Natuurgebieden van Lapland

Als je aan Lapland denkt, kan het woord zelf een aantal beelden oproepen van kleurrijke Laplanders, bekend als de Sámi volkeren, rondzwervende rendieren, het huis van de kerstman, de Aurora Borealis (noorderlicht) en de middernachtzon. Maar Lapland heeft veel meer te bieden dan u zich ooit had kunnen voorstellen.

Lapland, ook bekend als Sápmi , omvat de Scandinavische regio’s Zweden, Finland, Noorwegen en Rusland. Het wordt van oudsher bewoond door de Sámi- bevolking, in het Engels bekend als “Lappen” of “Laplanders”.

Volgende stap

Lapland Bekijk op kaart

Klik op één van de links om direct naar het eiland te gaan, of lees hieronder voor een overzicht.

Bekijk de bezienswaardigheden in Lapland per gebied

Fins Lapland

Fins Lapland is het hele jaar door een magische bestemming, of je nu op de aurora jaagt of zonnebaadt in de middernachtzon. Perfect voor een korte vakantie of buitenavontuur in de winter of zomer, de aantrekkingskracht van Fins Lapland ligt in de wildernis die erop wacht om ontdekt te worden, en de kans om de inheemse Sami-cultuur te ontmoeten en te leren kennen.
Spot: Noorderlicht
Zie: ijshotel – aurora dome
Doe: husky safari – sneeuwschoen – rendier safari – sneeuwscooter

Lees meer …

Noors Lapland

Noors Lapland is beter bekend als Finnmark is het thuisland van de Sami bevolking. De uitgestrekte vlaktes zijn het winterse weideland van de rendieren en de meren zijn gevuld met zalmforel. De uitgestrekte boomloze vlaktes en lage heuvels nodigen uit tot hondensleeën en de noorderlicht te spotten.
Spot: noorderlicht | orka | bultrugwalvis
Zie:
Doe: walvissen spotten | husky safari | rendier safari | sneeuwscooter

Lees meer …

Zweeds Lapland

Een bezoek aan Zweeds Lapland zal een unieke wereld openen, een combinatie van uitgestrekte natuur, authentieke Samische cultuur en culinaire specialiteiten.Zweeds Lapland is een regio als geen ander. Het land van de middernachtzon en het noorderlicht herbergt bergen, bossen, moerassen, wilde rivieren en archipels. In sommige delen van Zweeds Lapland zijn er meer husky’s dan mensen.
Spot: Noorderlicht
Zie: Treehotel | IJshotel
Doe:  Huskysafari – sneeuwscooter – sneeuwschoenwandelen
Lees meer …