Luxe vakantie Azoren

Ontdek de 3 mooiste eilanden van de afgelegen en nog rustige Azoren. Met privé gidsen bezoek je per 4WD jeep de bekende en onbekende hoogtepunten van de eilanden Pico, Faial en Sao Miguel. Bekijk vulkanen, kratermeren en immense lavagrotten. Wandel door groene natuur met watervallen en geniet van rust en ruimte. Bezoek wijngaarden die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan en ga op een avontuurlijke walvisexcursie. Je verblijft op je luxe vakantie op de Azoren in fraai gelegen luxe boutique hotels.

11 daagse privé reis op maat (2022)

   Ja, ik wil graag een voorstel ontvangen

Luxe vakantie Azoren

PicoFaialSao Miguel

Kaart van IJsland, Google My Maps
Bekijk kaart
 • Bezoek de 3 mooiste eilanden van de Azoren.
 • Bekijk bekende en minder bekende plekken.
 • Maak excursies met privé gids in een 4WD jeep.
 • Ga op walvissafari in een zodiak.
 • Geniet van een wellness & spa beleving.
 • Verblijf in luxe hotels.

Dag 1: Aankomst op Pico

Lava Homes zwembad

In de ochtend vlieg je van Schiphol via Lissabon naar het eiland Pico op de Azoren. Op de luchthaven wordt je hartelijk welkom geheten door een medewerker van onze agent. Hij of zij brengt je naar de schitterend gelegen Lava Homes in Santa Amaro. Deze kleinschalige accommodatie in het noordoosten van het eiland Pico is gebouwd in de vorm van een klein dorp en ligt op zwarte lava rotsen aan zee. Er staan verschillende villa’s die allen over een moderne keuken, badkamer, groot terras en barbecue beschikken. Je hebt een prachtig uitzicht over de oceaan en het buureiland Sao Jorge. Als het niet bewolkt is, zie je ook de Pico berg, met 2,351 meter de hoogste berg van Portugal. Relax bij het zwembad met een drankje en geniet van de prachtige zonsondergang.

Inclusief

 • Internationale vlucht naar Pico.
 • Transfer naar uw hotel.
 • Verblijf in een standaard villa van Lava Homes.

Dag 2: Privé excursie op het eiland Pico.

Gruta das Torres, Pico, Azoren

Na het ontbijt ga je op je luxe vakantie Azoren met een privé gids in een 4WD jeep het eiland Pico ontdekken. Je rijdt door prachtige landschappen en je bezoekt de bekende- en minder bekende hoogtepunten van het eiland Pico op de Azoren. Onderweg stop je voor een lunch. Na de lunch bezoek je Gruta das Torres, met 5.150 meter de langste lavatunnel van Portugal en tevens één van de langste lavatunnels ter wereld. Je mag de grot alleen in met een gids. Je wandelt ongeveer 450 meter en hij of zij laat je alle rotsformaties laat zien en vertelt hoe Gruta das Torres is ontstaan. Een bijzondere ervaring. Aan het eind van de middag word je weer afgezet bij je hotel.

Inclusief

 • Ontbijt & lunch.
 • Privé 4WD jeep excursie op het eiland Pico.
 • Verblijf in een standaard villa van Lava Homes.

Dag 3: Privé tour Lajidos de Vinha

Wijngaarden

Na het ontbijt kun je in de ochtend op je luxe vakantie op de Azoren heerlijk bij het zwembad liggen. Na de lunch haalt je gids je op voor een mooie wandeling door de wijngaarden van ca. 3 uur. De wijngaarden op het eiland Pico op de Azoren zijn vanwege het bijzondere mozaïek landschap van kleine stukjes land omringd door zwarte lavastenen door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Je kunt kiezen uit een bezoek aan Criacao Velha of aan Lajido de Santa Luzia. In beide gebieden heb je verschillende wijnmakerijen die met elkaar zijn verbonden door de zogenaamde ‘relheiras.’ Dit zijn eeuwenoude weggetjes op het land waarover de wijnvaten werden vervoerd naar de haven om op boten te worden geladen. Na het bezoek aan de wijngaarden wordt je weer naar de Lava Homes gebracht.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Privé wijnexcursie.
 • Verblijf in een standaard villa van Lava Homes.

Dag 4: Privé excursie op het eiland Faial

Caldeira Velha

In de ochtend wordt je door je gids bij de Lava Homes opgehaald en naar de haven van Madalena gebracht. Hier stap je op de ferry voor de 30 minuten durende overtocht naar de stad Horta op het buureiland Faial. Je rijdt naar het dorp Flamengos om de botanische tuin te bezoeken. Deze weelderig groene tuin is opgericht om de bijzondere natuur op Faial te beschermen. Daarna rijd je naar Caldeira, een natuurreservaat waar zeldzame bloemen en planten groeien. Je rijdt verder langs Serra da Feteira naar het uitkijkpunt Ribeira das Cabras waar je geniet van een lunch en het fraaie uitzicht. Na de lunch rijd je naar Faja in Praia do Norta en bezoek je het Volcano Interpretation Center of Capelinhos. In dit museum kom je van alles te weten over de Capelinhos vulkaan die vorige eeuw uitbarstte. Terwijl je terug rijdt naar Horta stop je op de Monte da Guia voor een weids uitzicht over de stad Horta. Pas dan zie je hoe hoog de Pico vulkaan op het eiland Pico eigenlijk is. In de haven van Horta rijd je de ferry op en vaar je terug naar het eiland Pico. Je wordt afgezet bij je hotel. In de avond kun je op je luxe vakantie Azoren gaan dineren op een romantisch plekje.

Inclusief

 • Ontbijt & lunch.
 • Privé excursie op het eiland Faial (incl. ferry).
 • Verblijf in een standaard villa van Lava Homes.

Dag 5: Vlucht naar Sao Miguel

Pico, Island Hopping Azoren

Vandaag wordt je bij je het Lava Homes hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Hier stap je op je luxe vakantie Azoren op het vliegtuig naar het eiland Sao Miguel. Na een klein uurtje in de lucht landt je op de luchthaven van Ponta Delgada. Bij het vliegveld word je verwelkomd en naar het luxe Furnas Boutique Hotel gebracht. De middag is vrij en kun je relaxen in de spa.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven.
 • Vlucht naar Sao Miguel.
 • Transfer naar het hotel.
 • Verblijf in een standaard kamer in Furnas Boutique Hotel.

Dag 6: Privé wandeling Furnas

Sao Miguel

Furnas is één van de meest bijzondere plekken op het eiland Sao Miguel en vandaag ga je dit gebied op een wandeling met je privé gids verkennen. De gids haalt je op bij je hotel en samen loop je in ongeveer een uur naar het Furnas meer. Je volgt het grindpad langs de Nossa Senhora das Vitorias, een kapel uit de 19e eeuw. Even verderop ligt het Furnas Monitoring & Research Center. Hier kom je alles te weten over de oorsprong van het Furnas meer en wat er allemaal wordt gedaan om het meer te behouden. Je kunt zelfs een eigen boom planten om ervoor te zorgen dat de natuur en de inheemse planten en bloemen op de Azoren bewaard blijven. Het grindpad leidt naar Caldeiras, waar het water wordt verwarmd door de Furnas vulkaan. Hier wordt de traditionele Cozido – een soort stoofpotje – bereid. Als je dit unieke, in de hete grond van de vulkaan gegaarde, gerecht wilt proeven, kan dat in het restaurant van het Terra Nostra Hotel.

Na de heerlijke lunch bezoek je de botanische tuin die ook wel als één van de mooiste botanische tuinen van de Azoren wordt gezien. Er staan talloze honderdjarige bomen en je hebt er het grootste thermische bad van de Azoren waar je in kunt zwemmen. Neem oude zwemkleding mee, want door het water kan je kleding verkleuren. Na gezwommen te hebben met een prachtige omgeving om je heen – alleen maar groen – is het tijd om terug naar je hotel te gaan. De rest van de dag staat er niets meer op het programma en heb je vrij te besteden.

Inclusief

Dag 7: Privé 4WD jeep excursie Nordeste

Theeplantage Azoren

Vandaag maak je op je luxe vakantie op de Azoren een privé excursie in een 4WD jeep over het eiland Sao Miguel. Het begint met een avontuurlijke rit over onverharde wegen naar Povoacao, het oudste dorpje op het eiland. Daarna breng je een bezoek aan Serra da Tronqueira, een beschermd gebied voor inheemse planten en bloemen van de Azoren. Vanaf het hoogste punt van het eiland, Pico da Vara, heb je een prachtig uitzicht over dit unieke gebied. Andere uitzichtpunten die je bezoekt zijn Ponta do Sossego en Ponta da Madrugada.

Even verderop, in het dorp Nordeste, geniet je van een heerlijke lunch. Nordeste is een prachtig dorpje met een historisch centrum vol witte huizen omgeven door bossen en een ruige kust. Op de terugweg naar Furnas stop je bij Vigia das Baleias. Vroeger was dit een plek waar walvisspotters de oceaan afspeurden op zoek naar walvissen op om te jagen. Tegenwoordig zitten er nog steeds walvisspotters maar zij geven de lokatie van de walvissen door aan de gidsen van walvissafari’s zodat deze weten waar de walvissen zich bevinden. Bij de watervallen van Ribeira dos Caldeiroes kun je even heerlijk ontspannen. Hierna bezoek je de enige theeplantage van Europa. Uiteraard ga je de heerlijk geurende thee proeven waarna je weer naar het Furnas Boutique Hotel wordt gebracht.

Inclusief

 • Ontbijt en lunch.
 • Privé excursie in een 4WD jeep op het eiland Sao Miguel.
 • Verblijf in een standaard kamer in Furnas Boutique Hotel.

Dag 8: Spa

White Exclusive Suites & Villas

In de ochtend kun je genieten van de uitgebreide spa mogelijkheden in je hotel. Relax op je luxe vakantie op de Azoren in een Turks stoombad, de sauna en in een ontspanningsruimte met geothermische baden omvat. Daarna wacht een ontspannende massage.

In de middag word je naar je volgende hotel gebracht, de White Suites & Villas in Lagoa. Deze kleinschalige, luxe accommodatie, ligt op de rotsen direct aan zee. Vanuit het zwembad en vanaf het terras heb je een panoramische uitzicht over de Atlantische oceaan.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Wellness & spa-behandeling in Furnas Boutique Hotel.
 • Verblijf in een Ocean Suite in White Suites & Villas.

Dag 9: Privé excursie Sete Cidades op het eiland Sao Miguel.

Sao Miguel Azoren

Na het ontbijt wacht een gids je op in de lobby van je hotel. Vandaag ga je de kratermeren van Lagoa do Fogo en Sete Cidades bekijken op je luxe vakantie Azoren. Je stop bij Pico do Carvao. Het eerste wat je opvalt is dat het zo groen is. Sao Miguel wordt niet voor niets het groene eiland van de Azoren genoemd. Vanaf dit uitkijkpunt kijk je uit over de noord- en zuidkust van het eiland Sao Miguel. Hierna rijd je over een  onverharde weg om de prachtige blauwe en groene kratermeren van Sete Cidades te bekijken. Vervolgens rijd je naar de Lagoa do Fogo vulkaan om ook hier het kratermeer van dichtbij te aanschouwen.

In het dorpje Ribeira Grande geniet je van een lunch. Na de lunch ga je richting het uitkijkpunt Ponta do Cintrao om de noordkust en kliffen te bewonderen. Je gaat op weg naar Lagoa do Fogo en onderweg stop je bij Caldeira Velha, een gebied rijk aan inheemse planten met zelfs een geothermisch bad. Het water is hier maar liefst 38 graden. Op de top van de Lagoa do Fogo vulkaan heb je uitzicht op het enorme kratermeer, maar ook op steden als Ponta Delgada en Ribeira Grande. Hierna wordt je teruggebracht naar je hotel.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Privé 4WD jeep excursie op het eiland Sao Miguel.
 • Verblijf in een Ocean Suite in White Suites & Villas.

Dag 10: Walvissafari

De grote walvissen van de Azoren

Een bezoek aan de Azoren is niet compleet zonder een walvissafari. De wateren rond Sao Miguel behoren tot één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten met kans op maar liefst 28 soorten walvissen. In de haven van Ponta Delgada krijg je een briefing en veiligheidsinstructie van de gids. Hij vertelt je welke walvissen en dolfijnen je op je luxe vakantie op de Azoren kunt zien. Je doet een reddingsvest aan, stapt de zodiak boot op en de motor wordt gestart. Met de snelle zodiak boot leg je in korte tijd grote afstanden af waardoor je een grotere kans hebt om walvissen op de Azoren te spotten. Een walvisspotter speurt op het land met een verrekijker de oceaan af naar walvissen en dolfijnen. Als hij wat ziet geeft hij dit door aan de gids op de zodiak boot.

In april en mei migreren grotere walvissoorten zoals de blauwe vinvis of de gewone vinvis langs de Azoren. Potvissen en diverse dolfijnen soorten kun je het hele jaar door op de Azoren zien. Na ca. 3 uur is de walvisexcursie afgelopen en vaar je terug naar de haven. De middag is vrij te besteden.

Inclusief

Dag 11-12: Vlucht naar Amsterdam

Familiereis Azoren, Salto do Prego, Sao Miguel, Azoren

Vandaag heb je een vrije dag die je naar eigen inzicht kunt besteden. Relax bij het zwembad van je hotel, maak een mooie wandeling of ga zwemmen met dolfijnen.

De volgende dag wordt je naar de luchthaven van Ponta Delgada gebracht voor je vlucht naar Amsterdam waar je in de avond aankomt. Helaas is je luxe vakantie op de Azoren voorbij.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar luchthaven.
 • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Lava Homes zwembad

Lava Homes (dag 1-4)

De Lava Homes liggen aan de noordkust van Pico en bieden uitzicht op de Pico berg en …

Bekijk accommodatie

Furnas Boutique Hotel (dag 5-7)

Het Furnas Boutique Hotel ligt nabij het gelijknamige beroemde kratermeer en …

Bekijk accommodatie

White Suites & Villas (dag 8-10)

De White Suites & Villas kijken stralen luxe uit. De verblijven kijken uit over zee …

Bekijk accommodatie

Beste tijd voor een luxe vakantie op de Azoren

De beste periode voor een luxe vakantie op de Azoren is van 01 april tot en met 31 oktober.

Luxe vakantie Azoren

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht (2022)

 • € 3.975 (bij 2 samen reizende personen).
 • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

 • Internationale vlucht met de TAP vanaf prijs (€300,-).
 • Alle binnenlandse vluchten met de TAP of SATA
 • Meet & greet bij de luchthaven en alle transfers.
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer met privé sanitair.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle activiteiten en excursies met een professionele Engelstalige gids.
 • Informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking.
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren je graag over een verzekering van De Europeesche.