Informatie over de rondreis noord India

 • Wandel door de oude bazaar van Delhi
 • Vaar met een bootje over de Ganges rivier bij Varanasi
 • Spot tijgers in Bandhavgarh en Panna
 • Bekijk de erotische tempels van Khajuraho en de schitterende paleizen bij Orchha
 • Bewonder de wereldberoemde Taj Mahal

Verkort overzicht van de rondreis noord India

 • Dag 01:  Vlucht – Delhi
 • Dag 02:  Delhi
 • Dag 03:  Varanasi
 • Dag 04:  Varanasi
 • Dag 05:  Panna National Park
 • Dag 06:  Panna National Park
 • Dag 07:  Bandhavgarh Park
 • Dag 08:  Bandhavgarh Park
 • Dag 09:  Bandhavgarh Park
 • Dag 10:  Khajuraho
 • Dag 11:  Gwailor
 • Dag 12:  Agra
 • Dag 13:  Agra
 • Dag 14:  Delhi
 • Dag 15:  Aankomst – Amsterdam

Uitgebreid overzicht van de rondreis noord India

 

Delhi

Dag 1 (O)

Vandaag vliegt u met een directe vlucht naar Delhi waar u rond middernacht aankomt. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht waar u 2 nachten verblijft.

Accommodaties

Almondz Hotel

Jaypee Siddharth Hotel

The Imperial

Delhi

Dag 2 (O)

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald om met uw privé gids het oude en nieuwe deel van Delhi te gaan ontdekken. In Old Delhi  bezoekt u o.a. het aan de Yamuna rivier gelegen Red Fort, de 73 meter hoge Qutab Minar toren, India Gate en de in de 16e eeuw gebouwde Humayun’s Tomb. Per riksja rijdt u door de smalle steegjes van de chaotische Chandi Chowk bazar waar u nog echt de sfeer van het oude India proeft. Het nieuwe deel van Delhi is door de Engelsen gesticht en voelt wat meer planmatig aan. Hier bezoekt u o.a. Lutyens’ Buildings.

Varanasi

Dag 3 (O)

Vanochtend vliegt u naar Varanasi, de voor Hindoes heiligste stad. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht waar u 2 nachten verblijft. De middag is vrij en kunt u door de steegjes van de oude stad dwalen en genieten van alle geuren en kleuren. In de avond rond 19.00 uur gaat u met een privé gids naar de Dasawamedh ghat aan de Ganges rivier om de Aarti ceremonie bij te wonen. Een symbolisch 45 minuten durend ritueel waarbij priesters fakkels aansteken, met wierook zwaaien en luid zingen om de god moeder Ganga, de Ganges rivier, te bedanken voor het leven.

Accommodaties

Hotel Surya Kaiser Palace

The Gateway Hotel Ganges

Taj Nadesar Palace

Varanasi

Dag 4 (O)

Varanasi dat ook wel benares of Kashiwordt genoemd ligt op de westelijke oever van de Ganges rivier. In de oude stad liggen meer dan 2.000 tempels en langs de oevers liggen ruim 100 “ghats”. Ghats zijn brede trappen die van de oude stad omlaag naar de rivier lopen. Via de “ghats” gaan de pelgrims naar de Ganges rivier om zich te baden. Het is er dan ook de hele dag een drukte van jewelste. Het beste kunt u de “ghats” en de tempels vanuit een bootje op de Ganges bekijken.

Iedere Hindoe wil deze uit de 11e eeuw stammende stad dan ook eens in zijn of haar leven hebben bezocht om zich in het heilige water van de Ganges te baden en zo zijn of haar ziel te reinigen. Mensen cremeren  familieleden op de “burning ghats” omdat Hindoes geloven dat als hun as over de Ganges rivier wordt uitgestrooid, ze verlichting bereiken en niet meer hoeven te reïncarneren. Het is dan ook een komen en gaan van Hindoe pelgrims.

Het chaotische Varanasi is misschien wel de meest fascinerende stad in heel India. Een bezoek aan deze unieke stad zult u dan ook niet snel vergeten.

Panna National Park

Dag 5 (OLD)

Na het ontbijt vliegt u naar Khajuraho waar u op de luchthaven wordt verwelkomd. In een uur rijdt u naar uw lodge in Panna National Park waar u de komende 2 nachten verblijft. In de middag maakt u uw eerste game drive in een privé jeep op zoek naar tijgers en andere wilde dieren.

Accommodaties

Tendu Leaf Jungle Resort

Sarai At Toria

Panna National Park

Dag 6 (OLD)

Panna National Park is een wat minder bekend maar erg mooi park dat bestaat uit beboste plateaus, diepe ravijnen, kloven, rotsen en watervallen. Door het ruige aandoende park stroomt de Ken rivier waar krokodillen en gavialen leven. Het Ken Gharial Sanctuary, dat grenst aan Panna, beslaat een groot deel van de Ken rivier en is opgericht om de gavialen te beschermen. In 2008 kwamen er geen tijgers meer voor in Panna. Na een re introductie van tijgers uit andere parken, leven er inmiddels weer 35 tijgers in Panna National Park. Naast tijgers, krokodillen en gavialen kunt u er o.a. luipaarden, hyena’s, lippenberen, gevlekte herten, sambar herten, nijlgaus, vierhoornantilopen, langoeren en 235 soorten vogels zien.

Vandaag gaat u zowel in de ochtend als in de middag in uw privé jeep op zoek naar tijgers en andere wilde dieren.

Bandhavgarh National Park

Dag 7 (OLD)

Na een heerlijk ontbijt wordt u in de ochtend in uw privé auto in ca. 4 uur naar Bandhavgarh National Park gebracht waar u 3 nachten verblijft. In de middag na de lunch gaat u in uw privé jeep met gids op zoek naar tijgers en de vele andere wilde dieren in het tijgerrijke Bandhavgarh.

Accommodaties

Bandhavgarh Jungle Lodge

Bandhav Vilas

Samode Safari Lodge

Bandhavgarh National Park

Dag 8 - 9 (OLD)

Bandhavgarh National Park, het voormalige jachtterrein van de Maharadja van Rewa, is een landschappelijk zeer fraai park met afgeplatte heuvels, beboste valleien, graslanden, droog gevallen rivierbeddingen en steile rotspartijen. Op een van de heuvels ligt het 2.000 jaar oud Bandhavgarh Fort. Naar schatting leven er momenteel 68 tijgers in Bandhavgarh National Park. Bandhavgarh is samen met Ranthambore en Tadoba het park waar u de meeste kans hebt om tijgers te zien. Andere wilde dieren die u in Bandhavgarh kunt zien zijn o.a. luipaarden, hyena’s, lippenberen, wilde honden, jakhalzen, Indiase bizons, nijlgau’s, langoeren makaken en diverse soorten herten en antilopen. In Bandhavgarh zijn verder 250 soorten vogels waargenomen.

Vandaag en morgen gaat u zowel in de ochtend als in de middag op safari in een privé jeep.

Khajuraho

Dag 10 (O)

In ongeveer 4 uur wordt u naar Khajuraho gebracht waar u vannacht verblijft. In de middag verkent u met een privé gids de erotische tempels.

Khajuraho is bekend om de vele zandstenen tempels met erotische afbeeldingen en fraaie erotische beeldhouwwerken uit de Kamasutra. Maar een klein gedeelte van de tempels heeft erotische afbeeldingen en de rest geeft het dagelijks keven in India van toen weer. De 85 tempels werden gebouwd ten tijde van de Chandella dynastie tussen de 10e en 11e eeuw. Van de 85 tempels zijn er nog 22 in redelijke staat. De tempels behoren zowel tot het Hindoeïsme en het Jainisme.  Niet alle tempels hebben erotische Khajuraho staat op de UNSECO Wereld Erfgoederenlijst. In 1838 werden de overwoekerde tempels door een Britse officier herontdekt en door de Indiase autoriteiten geschikt gemaakt voor toerisme.

Accommodaties

Syna Heritage Hotel

Radisson Jass Hotel

The Lalit Temple View

Orchha

Dag 11 (O)

Na uw ontbijt rijdt u in uw auto met chauffeur in ca. 6 uur naar Gwalior waar u vannacht verblijft. Enroute bezoekt u met een privé gids de middeleeuws aandoende stad Orchha.

Orchha ligt op de oevers van de Betwa rivier en was rond 1550 de hoofdstad van de Bundela koningen. Toen zij in 1731 verhuisden bleven de vele zandstenen tempels en paleizen achter. Tijdens een wandeling langs de eeuwenoude en fraai gedecoreerde tempels en paleizen waant u zich in de middeleeuwen.

Accommodaties

Neemrana’s Deo Bagh

Taj Usha Kiran Palace

Gwailor - Agra

Dag 12 (O)

In de ochtend staat een bezoek met een privé gids aan Gwalior op het programma. Gwalior is vooral bekend om het Jai Vilas paleis en het op een heuvel liggende en uit de 8e eeuw stammende Gwalior Fort. Binnen de 3 km lange en 10 meter hoge muren van het fort liggen diverse fraaie tempels en paleizen waarvan het Man Mandir paleis met haar prachtig gekleurde beeldhouwwerken het mooiste is. Vanaf het fort hebt u een prachtig uitzicht over Gwalior en omgeving.

In de middag wordt u in ruim 2 uur naar Agra gebracht waar u vannacht verblijft. Indien gewenst kunt u tegen een supplement met een privé gids de wereldberoemde Taj Mahal bij zonsondergang bewonderen.

Accommodaties

Crystal Sarovar Premiere

Oberoi Amar villas Resort

Agra

Dag 13 (O)

In het zachte ochtend licht bezoekt u met een privé gids de op de oevers van de Yamuna liggende Taj Mahal. Shah Jahan liet dit witte marmeren mausoleum in 1632 bouwen als grafmonument voor zijn favoriete vrouw Mumtaz Mahal. Zij overleed in het kraambed van hun 14e kind. In de middag verkent u met een privés gids het met 2,5 km lange dikke rode zandstenen muren omgeven Agra Fort en de Baby Taj die als inspiratie heeft gediend voor de latere bouw van de Taj Mahal.

Amsterdam

Dag 14 - 15

In de ochtend wordt u in 4 uur naar Delhi gebracht. Enroute bezoekt u de verlaten stad Fatehpur Sikri. In Delhi hebt u een kamer tot het moment dat u naar de luchthaven wordt gebracht. U kunt nog even rusten en douchen of tegen lokale betaling dineren. Iets na middernacht stapt u op de vlucht naar Amsterdam waar u in de ochtend landt op de luchthaven Schiphol.

Accommodaties

Red Fox Hotel

Pullman New Delhi Aerocity

JW Marriott New Delhi Aerocity

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief

Accommodaties op uw rondreis noord India

De accommodaties in deze reis zijn voorbeelden met een goede kwaliteit/prijs verhouding. U kunt ook verblijven in

 • Goedkopere accommodaties
 • Luxere accommodaties

Data & prijzen van de rondreis noord India

Dit is een voorbeeldreis en de vermelde prijzen zijn indicatief. Deze reis kunnen wij geheel aan uw wensen aanpassen:

 • Korter of langer
 • Andere parken of strand verlenging
 • Goedkopere- of luxere accommodaties
Tarieven 2019/2020

Vanaf prijzen per persoon exclusief internationale retourvlucht bij een koers van 1 INR = 0,0128 EUR

Arrangement2 personen4 personen
In 3* eenvoudige accommodaties
● 01 okt - 31 dec 2019€ 2.630€ 2.120
● 01 jan - 30 jun 2020€ 2.630€ 2.120
In 4* comfortabele accommodaties
● 01 okt - 31 dec 2019€ 2.960€ 2.415
● 01 jan - 30 jun 2020€ 2.960€ 2.415
In 5* luxe accommodaties
● 01 okt - 31 dec 2019€ 6.450€ 5.910
● 01 jan - 30 jun 2020€ 6.450€ 5.910
Bijkomende vluchtPrijs p.p. v.a.
● Retourvlucht met KLM vanaf prijs€ 615
SupplementenPrijs p.p. v.a.
● Pasen, kerst, oud & nieuw per dagOp aanvraag
● Taj Mahal in Innova voor 2 pers.€ 75
● Taj Mahal in Tempo voor 4 pers.€ 50

NB

 • Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid, prijswijzigingen en brandstoftoeslagen tot het moment van ontvangst van volledige betaling.
 • Rond de Pasen, Kerst en Oud & Nieuw kunnen feestdagen toeslagen gelden.

Inclusief

 • Meet & greet bij luchthavens en alle transfers
 • In het schema vermelde binnenlandse vluchten
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer/-tent met privé sanitair
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension
 • Alle activiteiten met Engelssprekende gids
 • Alle game drives in privé jeep met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Alle toegangsgelden voor de wildparken
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Services en logistieke dienstverlening

Exclusief

 • Internationale retourvlucht
 • Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visum en vaccinaties
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren u graag over een verzekering van De Europeesche

Reiservaringen van de rondreis noord India

India