Op wolven & wilde honden trekking

Als specialist in Wildlife en natuurreizen kunt u met Sundowner Wildlife Holidays wereldwijd op zoek naar wolven of wilde honden tijdens een speciale reis op maat of in een kleine groep. Door de schuwe aard van wolven en wilde honden zijn er maar weinig plaatsen in de wereld waar u een goede kans hebt om deze dieren in het wild te zien. Des te indrukwekkender is het als u uiteindelijk, na een lange dag zoeken, een ‘lone wolf’ of een roedel wilde honden in het vizier krijgt.

Misschien wel de beste plaats ter wereld om wolven te spotten, is Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. In de winter bent u een van de weinige bezoekers van het park en kunt u volop genieten van het besneeuwde landschap zonder grote aantallen medebezoekers. In India kunt u, naast tijgers, ook wolven en de Aziatische wilde hond tegenkomen tijdens uw safari. In verschillende parken in Kenia en Tanzania heeft u een goede kans om de Afrikaanse wilde hond (niet te verwarren met de hyena) te spotten. Dichter bij huis, in Finland en Italië, vindt u ook wolven. Vanuit een observatiehut of wandelend met uw gids, luistert u naar het mysterieuze gehuil en met wat geluk kunt u ook wolven spotten.

Wolven & wilde honden reizen

Bekijk onze reizen

Informatie over wolven & wilde honden trekking

Wolven en wilde honden vallen, net als onder andere de hyena en coyote, onder de hondachtigen of caninae. Ook de door de mens gedomesticeerde hond valt hier onder. Wereldwijd zijn er circa 15 soorten en ondersoorten van de hondachtigen. Ze komen op alle continenten voor behalve op de polen. Hondachtigen kunnen worden onderverdeeld in wolven, wilde honden, jakhalzen en coyotes.

Wilde Hond

Lees meer

Wolf

Wolven leven wereldwijd verspreid en kunnen in vachtkleur verschillen van wit, grijs, beige, rood, bruin tot zwart. Tijdens onze wolvenreizen hebt u kans om o.a. de grijze wolf, Indische wolf, Apennijnenwolf en Euraziatische wolf te zien en te horen huilen.

Wilde hond

Wilde honden vormen een aparte soort binnen de hondachtigen. In Afrika hebben wilde honden een unieke vachttekening met zwarte, beige, bruine en grijze vlekken en opvallend grote, ronde oren. De Aziatische wilde hond of dhole, is kleiner en lijkt met zijn rode vacht en witte borst meer op een rode vos.

Gestreepte Hyena

Gevlekte hyena

Gestreepte hyena

De gestreepte hyena komt voornamelijk voor in Noord-Afrika, Noordoost-Afrika, het Midden-Oosten en in India.

Gevlekte hyena

De gevlekte hyena kunt u spotten in Tanzania, Kenia, Oeganda, Rwanda & Namibië.

Jakhals

Coyote

Jakhals

De jakhals kunt u waarnemen in Zuidoost-Europa, Zuid-Azië, Noord- & oostelijk Afrika.

Coyote

De coyote komt voor in een gebied dat zich uitstrekt van Alaska tot Midden-Amerika.

  • Aanmelden nieuwsbrief