Reiservaringen

India natuurreizen

58 resultaten gevonden

Tijger rondreis India & Malediven

Reis op maat  (mrt 2020)

We hebben een geweldige reis gehad. De eerste dagen waren we in India op zoek naar de tijgers, die hebben we ook gevonden en het was super gaaf om mee te maken. Hierna zijn wij doorgegaan naar de Malediven en dat was ook super, goed resort en veel te doen en te zien.

Waardering voor de reis: 9

Het was wel veel reizen tussendoor, maar dit wisten we van te voren.

Het enige waar wij misschien iets meer informatie over hadden willen hebben is bijvoorbeeld dat wij bij het resort in India niet konden betalen met CC, dus hiervoor hadden we contant geld nodig. Gelukkig is dit allemaal goedgekomen.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Erg goed.

Er was wat onzekerheid over de vlucht ivm het Corona virus, maar wij konden Ronald goed bereiken en heeft ons goed geholpen, top!

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

E. Hoogenkamp

Lees verder

Sneeuwluipaarden in Ulley Valley, India

Reis op maat  (jan - feb 2020) - Bekijk foto's !

Wauw, wat een geweldige reis was dit. We hadden niet verwacht dat de kans om sneeuwluipaarden te zien uiteindelijk best redelijk groot bleek te zijn. Bijna alle groepen die wij tegen kwamen hebben er wel 1 gezien. Wij hebben het geluk gehad om maar liefst 7 sneeuwluipaarden te zien !!!

Wolven, vossen, te veel om op te noemen!! Wat een geweldige ervaring en wat een vriendelijke mensen in Ulley valley met fantastische spotters!

De begeleiding van Sundowner was ook tot in de puntjes verzorgd. Dit was onze eerste, maar vast niet de laatste reis via Sundowner.

Waardering voor de reis: 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 10

De reis was van tevoren goed voorbereid en tijdens de reis was alles tot in de puntjes geregeld.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

G.J. Stroetinga

Ulley Valley Foto Stroetinga    Ulley Valley Foto Stroetinga    Ulley Valley Foto Stroetinga    Ulley Valley Foto Stroetinga      Ulley Valley Foto Stroetinga

Lees verder

Tijgersafari in Ranthambore National Park

Ranthambore tijgersafari  (jan 2020)

Geweldige week gehad in India op zoek naar tijgers. Iets om nooit te vergeten.

Waardering voor de reis: 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Prima geregeld allemaal

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Elroy

Lees verder

Tijgersafari India

Reis op maat  (nov-dec 2019)

We hebben expliciet gekozen voor een rondreis langs 4 nationale parken, als 1e kennismaking met India. Dat is goed bevallen. De lodges waren goed van kwaliteit, we hebben hele mooie safari’s gedaan en de reis was gewoon goed geregeld (meet & greet en transfers tussen de parken).

Waardering voor de reis: 8

Meer dan prima. Zaken waren op voorhand goed en duidelijk afgesproken (dit was een reis op maat) en ook tijdens de reis zelf verliep alles prima. Grappig: We hebben jullie reis ‘ Snorkelen met orka’s’ aanbevolen aan een Engels stel dat we in India leerden kennen.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

F. van Dijk

Lees verder

Tijgerreis India

Reis op maat  (nov 2019)

Wij hebben genoten van de safari's. Prachtige natuur met als topper de tijgers. Organisatorisch was het meeste in orde, hier en daar een foutje.

Waardering voor de reis: 7

Het meeste klopte alleen de chauffeur die ons van Kanha naar Pench bracht was dramatisch, een neuroot die zeer gevaarlijk reed. Laat de gasten die met de trein gaan altijd 1 ste klasse rijden, wij hebben 1 keer tweede klasse gereden en dat is niet zo prettig.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 7

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Lammers

Lees verder

Rondreis Rajasthan, India

Rondreis Rajasthan  (nov 2019)

De 'op maat' Rajasthan privé-reis bleek een voltreffer ! We hebben echt genoten van al het moois dat deze regio te bieden heeft : prachtige forten en paleizen (Delhi, Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Jaipur en uiteraard Agra met de onvergetelijke Taj Mahal) ; mooie nationale parken (Bera, Ranthambore, Keoladeo) waar de goden ons gunstig gezind waren met overvloedige tijger- en luipaardsightings ; de Pushkar-mela die je moet gezien hebben om het te geloven.

Waardering voor de reis: 9

Dit alles in een weliswaar overbevolkt land waar men het niet te nauw neemt wat afvalverwerking en hygiëne betreft, doch waar de bevolking gastvrij en met een eeuwige glimlach ons Westerlingen ontvangt en rondleidt.

Minpunten ? De luchtvervuiling in Delhi en Jaipur waar men toch maatregelen zal moeten treffen naar de toekomst toe ; het niet aflatend vragen naar fooien waar je op de duur kregelig van wordt… ; het krankzinnig verkeer dat echter na enkele dagen went. Laat dit echter de pret niet bederven, Rajasthan is een heerlijke regio ideaal voor een eerste kennismaking met India.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 10

Van bij de aankomst op de luchthaven van Delhi tot het vertrek vanop dezelfde luchthaven was alles tot in de details geregeld. We werden telkens stipt op tijd voor het in- en out-checken van de hotels opgehaald ; alle gidsen waren goed geregeld én goed verstaanbaar. Een speciale pluim voor onze chauffeur, Dhr Brijlal, die ons ’s morgens telkens in een kraaknette wagen kwam ophalen en ons feilloos doorheen Rajasthan loodste, wat met dergelijk verkeer geen sinecure is ! Ook was hij steeds bereid om voor ons een kleine omweg te maken als we wat extra’s wilden zien (bvb de jufferkraanvogels van Kechan).
In Ranthambore NP werden we, zoals gevraagd, rondgereden in jeeps (en niet in canters) én kregen we de mooiste routes in het park toegewezen wat ons geen windeieren heeft gelegd gezien we niet minder dan 7 verschillende tijgers konden aanschouwen ! Ook het verblijf in Bera zullen we niet gauw vergeten niet alleen door de luipaard sightings maar evenzeer door de dagelijkse kampvuur- ‘sundowners’ in de Bera Safari Lodge.
Kort samengevat : een dikke proficiat aan Sundowner en agent op locatie voor ons vlekkeloos verblijf in Rajasthan !!

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

G. Heyvaert & A. Pylyser

Lees verder

Rondreis Nepal & India

Reis op maat  (Mei 2019)

Wij hebben een avontuurlijke 2 weken gehad. In Nepal zijn we per helikopter naar de flanken van Mt Everest gegaan, dit was een zeer spectaculaire trip. We zijn een aantal keer geland rondom Everest, uiteindelijk per 2tal meegenomen in de helikopter naar 6000 meter, met een spectaculair uitzicht op Everest en Everest Base Camp. Hierbij ging de stijging het zuurstofgehalte dermate snel begon te zakken dat de piloot het beter vond mij zuurstof te geven. Ondanks zuurstof tekort blijft dit een onvergetelijke ervaring, de omgeving rondom Mt Everest is zo mooi, maar ook zeer hard en onverbiddelijk.. Een week later ging het mis op de top van Mt Everest zoals jullie vast wel in nieuws hebben gelezen.

Het was niet simpel om de resten van de aardbeving te vinden, na 2 dagen is het toch gelukt om het verlaten dorpje Chisapani te vinden.
We hebben we een prachtige tocht ontdekt dwars de bergen, ongeveer 3 uur rijden van Kathmandu, deze route was nog niet eerder door de reisagent gedaan.
De reisagent is zelf ook meegeweest, de route is alleen per 4×4 te doen. Misschien een aanrader voor de klanten voor jullie.

In India is het ons gelukt om de tijger te vinden, het Ranthambore Regency hotel is echt een aanrader voor service en eten maar ook voor fotograferen en wildlife enthousiasts.
Er worden s`avonds cursussen en workshops gegeven over fotografie en er zijn veel professionele wildlife photographers die hier overnachten.
De maand mei is bloedheet maar wel een perfecte tijd voor de tijgers. We hebben in totaal 7 tijgers gezien, waaronder 2 cubs.
Er zijn momenteel maar 2 female tigers met cubs, wij hebben geluk gehad dat 1 van deze female tigers met haar cubs ‘on the move’ was.
Ook hebben we een kleinzoon gezien van Machli, deze Machili heeft de meeste tijgers voorbracht in India over de laatste 50 jaar. Ze is vorig jaar overleden.
Deze vele sightings hebben we ook te danken gehad aan een zeer ervaren gids die ons alle 5 safaris heeft begeleidt.

In de bijlage een aantal foto`s van onze bijzondere trip.

Dank voor de goede organisatie, het was zeer de moeite waard!

Waardering voor de reis: 9

Alles was goed geregeld. De ranger in Ranthambore National Park was zeer ervaren. Ook de gidsen in Nepal waren erg behulpzaam.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 10

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

S. Klaassen

Lees verder

India Tijgersafari

Reis op maat  (Mei 2019)

Fantastische reis, alles was top geregeld. We hebben veel wildlife (oa meer dan 25 tijgers, 3 beren, 1 luipaard) en mooie natuur gezien. Heerlijk gegeten. We missen het nu we terug zijn in Nederland.

We voelden ons helemaal verzorgd, alleen de treinreis vonden we niet leuk en erg lang.

Waardering voor de reis: 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 10

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

A. de Geus

 

Lees verder

15-daagse reis op maat naar India & de Malediven

Reis op maat  (April 2019)

Het was een prachtige reis! We hebben veel wildlife gezien en ontzettend genoten. Alle ontvangst op vliegvelden en vervoer van de ene naar de andere locatie waren goed geregeld en comfortabel.

De accomodaties waren verschillend in luxe en uitstraling, maar allemaal mooi en fijn. De informatie vooraf was vrij algemeen en niet altijd van toepassing op onze reis. bepaalde specifieke informatie die nuttig was geweest ontbrak, zoals dat je op veel plaatsen niet met creditcard kon betalen en dat er geen muskietennetten hingen in de lodges.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. van Vugt

Lees verder

23-daagse reis op maat naar India

Reis op maat  (maart 2019)

Geweldig om zoveel tijgers in het wild te zien! In ieder park hebben we tijgers gezien. Maar naast tijgers ook beren, gaurs, vogels, herten. Prima hotels, goed eten.

Goede service, goed meegedacht. 

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

I. Dijkstra

Lees verder