Veel gestelde vragen over Centraal Afrika

Sundowner organiseert wildlife en natuur reizen in Centraal Afrika. Gedreven door passie en ervaren door geregelde bezoeken, kunnen wij je als geen ander met kennis van zaken over onze bijzondere bestemmingen vertellen. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over Centraal Afrikaanse Republiek.

Volgende stap

Visum & Vaccinatie

Heb ik voor Centraal Afrikaanse Republiek een paspoort en/of visum nodig ?

Naar de Centraal Afrikaanse Republiek kan worden gereisd met een geldig paspoort, dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Tevens is er een visum vereist voor je reis naar de Centraal Afrikaanse Republiek. Vraag hier een visum aan.

Wat is het reisadvies voor Centraal Afrikaanse Republiek ?

Met de Buitenlandse Zaken Reis app ga je goed voorbereid op reis. Je krijgt de meest actuele reisadviezen en heb je de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand. De app is te downloaden voor Android of IOS (Iphone & Ipad).

Odzala Discovery Camps biedt een veilige toegangsroute door de Republiek Congo die alle reizen in de Centraal-Afrikaanse Republiek beperkt tot de zuidwestelijke grens van het land. Dit is een veilig en geïsoleerd gebied, weg van de conflictgebieden en biedt een fenomenaal schilderachtige doorgang langs de Sangha-rivier.

Vaccinatieadvies voor Centraal Afrikaanse Republiek ?

De gele koorts vaccinatie is verplicht voor alle reizigers die Centraal Afrikaanse Republiek willen inreizen. Bekijk hier voor meer informatie over de aanbevolen inentingen & malariapillen per land.

Hoe zit het met medicijnen meenemen op reis naar Centraal Afrikaanse Republiek ?

Voor sommige medicijnen (zoals slaapmiddelen, ADHD-medicijnen of sterke pijnstillers) heb je een verklaring nodig. Lees meer …

Vluchten & vervoer

Internationaal vliegveld

Je vliegt via buurtland Congo Brazzaville. Congo-Brazzaville beschikt over twee internationale luchthavens: Brazzaville & Pointe Noire. De vliegtijd naar Brazzaville is ca. 10 uur en 30 minuten.

Binnenlandse vluchten

  • Vluchten vertrekken vanaf Kabo Airstrip (Sangha Lodge) naar Mboko Airstrip in Odzala-Kokoua National Park. Afhankelijk van het weer om 13:00 GMT+1 maandag & donderdag.
  • Vluchten vertrekken vanaf Mboko Airstrip in Odzala-Kokoua National Park voor Kabo Airstrip (Sangha Lodge). Afhankelijk van het weer om 09:00 GMT+1 maandag & donderdag.

Praktische informatie

Valuta

De munteenheid in Centraal Afrikaanse Republiek is de met de CFA frank (XAF). Ook wordt de Euro geaccepteerd.

Tijdverschil met Centraal Afrikaanse Republiek

Lokale tijd
Wintertijd Zomertijd
Centraal Afrikaanse Republiek Gelijk met Nederland 1 uur vroeger

Taal

Sango (ook gespeld als Sangho) is een Creoolse taal in de Centraal-Afrikaanse Republiek en is samen met Frans de twee officiële talen die in het land worden gesproken. Ba’Aka is een van de vele andere talen die door bepaalde stammen worden gesproken.

Elektriciteit

In Centraal Afrikaanse Republiek wordt gebruik gemaakt van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Drinkwater

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Tips: Kook 5 minuten, filter of desinfecteer leidingwater voor gebruik, of koop drinkwater.

Kledingadvies

Kleding

Tijdens bezoek aan Centraal Afrikaanse Republiek draag kleding in kaki, groen, beige en neutrale kleuren. Shirts met lange mouwen die bescherming bieden tegen de zon en muggen. Draag beschermende kleding en gebruik op de onbedekte huid een insectenwerend middel, bij voorkeur met DEET.