Veel gestelde vragen over São Tomé é Principe

Sundowner organiseert wildlife & natuur reizen op São Tomé é Principe. Gedreven door passie en ervaren door geregelde bezoeken, kunnen wij je als geen ander met kennis van zaken over onze bijzondere bestemmingen vertellen. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over São Tomé é Principe.

Volgende stap

Reisadvies

Wat is het reisadvies voor São Tomé é Principe

Met de Buitenlandse Zaken Reis app ga je goed voorbereid op reis. Je krijgt de meest actuele reisadviezen en heb je de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand. De app is te downloaden voor Android of IOS (Iphone & Ipad).

Visum & Vaccinatie

Heb ik voor São Tomé é Principe een visum nodig ?

Naar São Tomé é Principe kan worden gereisd met een geldig paspoort, dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij aankomst. Tevens is er een visum vereist voor je reis naar São Tomé é Principe. Vraag hier een visum aan.

Vaccinatieadvies voor São Tomé é Principe

De gele koorts vaccinatie is verplicht voor alle reizigers die São Tomé willen inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Bekijk hier voor meer informatie over de aanbevolen inentingen & malariapillen per land.

Vluchten & vervoer

Internationaal vliegveld

São Tomé International Airport (TMS) heeft één landingsbaan. De luchthaven heeft verbindingen via Lissabon met Nederland (Schiphol) en België. Vliegtijd naar São Tomé is ca. 13 uur. Op 5 kilometer afstand van de luchthaven ligt de hoofdstad São Tomé.

Binnenlandse vluchten

Op het kleinere eiland Principe ligt Aeroporto Principe luchthaven (PCP). Het vliegveld ligt 3 km ten noorden van de hoofdstad San António. Dagelijks zijn er vluchten van 35 minuten tussen São Tomé  & Principe.

Praktische informatie

Feiten

De 6 eilanden van São Tomé é Principe liggen in de Golf van Guinee. Het archipel is het kleinste land van Centraal Afrika. São Tomé ligt op 257 kilometer voor de kust van Gabon.

Valuta

De officiële munteenheid in São Tomé é Principe is de Dobra (STD). In Sao Tomé en Principe zijn geen geldautomaten aanwezig. Je kunt alleen geld opnemen bij banken met een credit card. Euro’s kun je wisselen bij banken of bij high-end restaurants.

Tijdverschil met São Tomé é Principe

Lokale tijd
Wintertijd Zomertijd
Sao Tomé é Principe 1 uur vroeger 2 uur vroeger

Taal

Portugees is de officiële taal in São Tomé en Principe. Daarnaast worden er drie Portugese creolen gesproken: Sãotomense, Angolar & Principense.

Elektriciteit

In São Tomé é Principe worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Drinkwater

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Als je niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, gebruik dan een waterzuiveringsmiddel om het water te zuiveren of kook het water gedurende 5 minuten.

Kledingadvies

Kleding

Tijdens een bezoek aan São Tomé é Principe draag je kleding in kaki, groen, beige en neutrale kleuren. Shirts met lange mouwen die bescherming bieden tegen de zon en muggen. Draag beschermende kleding en gebruik op de onbedekte huid een insectenwerend middel, bij voorkeur met DEET.