Reiservaringen

Rondreis Tanzania

62 resultaten gevonden

19-daagse rondreis Tanzania en Zanzibar

Reis op maat  (sep 2022)

Wat een prachtig land, onze gids Samwel was heel vriendelijk en we hebben samen veel gelachen en gezien. Wat is het een kunst vanuit onze gids het spotten van wildlife, even op 50-100m zoiets om een luipaard in de boom te zien. Wij konden hem amper zien met onze camera.

Waardering voor de reis: 10

Verblijven zijn ook top, leuke afwisseling tussen luxe en basic. Gewoon lastig te beschrijven hoe geweldige ervaring het is geweest voor ons.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Goed advies betreft locaties en bezienswaardigheden. Samen overlegd wat voor verblijven en hoe rond te trekken. Geweldig reis samen Geweldig na advies van Ronald.

Super service, toen we de 1e keer helaas moeten afzeggen vanwege corona heeft Ronald bijna heel de zondag voor ons aan de slag gegaan om verplaatsen te regelen.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Gerben & Melissa

Lees verder

Safari rondreis Tanzania & Zanzibar

Reis op maat  (aug 2022)

Wij hebben een fantastische reis gemaakt met ons gezin met 3 kinderen in de leeftijd van 18, 17 en 15 jaar. We hebben ontzettend veel dieren gezien en onze gids heeft ons heel veel verteld en geleerd over Tanzania, de natuur en de dieren.

Waardering voor de reis: 10

Daarnaast reed hij heel erg veilig en verantwoord. Het ontvangst en verblijf bij de lodges was ook heel erg goed geregeld, super aardig personeel en het eten was goed, afwisselend en lekker. Alhoewel we lange dagen in de auto hebben gezeten, hebben onze kinderen ook een hele fijne vakantie gehad.
Als kers op de taart sloten we de vakantie af in Zanzibar. We zaten in Fun Beach Hotel en daar vonden we de sfeer precies goed, heel relaxed, lief personeel en lekker eten. Echt een aanrader.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Heel goed, compleet en informatief.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

We waren erg blij met de suggesties voor het geven van de tips (staat vermeld in de informatie van Sundowner) in de lodges en bijv aan de gids. Dus het is belangrijk om voldoende dollars mee te nemen want die kun je niet makkelijk pinnen in Tanzania.

Sankie G.

Lees verder

Safari rondreis Tanzania en Zanzibar

Reis op maat  (Juli 2022)

Wij hebben een fantastische reis gehad. Alle dieren gezien die we wilden gezien, fantastisch mooie lodges (echt iedere keer de juiste kwaliteit op de juiste plek) heel vriendelijke gastvrije mensen.

Waardering voor de reis: 9

Wij hebben een fantastische reis gehad. Alle dieren gezien die we wilden gezien, fantastisch mooie lodges (echt iedere keer de juiste kwaliteit op de juiste plek) heel vriendelijke gastvrije mensen. Speciaal compliment voor de agent ter plaatse en onze gids Kasanda. Niet alleen was Kasanda een fantastische gids met mooie verhalen over Tanzania, maar ook heeft Kasansa er voor gezorgd dat, toen ik een oorklier ontsteking kreeg, er tijdens onze vlucht naar Zanzibar is geregeld dat er iemand van de agent klaar stond die daar van afwist en de chauffeur per direct langs het ziekenhuis is gereden en we binnen een half uur antibiotica geregeld hadden.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Aan de organisatie en de reis zelf zouden wij niet weten wat er verbeterd kan worden. Veel complimenten voor de flexibiliteit voor het twee keer uitstellen vanwege Corona. Wat beter zou kunnen is, ons beter informeren of meer bevestiging geven dat jullie nog bestaan (na deze gekke jaren) en alles doorgaat zoals gepland. Er is wat miscommunicatie geweest over de e-tickets die wij tot vlak voor de reis niet ontvangen hadden. Maar we begrijpen heel goed dat het voor jullie ook een enorm hectische tijd is geweest en hebben er alle begrip voor dat dit zo gelopen is.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Jesca C.

Lees verder

Safari Tanzania (Selous & Mafia eiland)

Reis op maat  (feb 2020)

Safari deel in Selous was super. We konden de dagen indelen zoals we wilden. Veel gezien. Deskundige gids en goede chauffeur. Lekker eten en geweldige accommodatie. Personeel erg aardig en behulpzaam.

Waardering voor de reis: 9

Mafia eiland was ook leuk. Bustani resort was goed met geweldig personeel. Het strand bij Bustani was niet te gebruiken om te liggen vanwege de mangrove strook, dat hadden we graag vooraf geweten. Butiama was wat dat betreft beter. Dat soort dingen mag vooraf wat duidelijker aangegeven worden. Ook snorkelen kan alleen in het Marine Park. Vooraf was aangegeven dat snorkelen aan de westkant van het eiland ook mogelijk was, mogelijk vanaf de lange steiger. Maar die lange steiger is alleen voor grote boten ( en bovendien een kilometer lang). Achteraf gezien hadden we Mafia 3 dagen korter gedaan en misschien extra safari locatie (afhankelijk van financiën).

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Wat betere informatie vooraf (zie boven) is wenselijk. Hulp bij achtergelaten mobiele telefoon was erg prettig. Transfers allemaal goed geregeld.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. de Vries & A. Kielhorn

Lees verder

Privé beklimming Mount Kilimanjaro via de Machame route

Kilimanjaro beklimmen via Machame route  (feb 2020) - Bekijk foto's !

Alles prima verlopen en we hebben de summit gehaald, was top!

De gehele reis is prima verlopen.
Wat een verrassing voor ons was, was dat i.p.v. een crew van 9 personen (1 gids, 1 ass.gids, 1 kok, 6 porters) ons een crew van 13 personen werd toegewezen (1 gids, 1 ass.gids, 1 kok, 10 porters). Op zich geen probleem want alles verliep perfect en er werd prima voor ons gezorgd maar qua fooi komt het dan natuurlijk wel fors hoger uit.

Wij hadden aan de gids aangegeven de mogelijkheid te hebben een extra dag op de berg te kunnen blijven i.v.m. acclimatisatie. De gids gaf aan dat de Machame-route altijd in 6 maximaal 7 dagen wordt gelopen. 8 dagen was ‘onzin’, 7 dagen was voldoende. Hierdoor hadden we extra financiële middelen tot onze beschikking i.v.m. de hoger uitgevallen fooi. Voor de toekomst wel van belang voor Sundowner om te weten.

Waardering voor de reis: 9

Enige opmerking is dat in alle communicatie is aangegeven dat we 6 porters zouden hebben (+gid, ass.gids en kok).
In werkelijkheid waren dit 10 porters, waardoor de fooi dus ook flink hoger was.
Was een prima groep maar had dit graag vooraf geweten.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Goed. Voor- en tijdens boekingsproces korte lijntjes/ snelle reactie. De communicatie per email liep soms stroef c.q. duurde lang. Mede doordat jullie werken met persoonlijke email ipv funtionele emailbox. Verder alles klasse geregeld, dank!!

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

A. Slavenburg & B. van Tongeren

Kilimanjaro beklimmen - Slavenburg  Kilimanjaro beklimmen - Slavenburg  Kilimanjaro beklimmen - Slavenburg

Lees verder

Noord- & zuid Tanzania reis

Rondreis noord & zuid Tanzania  (okt 2019)

Onze 4de reis met Sundowner en wederom uitstekend , goed georganiseerd veel gezien perfect.

Waardering voor de reis: 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 10

Uitstekend!

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

B. Verheugen

Lees verder

Noord- & Zuid Tanzania

Reis op maat  (aug 2019)

Goed verzorgde reis waarbij alles geregeld is. Aardige gidsen, goede overnachtingsmogelijkheden en eten.

5 parken in 13 dagen is een beetje te veel, neem een rustdag tussendoor. Waarschuwing voor de tseetsee vlieg zwart en draag geen blauwe of zwarte kleding. Vliegen kan van de Serengetti naar Ruaha. Dit scheelt een dag rijden van de Serengetti naar Arusha om vervolgens weer te vliegen naar Ruaha via Dar es salam naar Selous.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Tijdens het plannen van de reis konden we Sundowner altijd bereiken zelfs s’avonds laat of tijdens het eten. Veel eigen ervaringen.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. van Muiswinkel

Lees verder

Safari Tanzania & Zanzibar

Reis op maat  (aug 2019)

Geweldige reis. Onvergetelijk. Vooral de safari. Afrikaanse sfeer volledig geproefd.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

R. Groot

Lees verder

Familie reis Tanzania

Reis op maat  (juli 2019)

Wij zijn gelukkig, zeer tevreden en voelden ons meer dan bevestigd in al onze verwachtingen. De reis was prima gepland : alle informatie bereikte ons tijdig, de verschillende transporten waren goed geregeld, de afspraken werden allemaal perfect opgevolgd, de lodges, tented camps en het hotel vielen allemaal in de smaak van ons zeer divers familiegezelschap.

De gidsen waren zeer toegankelijk, vriendelijk, flexibel en gedreven. en bovendien prima chauffeurs .Heel zeker hebben zij ons extra kansen gegeven om spectaculaire ervaringen mee te maken in de prachtige natuurparken.

Het transport (privaat vliegtuig) en het hotel dat u voor ons regelde in Zanzibar stelden ons meer dan tevreden : mooi, lekker eten, vriendelijk personeel, zeer verzorgde kamers… kortom, geen superlatieven genoeg.

De zon, af en toe een regenbui, de magie om de dierenwereld van dichtbij te kunnen meemaken, te kunnen genieten van de cultuur en de vriendelijkheid van de Tanzaniaanse mensen, de prachtige en steeds verrassende natuur… waren heerlijkheden die onze verwachtingen ver overstijgen.

De kers op de taart was het kaartje dat wij bij onze thuiskomst van uw agentschap in onze bus vonden.

Deze avontuurlijke reis, het prachtige Tanzania en uw organisatie kunnen we iedereen aanraden.

Het is een droom die waarheid geworden is.

Onze familiebanden werden er nog inniger en warmer door.

Hartelijk dank.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Boel & Brys

Lees verder

Safari Tanzania & Zanzibar

Reis op maat  (juli 2019)

Fantastische reis! Eén van de mooiste en meest bijzondere reizen die we ooit hebben gemaakt, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten.

Waardering voor de reis: 9

Zeer goed

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

H. Bregman

Lees verder