Ga op vakantie naar Amber met Sundowner Wildlife Holidays

Bekend van een van de forten van het Unesco-werelderfgoed ligt de stad Amber in de heuvels van Rajasthan. Als een van India’s meest bezochte culturele highlights is Amber een leuke toevoeging aan uw vakantie naar India en ook zeker te combineren met vele andere steden en parken.

Bekijk onze reizen naar India

Amber

Op ongeveer 11 km van Jaipur ligt het stadje Amber, beroemd vanwege het indrukwekkende Amber Fort. Het fort, van rode zandsteen en wit marmer, ligt op een heuvel met uitzicht over het Maotha meer en de historische stad. Het fort is toegevoegd aan de Unesco-werelderfgoed lijst als onderdeel van de heuvelforten van Rajasthan. De hoofdingang is de imposante Suraj Pol, de zonnepoort. Binnen de muren van het Amber Fort liggen verschillende bijzondere plekken, zoals de Shila Devi tempel vol grote pilaren, de spiegelzaal met duizenden kleine spiegeltjes, en drie groene lusthoven.

In 1592 begon Raja Man Singh, een legeraanvoerder ten tijde van de Mughal keizer Akbar, met de bouw van het fort. Over een periode van twee eeuwen bouwden Mirza Raja Jai Singh en Sawai Jai Singh verder aan het immense bouwwerk. Het fort, gebouwd in rood zandsteen en wit marmer, is een klassieke mengeling van Mughal en Hindu architectuur.

“Het panoramisch uitzicht vanaf het fort op de heuveltop is geweldig. Met zicht op de historische oude stad en op Maota Lake is het een bezoek zeker waard.”

Het fortcomplex

In het fort is opgebouwd uit 5 binnenplaatsen, elk met zijn eigen functie en bijzonderheden. Tussen een van de binnenplaatsen staat de Ganesh Pol, een imposante poort van drie verdiepingen welke naar de privé vertrekken van de maharadja leidde. Via een trap komt u bij de zilveren deur van de Shila Devi Tempel vol grote pilaren. Deze komt weer uit op een andere binnenplaats met een prachtige zuilengalerij.

De Sheesh Mahal is een spiegelpaleis in het fort. De zaal is versierd met spiegelmozaïeken en gekleurde glazen waardoor er een lichtspektakel ontstond wat beschreven wordt als een “glinsterende juwelendoos in flikkerend kaarslicht”.

Wat zijn de hoogtepunten van Amber?

Amber Fort
  • Amber fort
  • Sheesh Mahal
  • Maotha Lake

Onze selectie accommodaties in Amber

De stad Amber is een klein stadje vlakbij de grote stad Jaipur. Wanneer u een bezoek brengt aan Amber wordt dit vaak gecombineerd met Jaipur. In Jaipur is een breder aanbod aan accommodaties waardoor u, in combinatie met een bezoek aan Amber, in Jaipur verblijft tijdens uw vakantie.

Accommodaties in Jaipur

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Amber

De stad Amber in India heeft een winter en een zomer periode, waarbij de winterperiode de comfortabelste temperaturen heeft. De winter is ook droger dan de zomer, waar in de maanden juni en augustus erg veel neerslag valt. Vanaf begin april lopen de temperaturen erg hoog op waardoor een vakantie sneller afgeraden wordt.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 9 8 7 3 15 52 196 209 82 12 3 5
● Dag temperatuur  (°C) 23 25 31 37 40 39 34 32 34 34 29 24
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief