Actieve winteractiviteiten in Scandinavië met Sundowner Wildlife Holidays

De winter van Scandinavië biedt een prachtig decor voor een grote hoeveelheid aan activiteiten. Door dit grote aanbod aan verschillende activiteiten is er nooit een dag dat u zich verveelt. Laat u inspireren door Lapland en vindt de activiteiten voor tijdens uw reis!  Wilt u specifieke activiteiten absoluut in uw reisprogramma opnemen, neem contact op met de Scandinavië expert voor de mogelijkheden.

Actieve winterreizen

Bekijk onze reizen

Bekijk diverse winteractiviteiten

Sneeuwscootersafari

Sneeuwscootersafari

Onmisbaar in Scandinavië is de sneeuwscooter. Wat voor de lokale bevolking een vervoersmiddel is, is voor de bezoeker een avontuurlijke winteractiviteit. Rijd met de sneeuwscooter door de natuur en geniet van het winterlandschap dat aan u voorbij vliegt.

Husky safari

Huskysafari

Een huskysafari is een activiteit die niet kan missen als winteractiviteit. Na een uitleg over het besturen van de husky slee, ook wel mushen genoemd, trekt u de ongerepte wildernis in met uw gids. Zowel korte als meerdaagse huskysafari’s zijn mogelijk. Klik hier voor meer informatie over de verschillende opties.

Crosscountry

Crosscountry skiën

Veel Finnen leren van kleins af aan al hoe ze moeten cross country skiën (langlaufen). Lodges zijn dan ook vaak uitgebreide netwerken van loipes aangelegd. Leren cross country skiën is niet moeilijk en u zult al gauw korte ronden van een paar kilometer kunnen afleggen. Veel accommodaties hebben de materialen te huur zodat u ook op eigen houtje mooie tochten maken tijdens uw reis.

Sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandeling

Door het prachtige landschap wandelen terwijl er meters sneeuw ligt? Dat kan gewoon door op pad te gaan met sneeuwschoenen aan. Door de speciale schoenen kunt u buiten de gebaande paden treden en zo de mooiste tochten kunt maken. Echt fan van sneeuwschoenwandelen? Wij bieden ook meerdaagse tochten aan.

IJsvissen

IJsvissen

Voor veel Scandinaviërs is ijsvissen een echte winteractiviteit. Gezellig erop uit om hun geluk te proberen en na een goede vangst thuis de vis bereiden. Tijdens uw reis is dit ook mogelijk. Samen met een gids wordt er een gat in het ijs geboord en wordt de hengel uitgegooid. Daarna afwachten of een lekker maaltje wilt bijten.

Rendiersafari

Rendiersafari

In Lapland zijn nog een aantal echte rendierboerderijen van de Sami die u kunt bezoeken. Tijdens een rendier safari maakt u een rustige sledetocht in de omgeving van de boerderij. U zit in een traditionele houten slee met rendiervacht en het enige dat u hoeft te doen om is u heen kijken en genieten van de natuur terwijl de soms wat koddig uitziende rendieren vrolijk in een stapvoets tempo voort hobbelen.

Orka safari

Orka safari

Als enige land in Scandinavië kunt u in Noorwegen orka’s aanschouwen. In de wintermaanden migreren deze grote zeedieren langs de kust van Noorwegen. Met een zodiak boot kunt u op safari op zoek naar de orka’s, en zelfs snorkelen met de dieren. Leesu meer over de mogelijkheden om op orka safari te gaan.

Hovercraft excursie

Hovercraft excursie

Uniek in Zweden is de mogelijkheid op hovercraft excursie te gaan bij Luleå. De excursie is een bijzondere manier om de ijsvlaktes van de Luleå archipel te verkennen. Tussendoor is er de mogelijkheid om ook te voet over het ijs te lopen.

Skiën en schaatsen

Skiën en schaatsen bij Vuokatti

Met een kleine skipiste en een ijsbaan is Vuokatti de ideale locatie voor een wintersportreis. Met een klein ski resort is in de vrije tijd genoeg te doen. Op het meer aan de voet van de berg wordt in de winter het ijs sneeuwvrij gemaakt zodat dit uitermate geschikt is voor ijspret.

King crab excursie

King crab excursie

De rode koningskrab, een van de grootste krabsoorten, wordt vers gevangen in de Barentszee bij Noorwegen. Tijdens de excursie kunt u mee met de lokale krabvissers om de vangst van de dag binnen te halen. Een krab uit de vangst wordt diezelfde dag nog vers voor u bereidt als avondeten. Een extra voordeel aan de bijzondere ervaring.

Reiservaringen

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.