Wandelen en walvissen op de Azoren

Op de 9-daagse reis wandelen en walvissen op de Azoren reis ontdek je de hoogtepunten van de eilanden Faial en Pico. Op Faial maak je een avontuurlijke 4WD jeep tocht met gids en wandel je langs de vulkanische hoogtepunten. Ook maak je hier een excursie in een zodiak op zoek naar walvissen. Op Pico wandel je met een gids naar de top van de hoogste berg van Portugal, ga je zwemmen met dolfijnen met maak je met een wandeling door de UNESCO wijngaarden. Met je huurauto kun je verder zelf het eiland Pico verkennen.

9-daagse privé reis (2022/2023)

   Ja, ik wil graag een voorstel ontvangen

Wandelen en walvissen Azoren – hoogtepunten

Faial Pico

Kaart van IJsland, Google My Maps
Bekijk kaart
 • Ontdek het rustige Faial.
 • Verken het indrukwekkende Pico.
 • Maak 2x een walvissafari.
 • Verken Faial tijdens een Jeep tour.
 • Snorkel met 5 verschillende soorten dolfijnen.
 • Beklim de 2351 meter hoge Pico berg.

Dag 1: Aankomst op Faial

Eilandhoppen Azoren deluxe

In de ochtend stap je op je vlucht van Amsterdam naar Faial. Faial staat ook wel bekend als het blauwe eiland van de Azoren vanwege de vele blauwe hortensia’s die er bloeien. Bij aankomst op de luchthaven van Faial word je opgehaald en naar je hotel, Quinta das Buganvilias, in Horta gebracht. Horta is een gezellig stadje met een historische centrum. De haven van Horta wordt in de zomer veel bezocht door zeilers die de Atlantische Oceaan oversteken. Bij zeilers is het inmiddels traditie om in de haven een schildering achter te laten op de kademuren en een gin-tonic te drinken bij Café Peter Sport.

Inclusief

 • Internationale vlucht naar Faial.
 • Transfer naar je accommodatie.
 • Verblijf in standaard kamer in Quinta das Buganvilias.

Dag 2: Walvissen & dolfijnen spotten

Azoren_Zeeleven

Vandaag word je al vroeg opgehaald bij je hotel om op walvissafari te gaan. Voor het walvissen spotten kan beginnen, krijg je een een briefing over de walvis excursie. De gids vertelt je welke soorten walvissen je in deze periode kunt zien en hij geeft je veiligheidsinstructies. Nadat de gids alles heeft uitgelegd, stap je aan boord van de zodiak boot. Deze boot kan in korte tijd grote afstanden afleggen, waardoor je een grotere kans hebt om walvissen op de eindeloze oceaan te zien. In de 4 km brede zeestraat tussen Faial en Pico zwemmen veel walvissen en dolfijnen. Met wat geluk zie zie je ook zeeschildpadden, maanvissen, blauwe marlijnen of scholen tonijn.

Na een paar uur ben je weer terug in de haven van Horta. De rest van de middag is vrij en kun je bijvoorbeeld het stadje Horta verkennen. Bezoek het Porto Pim Aquarium waar gewonde of zieke vissen en schildpadden worden opgevangen om later als ze beter zijn weer te worden uitgezet. Even verderop ligt het gelijknamige strand, Praia de Porto Pim. Het is een lang zandstrand met een kalme zee en ligt naast de Monte da Guia. Aan het eind van de middag word je opgehaald in de haven van Horta en teruggebracht naar je hotel.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Walvis- & dolfijn excursie in een zodiak boot (ca. 3 uur).
 • Verblijf in standaard kamer in Quinta das Buganvilias.

Dag 3: Jeeptour eiland Faial

Caldeira wandeling, Faial

Vandaag ga je een avontuurlijke tocht in een privé 4wd jeep maken. In de ochtend haalt je gids je bij je hotel op en rijd je naar de berg Monte da Guia. Vanaf de top van deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad en de baai van Porto Pim. De gids rijdt verder naar het dorpje Flamengos waarb je de botanische tuin bezoekt. De kleurrijke tuin is verdeeld met bloemn uit verschillende habitats. Je ziet er o.a. bloemen uit de Azoren, Madeira, de Canarische eilanden en Kaapverdië. Na het bezoek aan de botanische tuin ga je naar het natuurreservaat Caldeira waar ook zeldzame bloemen en planten voorkomen. De indrukwekkende Caldeira vulkaan is zo’n 1.000 meter hoog en vanaf de top kijk je diep de weelderig begroeide krater in. Daarna ga je naar het uitkijkpunt Riberia das Cabras, waar je bovendien stopt voor de lunch.

Na de lunch ga je naar het Volcano Interpretation Center of Capelinhos. Dit museum geeft uitleg over de Capelinhos vulkaan, die vorige eeuw is uitgebarsten. Op terugweg naar je hotel rijd je langs Varadouro om de Morro de Castelo Branco te bewonderen. Deze granieten rots rijst steil uit zee op en is de kern van een oude vulkaan. Hierna word je afgezet bij je hotel en heb je de rest van de dag vrij.

Inclusief

Optioneel

 • 4WD  jeep tour (volledige dag).

Dag 4: Ferry overtocht naar Pico

Aldeia da Fonte, Pico, Azoren

Vandaag neem je afscheid van Faial en wordt je naar de haven gebracht. Hier stap je op de ferry naar het grotere buureiland Pico. Vanaf Horta zie je de enorme 2.351 meter hoge Pico vulkaan, de hoogste berg van Portugal, al liggen. Na een half uur varen kom je aan in Madalena waar je je huurauto ophaalt. In 10 minuten rijdt naar je Vinhas do Calhau. Dit hotel met uitzicht op zee ligt een paar kilometer buiten Madalena, maar wel vlakbij alle bezienswaardigheden. Onderweg kun je alvast een bezoekje brengen aan de indrukwekkende wijngaarden waar Pico zo bekend om is. De wijnstokken worden direct op de gitzwarte vulkanische grond verbouwd. Hand gestapelde muurtjes beschermen de wijnstokken van de gure zeewind. Bij Vinhas do Calhau kun je op je privé terras in rust genieten van het fraaie uitzicht.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar de haven Horta.
 • Ferry overtocht van Faial  naar Pico.
 • Huurauto (Renault Clio of vergelijkbaar).
 • Verblijf in standaard kamer in Vinhas do Calhau.

Dag 5: Zwemmen met dolfijnen

Tuimelaar

Vandaag ga je in de ochtend zwemmen met dolfijnen. Zwemmen met dolfijnen op de Azoren is een unieke ervaring. Op de Azoren leven verschillende soorten dolfijnen, zoals de tuimelaar, de gewone-, de gevlekte- en de gestreepte dolfijn. Van de Portugese overheid mag je met deze 5 soorten dolfijnen zwemmen.  In de haven ontmoet je de bioloog en gids die een briefing geeft. Hij vertelt hoe je op een verantwoorde wijze tussen de dolfijnen kunt zwemmen en welke dieren je nog meer kunt zien. Misschien spot je wel zeeschildpadden en maanvissen. Na de briefing krijg je je snorkeluitrusting en ga je aan boord van de zodiak boot. Als er een groep dolfijnen is gespot vaar je erheen. De motor wordt uitgezet en de gids observeert het gedrag van de dieren. Als er geen jongen zijn en ze hun normale gedrag vertonen, glijd je met maximaal 2 personen per keer voorzichtig het water om de dolfijnen zo min mogelijk te laten schrikken. Van nature zijn deze intelligente dieren erg nieuwsgierig en ze zwemmen graag om de zwemmers heen. Boven water hoor je de dolfijnen een hoog geluid maken. Met deze unieke ‘fluit’ toon communiceren ze met elkaar. Na ca. 3 uur is de excursie afgelopen er vaart de gids terug naar het beginpunt. De middag is vrij en kun je met je huurauto het eiland verkennen.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Snorkelen met dolfijnen ( ca. 3 uur).
 • Huurauto (Renault Clio of vergelijkbaar).
 • Verblijf in standaard kamer in Vinhas do Calhau.

Dag 6 – 7: Op naar de top van Mt. Pico

Wat te doen op Pico

Vandaag ga je de hoogste berg van Portugal beklimmen. De Pico berg is 2.351 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Portugal. Je rijdt naar de parkeerplaats bij Casa de Montanha op 1.200 m hoogte waar je je privé gids ontmoet. De wandeling naar de top kan een uitdagende klim zijn, maar als je een redelijke conditie hebt en beschikt over doorzettingsvermogen is het goed te doen. Gemiddeld duurt de totale wandeling heen en terug zo’n 8-9 uur. Onderweg maak je diverse stops om even uit te rusten, wat te eten en foto’s te maken.

De volgende dag is vrij in te vullen. Bezoek bijvoorbeeld de Gruta das Torres lavatunnel. Het is wel handig om van tevoren te reserveren om te voorkomen dat er geen plaats meer is. Met een helm en zaklamp loop je via een trap de tunnel in. Je loopt ongeveer 500 meter de grot in, waar de hoogte varieert van 1.5 meter tot 15 meter. De begeleider van de activiteit beantwoordt al je vragen.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Bergwandeling “Pico” met gids privé (ca. 8-9 uur)
 • Huurauto (Renault Clio of vergelijkbaar).
 • Verblijf in standaard kamer in Vinhas do Calhau.

Optioneel

 • Lavatunnel Gruta das Torres.

Dag 8: Wandelen langs lavastromen

Wandelen en walvissen Azoren

Vanochtend maak je een ca. 9 kilometer lange wandeling met gids door verschillende landschappen in het gebied waar de bekende Pico wijn wordt geproduceerd. De route verbindt de dorpjes Santana in het binnenland en Lajido aan zee. Je begint je wandeling in de wijngaarden met door zwarte lavastenen ommuurde weilandjes die tot UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen. Via kleine paadjes, waar vroeger ossenkarren met wijn over reden, wandel je naar de kustje. Hier geniet je van weidse uitzichten over de Atlantische oceaan. Onderweg en langs de kust zie veel gestolde zwarte lava. Bij aankomst in Lajido kun je de heerlijke witte, vrij sterke, wijn van Pico proeven.

De middag is vrij. Rijd bijvoorbeeld naar het uiterste oostpunt van het eiland en ontdek de kleine, authentieke dorpjes met huisjes gebouwd van zwarte lavastenen. Of maak nog een wandeling. Niet voor niets zijn de Azoren uitgeroepen tot één van de beste bestemmingen ter wereld voor een wandelvakantie.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Lava wandeling met gids (ca. 2 uur).
 • Huurauto (Renault Clio of vergelijkbaar).
 • Verblijf in standaard kamer in Vinhas do Calhau.

Dag 9: Vlucht naar Amsterdam

Pico, Island Hopping Azoren

Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven van Pico. Hier lever je je huurauto in en stap je op de vlucht naar Amsterdam. In de avond land je op de luchthaven Schiphol.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Huurauto (Renault Clio of vergelijkbaar).
 • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Quinta das Buganvilias, Faial, Azoren Archipel

Quinta das Buganvillias (dag 1 – 3)

Quinta das Buganvílias ligt op het eiland Faial, vlakbij het vliegveld en een prachtig zandstrand…

Bekijk accommodatie

Vinhas do Calhau

Vinhas do Calhau ( dag 4- 8 )

Vanuit het Vinhas do Calhau Hotel heb je prachtig uitzicht op zee, de bergen en het eiland Faial…

Bekijk accommodatie

Beste tijd wandelen en walvissen Azoren

De beste periode voor de vakantie wandelen en walvissen Azoren is van 01 april – 31 oktober.

Wandelen en walvissen Azoren

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht (2022/2023)

 • € 1.795 (bij 2 samen reizende personen).
 • De vanaf prijs is per persoon in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

 • Internationale vlucht vanaf prijs (€285,-).
 • Meet & greet bij luchthavens en transfers op Faial.
 • Huurauto type Economy voor 5 dagen incl. tweede bestuurder, onbeperkt aantal km, tank op full/full basis, alle verzekeringen en terugbetaling eigen risico op Pico.
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer met privé sanitair.
 • Ferry overtocht van Faial naar Pico.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle activiteiten met Engelssprekende gids.
 • Informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking.
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren je graag over een verzekering van De Europeesche.