Activiteiten op het eiland Faial

Wat te doen op Faial ? Op het eiland Faial van de Azoren kun je kiezen uit diverse activiteiten. Je kunt rond de krater van Caldeira wandelen of maak een wandeling in de krater. Verken het eiland per jeep of maak een stadswandeling. Op zoek naar avontuur ga dan Canyoning, walvis spotten, duiken of snorkelen. Hieronder vind je onze selectie activiteiten in de Azoren. Staat de activiteit die je zoekt er niet tussen of je wilt meer informatie over een specifieke activiteit, neem dan contact met ons op. De activiteiten kunnen we opnemen in je reis op maat.

Volgende stappen

Overzicht activiteiten op het eiland Faial

4×4 jeeptour

Als je geen zin hebt om zelf te rijden op de Azoren, dan is een 4WD jeeptour met ervaren chauffeur wellicht iets voor jou.  Vanuit Horta ga je naar het Caldeira of Faial. Vervolgens rijden we naar het adembenemende landschap van de Capelinhos vulkaan, met zijn woestijnachtige uiterlijk bedekt met vulkanische as. Geniet van het uitzicht van Morro of Castelo Branco.
Periode: januari – december
Tijd: ca. 4 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

4×4 jeep dagtour

Eerste deel van de route is gelijk met de halve dag route tot aan Ribeira das Cabras uitkijkpunt. Voor de lunch wordt er gestopt bij Campo dos Sabores. De middag gaat verder met een afdaling naar Fajã in Praia do Norte, met zijn strand en stenen huisjes. Waar “adegas” wordt gebruikt voor de lokale wijn productie. De tour eindigt in Monte da Guia, in Horta met uitzicht op Porto Pim.
Periode: januari – december
Tijd: ca. 7 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Horta stadstour

Horta is een populaire plaats voor zeilboten en jachten die de Atlantische Oceaan oversteken. Elke boot laat dan ook zijn sporen achter in een vorm van een schilderij op de kade. Tijdens de stadstour verken je o.a. verschillende historische monumenten & tuinen. Zoals het fort van Santa Cruz en het Scrimshaw museum boven het Pete’s Sport Café.
Periode: mei – september
Tijd: ca 2,5 – 3 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Vulkaan randwandeling

Deze fraaie wandeling brengt je vanaf een uitzichtpunt naar de imponerende vulkaan Caldeira. Eenmaal bij de krater aangekomen loop je er helemaal om heen zodat je de krater, en de tropische planten die er groeien, goed kan bekijken. Het is een vlakke wandeling maar af en toe zijn er steile stukken. Deze makkelijke rondwandeling is 6,8 kilometer en leg je af in 2,5 uur.
Periode: mei – september
Tijd: ca. 2,5 uur (excl. transfer)
Prijs:

Voorstel ontvangen

Vulkaan afdaling

Afdalen naar Caldeira is een kans om dichter bij iets essentieels te zijn, om de hartslag van het eiland te voelen. Het pad is smal en steil en daalt de helling af in een zigzagpatroon. In sommige gebieden moet je je handen gebruiken om vooruitgang te boeken. Op de bodem van de vulkaan is meestal modder. Deze uitdagende wandeling is 4,1 kilometer en duurt 5 uur.
Periode: mei – september
Tijd: ca. 5 uur (excl. transfer)
Prijs:

Voorstel ontvangen

Vulkanen wandeling

Als je van wat uitdagende wandelingen houdt, is het 10 vulkanen pad iets voor jou. Op deze route begin je op 900 meter hoogte en wandel je o.a. langs de enorme Caldeira en daal je door bossen af naar zee om de Capelinhos- en Costada da Nau vulkaan te bekijken. Deze uitdagende wandeling is 19,3 kilometer lang en je bent zo’n 5 a 6 uur bezig.
Periode: mei – september
Tijd:  ca. 5 – 6 uur (excl. transfer)
Prijs:

Voorstel ontvangen

Wandeling Cabeço do Canto

Deze route start nabij de toegangsweg naar Cabeço Verde en maakt deel uit van het beschermde landschap van de centrale zone. Zoals de vulkanische bergkam van “Península do Cabeço”, deze geosite heeft ongeveer twintig vulkanische kegels die van Cabeço dos Trinta tot de vulkaan Capelinhos lopen. Deze medium zware wandeling is 2,6 kilometer en duurt 2 uur.
Periode: mei – september
Tijd: ca 2 uur (excl. transfer)
Prijs:

Voorstel ontvangen

Canyoning Easy

Als je Canyoning voor het eerst wilt proberen, is de Easy Canyoning de beste optie! Je leert technieken op de meest speelse routes. Zoals klassiek of begeleid abseilen, glijbanen, sprongen in het water (altijd optioneel) of zelfs zip-line! Het is de Canyoning waar je de meest onvergetelijke ervaring zult beleven! Ideaal voor alle leeftijden vanaf 12 jaar!
Periode: januari – december
Tijd: ca. 5 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Canyoning Medium

Medium Canyoning is het volgende niveau, met langere routes en hogere en technische watervallen. Om veiligheidsredenen is de toegang tot deze moeilijkheidsgraad beperkt voor een selecte groep. Alleen geschikt voor als je al hebt deelgenomen aan de Easy Canyoning en je wordt beoordeeld als “klaar” te zijn voor deze uitdagende moeilijkheidsgraad.
Periode: januari – december
Tijd: ca. 5 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Walvissen spotten

Het eiland Faial is één van Europa’s beste bestemmingen om walvissen en dolfijnen te spotten. Na een briefing ga je per zodiak de zee op om rond het eiland inheemse soorten walvissen te spotten. Zoals de tuimelaars, gewone en Noord-Atlantische gevlekte dolfijnen en potvissen. In de lente migreren de blauwe vinvissen en gewone vinvissen.
Periode: januari – december
Tijd: ca 3 – 4 uur
Prijs:

Voorstel ontvangen

Snorkel & duik met manta’s

Princess Alice Bank biedt een unieke kans om tussen manta’s en zeebergen te duiken. Glijd tussen tientallen manta roggen, gigantische jacks, barracuda muren en enorme scholen gestreepte tonijn. Een ervaring die je nooit zult vergeten. Een “controleduik” (niet inbegrepen) is vereist voor het duiken in Princess Alice Bank.
Periode: juli – september
Tijd: hele dag
Prijs:

Voorstel ontvangen

Snorkel & duik met haaien

In de Condor Bank zijn talloze blauwe haaien en mako haaien. Blauwe haaien zijn erg nieuwsgierig en komen dan ook regelmatig dichterbij. Snorkel of duik niet meer dan 10 meter diep om de haaien in de wateren van de Azoren te zien zwemmen. Een “controleduik” (niet inbegrepen) is vereist voor het duiken in Condor Bank.
Periode: juli – september
Tijd: hele dag
Prijs:

Voorstel ontvangen