Activiteiten Congo

Activiteiten in Odzala in Congo doe je vooral in de “baï’s”, de Lekoli rivier, de regenwouden en op de savanne. Hier heb je de beste kans op het zien van wilde dieren. Activiteiten zijn een combinatie van wandelen en varen. Soms wordt je per jeep naar een afgelegen gebied gebracht. Op de Lekoli rivier vaar je met een motorboot. Kleine oerwoud riviertjes verken je met een kajak. Wandelen doe in regenwouden, op savannes, in de bai’s en dwars door beekje. Ook maak je een nacht safari te voet.

Volgende stappen

Overzicht activiteiten van Congo

Bezoek aan Dzanga Bai

Dzanga Bai is een open plek met veel wilde dieren. Spot hier bosolifanten, bongo’s &  bosbuffels. Daarnaast kun je hier vaak zwijnen, sitatunga’s, duikers en vele soorten vogels zien. Ook laagland gorilla’s bezoeken Dzanga Bai wel eens.
Locatie: Odzala National Park
Periode: jan – mrt & jun  – sep
Tijdsduur: ca. 2 – 4 uur

Voorstel ontvangen

Gorilla trekking

Odzala National Park is Afrika’s beste plek voor het spotten van westelijke laagland gorilla’s. Met een ervaren gids ga je in een groep van 4 mensen zoek naar een van de twee aan mensen gewende groepen laagland gorilla’s. Een unieke ervaring.
Locatie: Odzala National Park
Periode: Jan – mrt & jun – sep
Tijdsduur: ca. 2 – 6 uur

Lees meer …

Kano safari

Niets leukers dan om in een kano over de smalle en stille oerwoud riviertjes van Odzala National Park te peddelen. Vanuit je kano zie je apen, vogels en wilde dieren die hun dorst komen lessen in de rivier. Misschien spot je wel een olifant in de rivier.
Locatie: Odzala National Park
Periode: jan – mrt – jun – sep
Tijdsduur: ca. 2 – 3 uur

Voorstel ontvangen

Mangabey’s trekking

In Bai Hokou kun je ook op zoek naar een ​​groep mangabey’s van driehonderd individuen. Met een ervaren gids ga je te voet op zoek naar deze wilde dieren in het regenwoud. Je hoort ze vaak al vanaf grote afstand. Dan is het nog de kunst om ze te vinden en te spotten. Gelukkig heb je een ervaren gids bij je.
Locatie: Odzala National Park
Periode: jan – mrt & jun – sep
Tijdsduur: ca. 2  – 4 uur

Voorstel ontvangen

Stadswandeling Brazzaville

Tijdens deze tour bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Brazzaville. Zoals de Pierre de Brazzaville monument en één van de mooiste kathedralen van de stad. Maar ook moderne wolkenkrabbers en kleurrijke winkels. Je bezoekt ook een levendige markt.
Locatie: Brazzaville
Periode: januari – december
Tijdsduur: Hele dag

Voorstel ontvangen

Waterval wandeling

Je wandelt naar een waterval waar je een verfrissende douche kunt nemen! Het pad loopt door een spectaculair regenwoud. Je hebt ook de mogelijkheid om naar de top van de waterval te klimmen voor een uitzicht over het bladerdak. Als je geluk hebt spot je zeldzame soorten vogels.
Locatie: Odzala National Park
Periode: december – april
Tijdsduur: ca. 2 – 4 uur

Voorstel ontvangen