Activiteiten op het eiland Pico

Wat te doen in op Pico ? Op het eiland Pico van de Azoren kun je kiezen uit diverse activiteiten. Beklim de hoogste berg van Portugal of verken één van de grootste lavatunnel. Bezoek de wijngaarden die door Unesco op de werelderfgoedlijst zijn geplaatst. Pico is ook de beste plek om walvissen en dolfijnen te spotten. Hieronder vind je onze selectie activiteiten op het eiland Pico. Staat de activiteit die je zoekt er niet tussen of je wilt meer informatie over een specifieke activiteit, neem dan contact met ons op. De activiteiten kunnen we opnemen in je reis op maat.

Volgende stappen

Overzicht activiteiten op het eiland Pico

4×4 jeeptour

Als je geen zin hebt om zelf te rijden op de Azoren, dan is een 4WD jeeptour met ervaren chauffeur wellicht iets voor jou. Tijdens deze tour ontdek je de grootste ondergrondse grot van vulkanische oorsprong, met ongelooflijke formaties en waag je je door de grootste lavabuis in Portugal. Dit alles tijdens een reis naar het verleden van het eiland.
Periode: april – oktober
Tijd: hele dag
Prijs:

Voorstel ontvangen

Wijngaard jeeptour

Op deze route krijgt je de gelegenheid om het fantastische beschermde landschap van de wijngaard van het eiland Pico te ontdekken, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je maakt een reis terug in de tijd, met de mogelijkheid om wijnen te proeven die in de regio zijn geproduceerd en leer alle geheimen kennen.
Periode: mei- september
Tijd: hele dag
Prijs:

Voorstel ontvangen

Wijn & smaken jeeptour

Ontdek de unieke gastronomie van het eiland Pico, evenals de wijnen van werelderfgoed wijngaarden. Geniet de hele dag door van de unieke smaken van wijn en regionale delicatessen. Terwijl je de tradities en cultuur van het eiland leert kennen. Je reist per jeep door een ongelooflijk landschap, een Unesco-werelderfgoed sinds 2004.
Periode: mei- september
Tijd: hele dag
Prijs:

Voorstel ontvangen

Wandeling wijnroute

Wandel van het dorpje Santana door bossen en langs weilanden met zwarte rotsmuurtjes naar Lajido aan de kust. Lajido ligt in het hart van de UNESCO wijngaarden. Je kunt hier een echte Pico wijn proeven bij een wijnmakerij. Deze makkelijke wandeling is 10 km en je bent er ongeveer 3 uur mee bezig,
Periode: mei – september
Tijd: ca. 3,5 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Wandeling Santa Luzia

Begin de wandeling bij Miraguia met een afdaling naar het wijngaarden landschap bij Lajido aan de kust. De wandeling gaat door naar Forno dos Frades en op het einde bereik je de kerk van Santa Luzia. Deze medium zware wandeling is 10,5 kilometer en duurt 3 uur.
Periode: mei – september
Tijd: ca. 3 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Wandeling noord & zuid

De “Caminho dos Burros” (ezelspad) is een route die het eiland Pico van de noordkust naar de zuidkust doorkruist. Dit pad begint op het centrale plateau van Pico en eindigt bij Baía das Canas. Wandel door Prainha Forest Park. Deze medium zware wandeling is 8,9 kilometer en duurt 3,5 uur.
Periode: mei – september
Tijd: ca. 3,5 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Pico beklimming

De klim begint op 1200 m en het duurt ongeveer 3,5 uur over een pad van 5 km om de top op 2351 m te bereiken. De ervaring van de beklimming is vooral een uitdaging, die wordt beloond met een bijzondere uitzicht vanaf de top. Na een lunch in de krater van de berg begin je aan de afdaling. De zwaarte voor deze wandeling is laag (niveau 2).
Periode: mei – oktober
Tijd: ca. 8 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Pico overnacht beklimming

Durf jij te slapen in de krater van een vulkaan? Beklim’s middags om te genieten van een zonsondergang en van alle kleuren en tinten van de laatste momenten van de dag. ‘S nachts slaap je in een tent in het basiskamp van de vulkaankrater, onder een hemel vol sterren en een maan. De zwaarte voor deze wandeling is hoog (niveau 4).
Periode: mei – oktober
Tijd: ca. 20 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Pico zonsopgang

De berg Pico beklimmen is een uitdaging, maar tijdens de schemering klimmen nog veel meer! Gewapend met koplampen wordt de beklimming ’s nachts gedaan. Met als beloning de eerste zonnestralen de lucht boven de oceaan ziet kleuren. Neem je eigen ontbijt mee. De zwaarte voor deze wandeling is medium (niveau 3).
Periode: mei – oktober
Tijd: ca. 10 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Pico zonsondergang

Berg beklimmen is een uitdaging, maar tijdens de schemering klimmen nog veel meer! De beklimming start rond 16:00 uur. Geniet van een zonsondergang en alle kleuren en tinten van de laatste momenten van de dag. Na een lichte maaltijd in de krater van de berg begin je aan de afdaling van ca. 3 uur. De zwaarte voor deze wandeling is medium (niveau 3).
Periode: mei – oktober
Tijd: ca. 10 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Pico sneeuw beklimming

Wanneer deze sneeuwval plaatsvindt, is het een adembenemend scenario en een unieke kans voor een aantal avontuurlijke mensen om te proberen de berg met sneeuw te beklimmen, waardoor deze klim nog specialer wordt. Na een lunch in de krater van de berg begin je aan de afdaling. De zwaarte voor deze wandeling is hoog (niveau 5).
Periode: januari – april
Tijd: ca. 20 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Walvissen spotten

De wateren rond Pico zijn een van de beste ter wereld om walvissen en dolfijnen in de wildernis te observeren. Terwijl je open zee op gaat krijg je uitleg over de unieke biodiversiteit van het zeegebied. De zodiak is uitgerust met een hydrofoon om dieren te lokaliseren en vooral om akoestiek toe te voegen aan de visuele ervaring. Tevens is de zodiak geschikt voor max. 12 personen.
Periode: 26 maart – 11 november
Tijd: ca. 3 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Biodiversiteit zodiak tour

Vanaf de zuidkust van Pico ga je op zoek naar walvissen en dolfijnen. Voor de lunch wordt er aangemeerd in Caleta op het eiland Säo Jorge. Je maak een korte wandeling en er is tijd om te snorkelen. Aan de zuidkust van Säo Jorge is een speciale plek voor schildpadden en haaien. Als je geluk hebt. Tevens bezoek je een paar plekken om vogels te zien.
Periode: april – oktober
Tijd: hele dag
Prijs:

Voorstel ontvangen