Informatie over reizen naar de Coast Mountains

De Coast Mountains in Canada

Informatie over reizen naar de Coast Mountains

Ontdek de ruige Coast Mountains

Tegenover Vancouver Island liggen parallel aan de kust van de Grote Oceaan de hoge bergen van de 1.600 km lange en 200 km brede Coast Mountains. Aan de westkant van deze afgelegen bergketen liggen dichte gematigde regenwouden die uitlopen in hoge besneeuwde bergen met gletsjers en ijsvelden. De hoogste punt is de pas in 1925 beschreven 4.106 meter hoge Mount Waddington. Aan de oostkant liggen de drogere subarctische wouden van het binnenland. Een onmetelijke en ontoegankelijke wildernis met een ongekend rijke flora en fauna. Diverse fjorden dringen diep door in de binnenlanden van de Coast Mountains.

Bezoek het Knight Inlet fjord

De langste van deze fjorden is de vrijwel onbewoonde Knight Inlet fjord die maar liefst 125 km dwars door de steile loodrecht uit zee oprijzende bergen heen snijdt. De monding van de ca. 2,5 km brede Knight Inlet fjord ligt schuin tegenover Telegraph Cove aan de Johnstone Strait op Vancouver Island op ongeveer 80 km afstand van Campbell River.

Verblijf in het Great Bear Rainforest

De gematigde kust regenwouden van het Great Bear Rainforest, die van Knight Inlet tot de grens met Alaska lopen, zijn met een oppervlakte van 64.000 km² de grootste ter wereld. Andere gebieden waar men deze wouden tegenkomt zijn Nieuw-Zeeland, Tasmanië, Chili en Argentinië. In het Great Bear Rainforest staan enkele van de oudste en hoogste bomen ter wereld. De meest voorkomende soorten zijn de Sitka spruce, red cedar, western hemlock, amabilis en Douglas fir. Ze kunnen wel 90 meter hoog worden en 1.500 jaar oud.

“Grizzly's & Spirit beren in de fjorden van de Coast Mountains”

Ga op zoek naar grizzly beren, zwarte beren en de ‘spirit bear’

In de uitgestrekte groene wildernis leeft één van de grootste populaties grizzly- en zwarte beren van Canada. De donkere, vaak mistige wouden, vormen het dramatische decor waarin deze dieren samen met wolven, zeearenden en andere wilde dieren leven. Een verborgen wereld die velen van ons als beeld van de Canadese wildernis hebben maar die slechts weinigen zullen zien.

In de uitgestrekte wouden leeft ook de zeldzame Kermode of “spirit” bear. Een ondersoort van de zwarte beer, met een witte vacht. Geen albino maar een product van twee ouderdieren die een bepaalde gen hebben. Omdat beide ouders dit gen moeten hebben om een wit jong voort te brengen kan een wit jong twee “zwarte” ouders hebben.

Spot orka’s, grijze walvissen en bultruggen

In de kristal heldere en voedselrijke wateren leven diverse soorten walvissen. De bultrug, die wel 19 meter lang kan worden, is één van de meest fascinerende walvissen om te bekijken. Hun typische gedrag zoals “breachen”, waarbij ze uit het water springen, “tail slapping”, waarbij ze met hun staart op het water slaan en “fin waving”, waarbij ze op hun rug liggend met hun wel 5 meer lange vinnen zwaaien, levert een spectaculaire show op.

Grijze walvissen,  maken elk jaar een 20.000 km lange migratie van de kust voor Mexico naar hun zomer voedsel gebieden bij Alaska. Ruim 20.000 exemplaren trekken dan langs de kust van Vancouver Island en de noordelijke wateren van British Columbia. De dieren, die zo’n 12 meter lang worden, hebben net zo’n wonderlijk gedrag met ‘breachen”, “taillobben” en “Spy hoppen” als bultruggen. Ze leven voornamelijk van diertjes die ze loswoelen van de bodem.

De orka of killer whale. is het grootste lid van de dolfijnen familie en het grootste roofdier van de zee. Het dier wordt in alle oceanen ter wereld gevonden en is zeer intelligent. Deze enorm sterke dieren worden ca. 10 meter lang en kunnen wel 10 ton wegen.

Hoogtepunten

 • Leefgebied van grizzly-  & spiritberen.
 • Goede kans om zwarte beren, wolven, walvissen, dolfijnen en zeearenden te zien.

Let op!

 • Per watervliegtuig wordt u naar de accommodatie gevlogen.

Wildlife in de Coast Mountains

Grizzly beer

Grizzly beer
Goede kans

Wells Gray, Canada

Zwarte beer
Goede kans

Foto: © Spirit Bear Lodge

Eland
Goede kans

Knight Inlet

Wolf
Zeer lage kans

Coyote
Lage kans

poema

Poema
Zeer lage kans

Foto: © Spirit Bear Lodge

Bultrug walvis
Goede kans

Orca, Canada

Orka
Goede kans

Foto: © Sam Beebe

Grijze walvis
Zeer lage kans

Zeeleeuw

Zeeleeuw
Goede kans

Zeearend, Canada

Zeearend
Hoge kans

Grijze notenkraker

Vogels
311+ soorten

Activiteiten in de Coast Mountains

In de Coast Mountains kunt de onderstaande (wildlife) activiteiten doen:

Wildlife

 • Wildlife spotten (op eigen gelegenheid).
 • Grizzly berensafari per jeep.
 • Avond wildlife safari per jeep.

Watersport

 • Zwemmen.
 • Vissen.
 • Kanoën, kajakken en/of roeien.
 • Varen en/of zeilen.
 • Raften.

Outdoor activiteiten

 • Wandelen.
 • Mountainbiken en/of fietsen.
 • Paardrijden.
 • Rotsklimmen.
 • Via ferrata.
 • Flightseeing: helikoptervlucht.

Overige

 • Sightseeing met uw eigen huurauto.

Accommodaties in de Coast Mountains

Onze selectie accommodaties

Zoek een accommodatie in…

Vraag informatie aan

Beste tijd voor een verblijf in de Coast Mountains

Neerslag mm

 • regen in mm

Temperatuur ℃

 • Max
 • Min
  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Zomer- en winter tijd
  Zomer tijd Winter tijd
  Beste tijd wildlife spotten
JFMAMJJASOND
● Wildlife algemeen
● Grizzly beren
● Zalm trek
● Vogels
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd