Berenreis Knight Inlet Lodge

Na een bezoek aan de fraai gelegen stad Vancouver vlieg je naar Campbell River. De volgende dag vlieg je met een watervliegtuig naar de door beboste bergen omgeven drijvende Knight Inlet Lodge. Deze afgelegen lodge in het Great Bear Rainforest ligt in een gebied met een van de hoogste concentraties grizzlyberen van heel Canada. Dagelijks ga je met gidsen op het land en vanaf het water op zoek naar grizzlyberen. Je maakt prachtige wandelingen door het regenwoud en je kunt kajakken in de spectaculaire natuur. Naast beren heb je kans op zeehonden, dolfijnen, zeearenden en diverse andere wilde dieren. Vanaf juli heb je ook kans op orka’s en bultrugwalvissen.

9-dgs privé reis op maat (2022)

 

   Ja, ik wil graag een voorstel ontvangen

Berenreis Knight Inlet Lodge – hoogtepunten

Vancouver – Campbell River – Glendale Cove in Great Bear Rainforest – Vancouver

Beloega spotten, Google My Maps
Bekijk de kaart
 • Per watervliegtuig naar de drijvende lodge.
 • Zeer grote kans op grizzlyberen.
 • Vanaf juli kans op orka’s en bultruggen.
 • Spectaculaire natuur omringd door bergen.
 • Wandelen, kajakken en bootsafari’s.
 • Bezoek aan Vancouver.

Dag 1: Aankomst in Vancouver

Vancouver

In de ochtend vlieg je naar Vancouver waar je in de middag aankomt. Vanaf de luchthaven ben je snel en gemakkelijk met de airport shuttle naar je hotel. Vandaag heb je nog de hele dag de tijd om Vancouver te bekijken voor je beren avontuur begint.

Inclusief

Dag 2: Campbell River

Horseshoe Bay, Canada

In de ochtend pak je weer de gratis airport shuttle naar de luchthaven Vancouver South. In ongeveer een uur vlieg je naar Campbell River op Vancouver Island. Op de luchthaven van Campbell River word je verwelkomd en naar de Comfort Inn & Suites gebracht waar je vannacht verblijft in een standaard tweepersoonskamer.
In Campbell River kun je het haventje bekijken en een strandwandeling maken. Vanuit het plaatsje heb je bij helder weer een prachtig uitzicht op de Johnstone Strait en de besneeuwde Coast Mountains op het vasteland.

Inclusief

Dag 3 – 5: Op zoek naar beren en wildlife

Great Bear Rainforest Knight Inlet

Per watervliegtuig vertrek je voor een 35 minuten durende vlucht naar de Knight Inlet Lodge: een unieke, drijvende lodge die alleen per watervliegtuigje kan worden bereikt. Er wonen in het Great Bear Rainforest (Knight Inlet) geen mensen en er lopen geen wegen. Tijdens je verblijf van 2 of meer dagen kun je deelnemen aan de diverse excursies die worden georganiseerd door de Knight Inlet Lodge. Voor de meeste gasten van de Lodge zijn de grizzly beren het belangrijkste; met gemiddeld 90% kans, is de Knight Inlet Lodge één van de beste plaatsen ter wereld voor het spotten van deze imposante beer. Van 21 mei tot en met 24 augustus ga je per boot op zoek. Vanaf 25 augustus tot en met 15 oktober zijn de beren te zien vanaf verschillende observatie platforms bij de rivier.

Hoe langer je blijft, hoe groter je keuze uit de verschillende excursies wordt. Zo kun je bij 4 of meer nachten onder andere een dag op zeesafari in de Johnstone Strait, een dagexcursie naar de Thompson en Bond Sound maken, zeekajakken en met een gids op zoek gaan naar berensporen.

Inclusief

Dag 6: Terug naar Vancouver

Knight Inlet Lodge

In de ochtend vlieg je per watervliegtuig weer terug naar Campbell River. Met een shuttlebusje wordt je naar de luchthaven van Campbell River gebracht voor je vlucht naar Vancouver. Op de luchthaven pak je de shuttlebus naar je hotel op de luchthaven. Hier kun je heerlijk uitrusten van al je avonturen en ben je volgende dag snel op de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Watervliegtuig naar Campbell River.
 • Shuttle bus naar de luchthaven.
 • Binnenlandse vlucht naar Vancouver.
 • Shuttle bus naar je hotel.
 • Verblijf in The Pacific Gateway Hotel. 

Dag 7: Verken Vancouver

Vancouver

Vandaag kun je de hele dag de stad verkennen. Vancouver is een moderne, rustige stad aan de voet van de Coast Mountains. De stad laat zich gemakkelijk te voet of met de fiets verkennen, vooral het groene Stanley Park en Granville Island lenen zich hier goed voor. Ook een kajaktocht is zeer de moeite waard: vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de skyline van de stad met de bergen op de achtergrond. Winkelen doe je in de historische wijk Gastown of in het gezellige Chinese wijk. Bij slecht weer is een bezoek aan het Vancouver Museum of het Aquarium een goed idee. Het openbaar vervoer is in Vancouver erg goed geregeld en je kunt vrijwel overal komen.

Inclusief

Dag 8-9: Terug naar Amsterdam

Knight Inlet Lodge

Vandaag is je bijzondere berenreis ten einde. Je gaat terug naar huis met de mooiste foto’s en een hoop herinneringen. In de middag vlieg je terug naar Amsterdam, waar je de volgende ochtend landt.

Inclusief

 • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Optioneel

 • 1 of meer dagen extra in Vancouver.

Accommodaties

Vancouver

The Listel Hotel (dag 1)

Dit charmante hotel staat aan de rand van het centrum van Vancouver en is omringt door culturele attracties. The Listel Hotel ligt op een praktische locatie en je kunt vrijwel overal komen met het openbaar vervoer.

Bekijk accommodatie

Comfort Inn & Suites

Comfort Inn & Suites (dag 2)

Het gloednieuwe, comfortabele Comfort Inn & Suites Hotel ligt direct aan de oceaan op vijf minuten afstand van het centrum van Campbell River.

Bekijk accommodatie

Knight Inlet Lodge ©, Canada

Knight Inlet Lodge (dag 3- 5)

De Knight Inlet Lodge is een drijvend complex gelegen in de spectaculaire natuur van Glendale Cove in het Great Bear Rainforest. Deze lodge kun je alleen per vliegtuig bereiken. Deze afgelegen locatie staat bekend om haar een van de grootste populaties grizzly beren van Canada. De Lodge is in de wijde omtrek de enige plaats waar permanent mensen verblijven (in de winter alleen de opzichter) en je ervaart hier dan ook het ultieme ‘in the middle of nowhere’ gevoel.

Bekijk accommodatie

The Pacific Gateway Hotel

The Pacific Gateway Hotel (dag 6 & 7)

Het moderne, maar toch sfeervolle Pacific Gateway Hotel ligt op slechts 3 km van de internationale luchthaven van Vancouver en op 900 meter van het Skytrain station van Aberdeen waarmee u binnen 20 minuten in downtown Vancouver bent. Het hotel is mooi gelegen aan een jachthaven en de kamers hebben uitzicht op de bergen en de rivier de Fraser.

Bekijk accommodatie

Beste reistijd voor Berenreis Knight Inlet Lodge

De beste periode voor deze Berenreis Knight Inlet Lodge is van 21 mei – 15 oktober.

Hoewel de (grizzly)beren in de herfst in overvloed te vinden zijn, is dit niet het enige seizoen waarin deze indrukwekkende roofdieren in het gebied zijn.

In de lente komen de beren terug uit hun winterhol om zich te voeden met de planten die groeien in de riviermondingen. De planten die in deze tijd van het jaar groeien zijn een rijke bron aan voedingsstoffen die de beren nodig hebben na een lange, koude winter. De lente is tevens het moment waarop de kans groot is dat je kleine berenwelpjes kunt zien terwijl ze hun eerste stapjes in de wijde wereld zetten. In de zomer groeien er veel bessen en andere fruitsoorten in de omgeving, daar komen de beren op af. De hoeveelheid beren is minder dan in de lente en de herfst maar gewoonlijk zijn er elke dag wel wat beren te zien.

Vanaf 21 mei tot 24 augustus ga je per boot op zoek naar beren. Met de boot kom je dichtbij de kust zodat je goed uitzicht hebt op de beren. In deze periode spot je de beren ook, als de omstandigheden het toelaten, vanuit speciale toestellen in de bomen.

Vanaf 25 augustus tot 15 oktober ga je op zoek naar beren vanaf speciale platforms die rond het water staan.

Berenreis Knight Inlet Lodge

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht & tax  (2022)

 • € 3.960 (bij 2 samen reizende personen).
 • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.
 • Deze Berenreis Knight Inlet Lodge is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, vraag ons naar onze speciale kindertarieven.

Los verblijf in de Knight Inlet Lodge (als onderdeel van je fly drive)

Meerdaagse reistypes
KIL2
 KIL3  KIL4  KIL5  KIL6
1 nacht verblijf in hotel in Campbell River (altijd 1 nacht incl).  ●
1 nacht verblijf in de Knight Inlet Lodge (KIL2).
2 nachten verblijf in de Knight Inlet Lodge (KIL3)
3 nachten verblijf in de Knight Inlet Lodge (KIL4)
4 nachten verblijf in de Knight Inlet Lodge (KIL5)
5 nachten verblijf in de Knight Inlet Lodge (KIL6)
1 grizzly beer tour vanaf boot of platform
Extra grizzly beer tour vanaf boot of platform
Wildlife tracken met gids
Boot tour door Glendale Cove
Wandelen door de vallei van Kwalate River
Zeearenden en andere vogels spotten
Rondvaart in de fjord
Gebruik van kajaks op georganiseerde tours
Zeedieren spotten in Johnstone Strait
Beren en wilde dieren zoeken in Thompson Sound & Bond Sound
Retourvlucht Vancouver Airport – Campbell River Airport
Prijsindicatie (vanaf prijs) € 1.070 € 1.840 € 2.600 € 3.370 € 4.140

NB

 • Alle activiteiten zijn afhankelijk van het weer, de wilde dieren en de beschikbaarheid.
 • Van mei t/m augustus, bekijk je de grizzlyberen per boot.
 • Van augustus t/m oktober, bekijk je de grizzlyberen vanaf platforms die in de omgeving staan.

Inclusief

 • Internationale vlucht met de KLM (vanaf prijs €750).
 • Meet & greet bij luchthavens en alle transfers.
 • In het schema vermelde binnenlandse vluchten.
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer met privé sanitair.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle activiteiten met Engelssprekende gids.
 • Alle eventuele toegangsgelden voor parken.
 • Informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.
 • Beschermende regenkleding indien nodig.
 • Milieuheffing.
 • British Columbia Provincial hotelbelasting.
 • First Nations vergoeding.

Exclusief

 • Bijdrage SGR 5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • eTA-formulier(ca. CAD$ 7,- per persoon).
 • ESTA-formulier (bij overstap in de VS).
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren je graag over een verzekering van De Europeesche.