Ga op vakantie naar New Delhi in India met Sundowner Wildlife Holidays

Oosterse geuren, kleurrijke mensen, winkeltjes, heilige koeien, marktjes, eeuwenoude paleizen uit de Moghul tijd, wolkenkrabbers, rikjsa’s, her en der elektriciteitsdraden, guesthouses, geel groene tuk tuks, luxe hotels, bedelaars en zakenmannen strak in het pak. Kortom een heerlijke chaos. Verken de bijzondere stad New Delhi tijdens uw vakantie in India. Ga op pad met een privé gids en geniet van de gemakken van privé vervoer.

Bekijk onze reizen naar India

Wandel door de oude bazaar

New Delhi in India, waar naar schatting 20 miljoen mensen wonen, bestaat uit het Oude en Nieuwe Delhi. Het oude Delhi ten zuidwesten van de Yamuna rivier stamt uit de Moghul tijd en is een hectische wirwar van smalle straatjes en steegjes vol winkeltjes, oosterse geuren, fietsen, restaurantjes, auto’s, heilige koeien, riksja’s en druk doende mensen. Wat is leuker dan tijdens uw vakantie hier met uw privé gids te voet door heen te wandelen. Dit is ook het deel van New Delhi waar bezienswaardigheden liggen als het imposante Rode Fort en de enorme Jama Mashid moskee. Ook liggen hier een aantal levendige bazaars als de Chandni Chowk waar van alles en nog wat wordt verkocht.

Rust uit in de Lodi Gardens

Bij Connaught Place, liggen de Gurudwara Bangal Sahib tempel en het uit 1724 stammende Jantar Mantar observatorium. Ten zuid oosten van Connaught Place ligt India Gate en nog verder naar het zuid oosten ligt het in de 16e eeuw gebouwde Humayan’s Tomb. Meer aan de buitenkant van New Delhi liggen de 73 meter hoge Qutab Minar minaret en de moderne Lotus Tempel. Wilt u even ontsnappen aan alle drukte, ga dan naar de groene Lodi Gardens of geniet van een uitgebreide “high tea” in het luxe en sfeervolle Imperial Hotel.

“New Delhi is een metropool vol kleuren, geuren, mensen en chaos, maar ook een stad van brede lanen, prachtige paleizen en serene rust.”

Rij over brede lanen

In het nieuwe, in de koloniale tijd door Sir Edwin Lutyens ontworpen, deel van New Delhi met haar brede met groene bomen omzoomde lanen en parken heerst bijna een serene rust. Dit is het gedeelte waar de regering zetelt en allerlei overheidsgebouwen liggen. Een gedeelte dat u het beste vanuit uw privé auto met chauffeur kunt bekijken tijdens uw vakantie.

Proef de heerlijke Indiase keuken

In deze enorme metropool leven mensen uit alle uithoeken van India en allemaal hebben ze hun eigen “keuken” meegenomen. Met plezier geven wij u advies over de vele restaurants waar u kunt genieten van de Indiase keuken. Nog leuker is om op een avond een Indiase kookles te volgen en de zelf gemaakte maaltijd vervolgens op te eten.

Ontdek New Delhi met uw privé gids

Het beste kunt u de enorme stad New Delhi ontdekken met een Engels sprekende privé gids. Wij bieden excursies van een halve of hele dag aan. Voor het meeste comfort reist u met een privé vervoersmiddel door de stad. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wat zijn de hoogtepunten van New Delhi?

Delhi
 • Red Fort
 • Jama Mashid Moskee
 • Humayun’s Tomb
 • Jantar Mantar observatorium
 • Gurudwara Bangla Sahib
 • Chandni chowk bazar
 • India Gate
 • Lotus Tempel
 • Lodi Gardens
 • Yamuna Rivier

Onze selectie accommodaties in New Delhi

In New Delhi vindt u veel verschillende accommodaties voor tijdens uw vakantie in India. Van traditionele stadshuizen die tot sfeervolle hotels zijn omgebouwd tot moderne luxe hotels.

Accommodaties in Delhi

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd New Delhi

New Delhi in India kunt u het hele jaar bezoeken. In januari heeft u wat koelere temperaturen waardoor uw vakantie in de stad wat aangenamer is. In de maanden juni tot en met september is er een regenperiode. De maanden april tot en met juli zijn de warmste maanden waarin tropische temperaturen bereikt worden.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 15 10 14 3 11 42 205 246 112 26 3 6
● Dag temperatuur  (°C) 21 24 30 36 41 40 35 34 34 33 29 23
  Zomer    Winter Regentijd

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief