Ontdek Grand Teton National Park

Grand Teton National Park is sinds 1929 een nationaal park in Amerika. Het ligt ten zuiden van Yellowstone National Park, in de staat Wyoming. Het nationale park is vernoemd naar één van de bergen van het Tetongebergte, namelijk: Grand Teton. Met een hoogte van bijna 4200 meter, is dit de hoogste berg van het hele park. De Grand Tetons heeft een oppervlakte van 1255 km² met ongeveer 320 km aan wandelpaden.

Volgende stap

Het ontstaan van Grand Teton National Park

Het Tetongebergte is een deel van de Rocky Mountains. Het gebergte is omringt door valleien zonder heuvels. Dit komt omdat het gebergte is ontstaan door het omhoogkomen van de aardmantel. Het hele gebied werd als het ware omhooggeduwd en zo vormde zich bergen. Doordat gletsjers U-vormige valleien hebben achtergelaten, ziet het gebergte er nu zo uit zoals vandaag de dag. Hoog in de bergen hebben de gletsjers dalen gevormd waardoor de pieken ontstaan zijn. Door de vallei stroomt de rivier de Snake. Deze rivier loopt voor een deel ook door Yellowstone National Park. In 1891 werd er een wet aangenomen die het mogelijk maakte om stukken natuur te reserveren voor natuurbehoud. Zo werd Teton Forest Reserve een aantal jaar later opgericht. Er mocht niet meer gestroopt worden en je had een vergunning nodig om hout te hakken of vee te houden. In 1929 werd Grand Teton National Park opgericht.

Natuur & dieren in Grand Teton National Park

De begroeiing in Grand Teton National Park verschilt per gebied. Welke planten en dieren je in het park ziet, heeft alles te maken met de ondergrond, de hoogte, de hellingsgraad en de vochtigheid. In de vallei van het park, groeien voornamelijk grassen en bloemen. Hierdoor zie je daar kuddes wapiti’s en bizons grazen. Ga met Sundowner Wildlife Holidays mee de open vallei in waar roedels jagende wolven en coyotes vrij zicht hebben op hun prooi. Langs de beboste oevers van de Snake River, die vol zit met otters en bevers, vind je onder andere bizons, elanden en beren die in de beschutting van de bomen op zoek zijn naar voedsel. In de bergen groeien voornamelijk mossen en planten die goed tegen de kou kunnen. Deze planten zijn favoriet onder de dikhoornschapen, geelbuikmarmotten en andere, kleine dieren. Laat je meenemen door Sundowner Wildlife Holidays op de wolven & wildlife foto expeditie om indrukwekkende omgeving van de Yellowstone & de Grand Tetons op beeld vast te leggen. Dit doe je vanuit een busje met te openen dak, een verwarmde snowcoach en vanuit de lucht tijdens een privé helikoptervlucht.

Bizons Grand teton park

Beste tijd om Grand Teton National Park te bezoeken

Grand Teton National Park is het hele jaar ontzettend populair. Als je op zoek bent naar rust, is de winter de beste periode om het nationale park te bezoeken. Daarnaast is de winter erg geschikt om te fotograferen in het park. Er staan bijna geen andere mensen op je foto’s en de wilde dieren zijn duidelijk zichtbaar in de witte sneeuw.

Elanden Grand Teton

Grand Teton National Park in de winter

In de winter is het in Grand Teton National Park gemiddeld -3 graden Celsius en er valt ontzettend veel sneeuw. Het is de beste periode om het nationale park te bezoeken. Er zijn weinig bezoekers en de omgeving is bedekt met een deken van dikke sneeuw. Er is ontzettend veel te doen in de winter. De beste manier om het park te verkennen is met een georganiseerde groepsreis. Veel wegen gebieden zijn ’s winters gesloten omdat er simpelweg te veel sneeuw ligt. Dit zorgt ervoor dat je op veel plekken niet kunt komen. Tijdens de reizen met Sundowner Wildlife Holidays word je rondgereden in zogenoemde snowcoaches. Dit zijn voertuigen met rupsbanden. Deze snowcoaches kunnen op plekken komen waar je met een auto of bus niet kan komen. Dit zorgt ervoor dat je op de meest bijzondere plekken terecht komt en je zal er weinig andere mensen tegenkomen. Bekijk de groepsreizen naar Grand Teton National Park die Sundowner Wildlife Holidays aanbiedt.

Fotograferen in Grand Teton National Park

Grand Teton National Park leent zich goed voor fotografen. Het is een omgeving als geen ander en er leven dieren die je ergens anders minder snel ziet. Of je nou een professionele fotograaf bent of niet, je komt gegarandeerd thuis met adembenemend mooie foto’s. Vooral de winter is zeer geschikt om te fotograferen in het park. De wilde dieren vallen goed op tegen de witte, besneeuwde achtergrond. Sundowner Wildlife Holidays biedt groepsreizen aan voor echte fotografie liefhebbers. Tijdens de speciale fotoreizen van Sundowner gaat er een professionele gids met je mee. Je gids is fotograaf en naturalist en kan jou alles vertellen over de omgeving en het fotograferen ervan. Bekijk de fotoreizen naar het nationale park.

Grand Teton Elk Refuge
Yellowstone
Bizons

Top 3 hoogtepunten van Grand Teton National Park

Er zijn talloze bezienswaardigheden in het nationale park die je kunt bekijken en fotograferen. Hieronder vind je de top 3 mooiste hoogtepunten in de Grand Tetons. Bekijk de highlights ook op de kaart.

1. Het Tetongebergte

Wanneer je rondrijdt in Grand Teton National Park, is het Tetongebergte niet te missen. De besneeuwde bergtoppen zijn al vanaf een grote afstand te zien. De toppen hebben een spitse vorm mede door erosie. Tussen de bergen in zie je dalen die zijn gevormd door sneeuw. Als het zonnetje op de bergen staat, geeft dit een betoverend effect.

Foto: Colby Brokvist - © Natural Habitat Adventures

2. Oxbow Bend

De Snake River heeft veel bochten, deze bochten noemen we de Oxbow Bend. Je vindt hier ongelooflijk veel wilde dieren aan de oever van de rivier en in de rivier zelf. Langs de oevers zie je prachtig gekleurde bomen met de toppen van het Tetongebergte op de achtergrond. Oxbow Bend is een populaire plek om de zonsopkomst en zonsondergang te bekijken. De plek wordt vaak bezocht door fotografen die een glimp van de zon willen opvangen in de weerspiegeling van de rivier.

3. National Elk Refuge

Grand Teton National Park staat ook bekend om het National Elk Refuge. Hier kun je uitgebreid wapiti’s, wolven en ander wildlife observeren en fotograferen. Je kunt met de arrenslee door dit gebied om je zo stilletjes mogelijk te bewegen. Hierdoor worden de dieren minder afgeschrikt en is de kans nog groter dat je ze ziet.

Klimaat in Grand Teton National Park

Dag: -2°C – 25°C

Nacht: -9°C – -11°C

Beste reistijd Grand Teton National Park

December – maart