Ga op vakantie naar Jaipur met Sundowner Wildlife Holidays

Een wirwar van fascinerende bazaars, weelderige paleizen en tal van verschillende historische bezienswaardigheden is de omschrijving van de roze stad Jaipur in India. De stad heeft de naam “Pink City” te danken aan de kleur van vele huizen in de stad, roze geschilderd naar de kleur van gastvrijheid van de Rajputs.

Bekijk onze reizen naar India

Jaipur

De stad Jaipur is een toeristische trekpleister in India en onderdeel van de ‘Golden Triangle’ samen met de steden Delhi en Agra. De stad zelf is sinds juni 2019 tot werelderfgoed uitgeroepen en de Jantar Mantar in Jaipur is ook een UNESCO-werelderfgoed.

De Jantar Mantar in Jaipur is 1 van de 5 astronomische observatoria in India, welke het grootst en ook het best bewaard is. ’s Werelds grootste zonnewijzer is onderdeel van de Jantar Mantar, naast de 18 andere instrumenten gebruikt voor het meten van tijd, het voorspellen van eclipsen, het volgen van de locatie van grote sterren terwijl de aarde rond de zon draait en meer astronomische verschijnselen. De reusachtige bouwwerken zijn een bezoek tijdens uw vakantie in India zeker waard.

“Ter gelegenheid van het bezoek van de prins van Wales in 1876 werd de stad roze geschilderd, traditioneel de kleur van de gastvrijheid onder de Rajputs.”

De roze stad

De “roze” stad Jaipur dankt haar bijnaam aan de kleur van de gebouwen. Het meest bekende roze gebouw van Jaipur is de Hawa Mahal, het paleis der winden gebouwd met roze en rood zandsteen. De voorgevel van dit gebouw is ingezet met 953 ramen, balkons en nissen verspreid over vijf verdiepingen. Deze verdiepingen zijn niet ingedeeld in kamers, er loopt alleen een brede gang achter de gevel. Het gebouw had slechts één doel, namelijk om de haremvrouwen van de Maharadja van Rajasthan de mogelijkheid te bieden om de jaarlijkse parade te kunnen zien, zonder dat zij zelf vanaf de straat gezien konden worden.

Ook wordt er vaak een bezoek gepleegd aan Amber vlak bij Jaipur, waar het grootse Amber Fort zich bevindt, of ga voor een rondleiding door het immense City Palace met haar vele gebouwen, binnenplaatsen en tuinen.

Wat zijn de hoogtepunten van Jaipur?

Jantar Mantar in Jaipur. Foto: © Dinesh Bareja
  • Hawa Mahal
  • City Palace
  • Jantar Mantar
  • Amber
  • Jal Mahal

Onze selectie accommodaties in Jaipur

In Jaipur zijn veel koopmanshuizen, paleizen en stadsvilla’s omgebouwd naar beeldige hotels. Verblijf tijdens uw vakantie in India in een van deze historische gebouwen en geniet van de cultuur van Jaipur.

Accommodaties in Jaipur

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Jaipur

De stad Jaipur is het hele jaar te bezoeken. Toch worden de maanden vanaf april tot en met september afgeraden, omdat in deze maanden de temperaturen erg stijgen en de regen ook toeneemt. In de koelere maanden zijn wandelingen door de stad langs de vele bezienswaardigheden aangenamer.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

Klimaat J F M A M J J A S O N D
● Droge- en Regen tijd (mm) 9 8 7 3 15 52 196 209 82 12 3 5
● Dag temperatuur (°C) 23 25 31 37 40 39 34 32 34 34 29 24
Zomer Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief