Ontdek Noors Lapland met Sundowner Wildlife Holidays

Noors Lapland ligt in het gebied enkele honderden kilometers boven de poolcirkel. Dat betekent dat er ’s zomers sprake is van middernachtzon en er ’s winters een zeer goede kans is om het Noorderlicht te zien in de maandenlange donkerte.

De kustlijn wordt gekenmerkt door kleine vissersdorpjes, het bergachtige binnenland is overwegend dunbevolkt. Na uw orka safari vanuit Andenes kunt u met uw huurauto dit gebied verder ontdekken. Een aanrader is een verblijf van een paar dagen in een rorbu: deze typisch Noorse, felrode houten vakantiehuisjes liggen aan zee en staan vaak gedeeltelijk op palen in het water. Fotogenieke plaatsjes zijn onder andere Reine, Å, Svolvaer en Henningsvaer.

Bekijk onze reizen naar Noorwegen

Snorkelen met orka’s

Om orka’s te zien hoeft u niet naar de andere kant van de wereld te reizen. In de winter is het noorden van Noorwegen een uitstekende bestemming voor het spotten van orka’s en dat niet alleen… in Noorwegen kunt u namelijk ook snorkelen met orka’s.

Stelt u zich eens voor: u zit in een warm droogpak op de rand van een zodiak rubberboot omringd door besneeuwde bergen en de eindeloze Atlantische oceaan. De kapitein geeft een seintje, u zet uw masker op en geluidloos glijdt u de ijskoude zee in. In het kristalheldere water doemen een aantal donkere schimmen op en even later zwemt op een paar meter afstand een grote groep orka’s onder u door…

Snorkelen met orka’s is misschien wel een van de mooiste Wildlife ervaringen die u kunt meemaken, en dat nog wel in ons eigen Europa. En het blijft vaak niet alleen bij orka’s, want ook gigantische bultruggen, dwergvinvissen en potvissen komen zich hier in het hoge noorden van Noorwegen tegoed doen aan de overvloed van haringen. In en om de haven ziet u vaak zeehonden rondzwemmen.

Wilt u niet snorkelen, dan blijft u gewoon aan boord zitten en geniet u van de orka’s die onder de boot door zwemmen, met hun staart op het water slaan of uit het water springen. Met wat geluk ziet u dan ook enorme zeearenden voorbij zweven.

Geniet overdag van adembenemende winterlandschappen en bij heldere, donkere en ijskoude nachten van het mysterieuze Noorderlicht in vaak prachtige rode, blauwe en groene kleuren.

Wilt u uw orka safari combineren met een (meerdaagse) husky safari, sneeuwscootertocht of andere winterse activiteiten? In het gebied rond Tromsø kunnen we naar wens een afwisselend reisprogramma voor u samenstellen.

“Snorkelen met orka’s is misschien wel een van de mooiste Wildlife ervaringen die u kunt meemaken, en dat in ons eigen Europa.”

Husky safari

Zowel bij Tromsø als in het gebied rond het Reisafjord bevinden zich prachtige husky farms. Tijdens een bezoek aan de farm krijgt u alles te horen over het houden van husky’s en kunt u de schattige puppy’s knuffelen.

Bij een bezoek aan de farm mag een sledetocht met de husky’s natuurlijk niet ontbreken: terwijl een team van 4 tot 6 husky’s enthousiast uw slee trekt, kunt u genieten van het landschap terwijl u op de slee zit of zelf stuurt. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een boven het vuur klaargemaakte lunch of diner.

Voor de echte liefhebber zijn er meerdaagse tochten waarbij u in een comfortabele Sami tent (beginners) of avontuurlijk koepeltentje (gevorderden) overnacht. Met uw gids en tochtgenoten maakt u een prachtige tocht door het verstilde binnenland van het gebied rondom Tromsø. U bestuurt uw eigen slee met huskyteam en u helpt met het inspannen, voeren en aftuigen van de honden, water halen, vuur maken en warme maaltijden klaarmaken. ’s Nachts slaapt u in een comfortabele Sami tent of een eenvoudig koepeltentje en kunt u bij helder weer genieten van het mysterieuze Noorderlicht.

Wilt u uw (meerdaagse) husky safari combineren met een orka safari, andere winterse activiteiten zoals een sneeuwscootertocht of een langer verblijf in Tromsø of Oslo? We stellen naar wens graag een passende reis voor u samen.

Welke wilde dieren kunt u zien in Noors Lapland?

Reisafjord Hotel
 • Orka
 • Bultrugwalvis
 • Potvis
 • Griend
 • Dwergvinvis
 • Dolfijn
 • Zeehond
 • Eland
 • Rendier
 • Zeearend
 • 280+ Vogels

Activiteiten in Noors Lapland

In Noors Lapland zijn de volgende activiteiten & excursies mogelijk:

 • Snorkelen met orka’s
 • Husky safari
 • Sneeuwscootertocht
 • Sneeuwschoenwandeling
 • Noorderlicht

Hoe komt u in Noors Lapland

Oslo: vlucht van ca. 1,5 uur

Klimaat in Noors Lapland

Dag: -2°C – 16°C

Nacht: -6°C – 9°C

Beste reistijd 

Jan – mrt | nov – dec

Hotels in Noors Lapland

Bekijk onze selectie hotels

Reiservaringen Noorwegen

 

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief