagedachtenis aan Pujya Mata Ji. Wanneer je de tempel binnengaat lijkt het op een gewone hindoetempel. Maar via een smalle trap dwaal je door donkere smalle doorgangen die leiden naar opzichtige kamers bedekt met gespiegelde mozaïeken. De hele ervaring geeft je een nieuwe perspectief op het hindoeïsme en de marien waarop toe gewijden hun spiritualiteit beoefenen.

De Wagah Border

Net buiten de stad Amritsar is de laatste controlepost aan de Indiase grens met Nepal bij Wagah. Elke dag bij het avondsignaal, marcheren twee fraai uitgedoste wachten aan weerszijden van de grens naar de vlaggenstokken om hun eigen nationale vlag te strijken. Ze bewegen als in spiegelbeeld tijdens de ceremonie die toeschouwers aan beide kanten trekt. Tijdens een vakantie in India is de ceremonie een om niet te missen.

De beste reistijd Amritsar

De beste tijd voor een vakantie naar de stad Amritsar is van januari tot en met maart en van oktober tot en met december. Dit is de winterperiode van de stad, wanneer er aangenamere temperaturen heersen. In de zomer kan het tropisch heet worden.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

Onze selectie accommodaties in Amritsar

In Amritsar hebben wij geen vaste selectie aan accommodaties voor tijdens je vakantie in India. Neem contact op indien je graag wilt verblijven in de stad Amritsar.

Klimaat

Dag: 21°C – 40°C

Nacht: 7°C – 29°C

Beste reistijd

Okt – jun

Lees meer