Odzala Discovery Camps

In de Odzala Discovery Camps beleef je het Centraal Afrikaanse regenwoud als nooit tevoren. Congo Conservation Company laat je het woud kennen als geen ander. Vanuit de verhoogde, comfortabele lodges ervaar je het Congobekken met uitzicht op de “baïs” en rivieren. Door middel van jeep, kayak, en begeleide wandelingen zie je de pure schoonheid van het op één na grootste regenwoud ter wereld.

Volgende stap

Waar vind je de Odzala Discovery Camps?

De Odzala Discovery Camps vind je in het noorden van Congo-Brazzaville langs de rivier de Congo. De kampen staan verschanst tussen de bomen en het bladerdek van het Congobekken. Met het uitzicht op de rivieren en “baïs” ben je dus altijd omgeven door het schoon van het regenwoud.

Lango Camp

Het Lango Camp ligt in het zuidelijke deel van het Odzala-Kokoua National Park aan de rand van het regenwoud en met uitzicht over de Lango Bai. Die geregeld wordt bezocht door bosolifanten, bosbuffels, en zelfs luipaarden.
Waar: Odzala National Park

Lango Camp Odzala

Mboko Camp

Het Mboko Camp ligt aan een savanne op de oevers van een zijriviertje van de Lekoli rivier omringd door uitgestrekte regenwouden. Rond het kamp zie je olifanten, hyena’s en diverse soorten vogels. Het open grasland is in overvloed aan bloemen & vlinders.
Waar: Odzala National Park

Mboko Camp Odzala

Ngaga Camp

Het Ngaga Camp ligt in het westelijke deel van het Odzala-Kokoua National Park aan de rand van het regenwoud met uitzicht over de Ngaga rivierbedding. Ngaga Camp is een centraal punt voor onderzoek naar primaten van wereldklasse.
Waar: Odzala National Park

Ngaga Camp Odzala

Wanneer is de beste tijd voor Odzala Discovery Camps?

De beste periode om naar Congo Brazzaville te reizen hangt af van wat je wilt zien en meemaken. Gaat het je vooral om laagland gorilla’s, olifanten en andere wilde dieren? Dan is de droge periode van juni tot en met september en van december tot en met februari de beste tijd om te reizen in Congo.

De beste tijd voor een gorilla trekking in de droge periodes van december tot en met februari en juni tot en met september.

Odzala National Park
Wildlife spotten
J F M A M J J A S O N D
● Laagland gorilla
● Wildlife
● Vogels
● Beste tijd    o Goede tijd   Redelijke tijd

Wat te doen in Odzala?

In Odzala is er altijd wat te doen. Je kunt gorillas zoeken, vogels spotten, kajakken, zwemmen, en het regenwoud ontdekken van dichtbij. Daarnaast is er om af te wisselen ook ruimte om te relaxen. Ga op een rivier cruise, ga op in de geluiden van het woud vanuit je comfortable lodge, of geniet van een heerlijke sundowner.

Boottocht, Odzala National Park, Kokoua

Gorilla trekking

Tijdens een gorilla trekking baan je met een ervaren gids een weg door het woud opzoek naar laagland gorilla’s. Groepen gorilla’s in Odzala zijn gehabitueerd, wat betekend dat ze gewend zijn aan mensen. Dit betekent ook dat je ze makkelijk zult vinden. Eenmaal gevonden kun je een 1 uur bij ze blijven.

Lees meer over gorilla trekking

Odzala Camps combineren met Sangha Lodge

Onze reizen naar Odzala Discovery Camps zijn ook te boeken in combinatie met Sangha Lodge. Deze lodge bevindt zich in de Centraal Afrikaanse Republiek. Hier vind je een spectaculair uitzicht op de Sangha rivier en spot je bosolifanten in Dzanga Baï.

Bekijk onze reizen