Safari rondreis Kenia en Tanzania

Tijdens de safari rondreis Kenia en Tanzania …

16 daagse privé reis (2022/2023)

   Ja, ik wil een voorstel ontvangen

Safari rondreis Kenia en Tanzania – hoogtepunten

Nairobi – Lake NakuruMasai Mara – Lake Victoria – SerengetiNgorongoro kraterLake ManyaraTarangire – Arusha

Bekijk de kaart
Bekijk de kaart
 • Verken de 4 mooiste parken van Tanzania.
 • Ga op zoek naar de Big5 in Nogorongoro.
 • Rij in rustige tempo in je privé jeep.
 • Spot de Big5 in Lake Nakuru & de Masai Mara.
 • Verblijf in kleinschalige lodges & tented camps.
 • Optioneel kun je een ballonsafari maken.

Dag 1: Vlucht – Nairobi

Nairobi Serena Hotel

Vandaag vlieg je rechtstreeks naar Nairobi (Kenia) waar je in de avond aankomt. Op de luchthaven van Nairobi word je verwelkomd en naar het Nairobi Serena Hotel gebracht waar je vannacht verblijft.

Inclusief

 • Meet & greet op de luchthaven.
 • Transfer naar de accommodatie.
 • Verblijf in standaard kamer in Nairobi Serena Hotel

Dag 2: Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru, Rondreis Kenia

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 6 uur naar Lake Nakuru National Park waar je vannacht verblijft. Een landschappelijk erg mooi park dat bekend staat om de  witte- en zwarte neushoorns die je vrij gemakkelijk kunt zien. Een ander hoogtepunt van Lake Nakuru National Park zijn de ruim 500 soorten vogels die hier zijn waargenomen waaronder flamingo’s, pelikanen en vele soorten roofvogels. Er komen geen olifanten voor in Lake Nakuru maar je hebt goede kans op leeuwen, luipaarden, buffels, nijlpaarden, Rothschild’s giraffen, zebra’s en zwart-witte franjeapen. Vanaf Baboon Cliff, pas hier op voor brutale bavianen, heb je een weids uitzicht over het meer en de omliggende wildernis. In de middag maak je een game drive op zoek naar wilde dieren.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Transfer per jeep naar Lake Nakuru.
 • Game drive.
 • Verblijf in safari tent in Lake Elementeita Serena

Dag 3 – 5: Masai Mara Reserve

Safari rondreis Kenia

Vandaag rij je in ca. 5 uur naar het wereldberoemde Masai Mara National Reserve waar je 2 nachten verblijft. De Masai Mara is Kenia’s bekendste park met uitgestrekte savanne graslanden, acacia boslanden en rotsige heuvels. Het wemelt er van de wilde dieren en gewoonlijk zie je leeuwen, luipaarden en cheeta’s die hier ruim vertegenwoordigd zijn. Ben je tussen juli en oktober in het Masai Mara National Reserve dan kun je de gnoe trek meemaken. Je hebt dan een hele goede kans om kuddes wildebeesten en zebra’s de met hongerige krokodillen gevulde rivieren te zien oversteken. Naast roofdieren komen er grote aantallen olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen, zebra’s, impala’s en antilopen voor. De 30 a 40 zwarte neushoorns in de Masai MAra zijn wat uitdagender om te zien. Verder zijn er ruim 540 soorten vogels gespot. In de middag en de volgende dag maak je game drives op zoek naar de Big5 en andere wilde dieren. Ook kunt je een ballonsafari maken.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game drive in de Masai Mara.
 • Verblijf in een safaritent in Ashnil Mara Camp

Dag  6: Lake Victoria

Safari rondreis Kenia

Na een laatste game drive in het Masai Mara National Reserve, rijd je in ongeveer 5 uur naar de Isebania grenspost met Tanzania. Je neemt afscheid van je Keniaanse gids. Je passeert de grens en in Tanzania vervolgt je je safari rondreis Kenia & Tanzania in een privé 4WD jeep. Het is dan nog ongeveer twee en half uur rijden naar Speke Bay aan de oevers van Lake Victoria, waar je 1 nacht verblijft.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game drive in Masai Mara.
 • Transfer naar Lake Victoria (Tanzania).
 • Verblijf in standaard kamer in Speke Bay Lodge

Dag  7 – 9: Serengeti National Park

Serengeti safari rondreis, wildebeest migratiereis

Een lange en afwisselende dag ligt voor je op weg naar de Seronera Valley in het hart van het Serengeti National Park. Je verblijft hier 3 nachten op je safari rondreis Kenia & Tanzania.  Onderweg rijd je langs granieten “kopjes” waar het altijd zinvol is om er om heen te rijden op zoek naar cheeta’s, leeuwen en andere wilde dieren. In de meer bosrijke en altijd wildrijke Seronera Valley maak je ’s middags een game drive op zoek naar olifanten, buffels, giraffen, zebra’s, wildebeesten en andere wilde dieren. Neushoorns leven in een afgeschermd gebied bij de Moru kopjes en luipaarden zie je vaak rusten op takken van bomen. De grote trek in het Serengeti National Park met ruim 2 miljoen hoefdieren, kun je meemaken tussen november en augustus. Bijzonder is om in een ballon over de uitgestrekte vlaktes te zweven.

Inclusief

Dag  10: Ngorongoro krater

Ngorongoro Serena Safari Lodge

In de ochtend rijd je op je Tanzania safari rondreis naar de immense Ngorongoro krater. De bodem van de ruim 2 km hoge krater is het wildrijkste gebied ter wereld  waar je een uitstekende kans hebt op olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en neushoorns. Op de rand van de 2300 meter hoge krater verblijf je één nacht in Ngorongoro Serena Safari Lodge.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Transfer naar Ngorongoro.
 • Verblijf in standaard kamer in Serena Safari Lodge

Dag  11: Ngorongoro krater – Karatu

Ngorongoro krater

In de ochtend rijd je 600 meter naar beneden de Ngorongoro krater in. Eenmaal beneden aangekomen ligt de 21 km² grote kratervloer voor je met graslanden, boslanden, moerassen en een met watervogels omringd meer. De Ngorongoro krater is het wildrijkste gebied ter wereld waar olifanten, buffels, neushoorns, wildebeesten, zebra’s, gazellen, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s leven. De krater is dan ook de beste plek in het noorden van Tanzania om de Big5 te zien. Tijdens je game drive geniet je van een picknick lunch op een mooi plekje. In de middag rijd je naar Karatu voor een overnachting in Kitela Lodge, met uitzicht op een koffieplantage.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game drive in de krater.
 • Transfer naar Karatu.
 • Verblijf in standaard kamer in Kitela Lodge

Optioneel

Dag  12: Lake Manyara

Afrika safari, rondreis Tanzania

In de nog koele ochtend rijd je op je Tanzani safari rondreis naar Lake Manyara National Park. Een klein en zeer mooie park, met aan de ene kant een door flamingo’s en andere watervogels omzoomd meer en aan de andere kant de 300 meter hoge kliffen van het Rift Valley Escarpment. Bij de gate ligt een weelderig oerwoud met grote troepen bavianen. Bij het meer ligt de Hippo pool met luidruchtige nijlpaarden. Op de strook met gras- en boslanden tussen het meer en de kliffen leven olifanten, buffels, giraffen, zebra’s gazellen en vee andere wilde dieren. Leeuwen klimmen er soms in bomen en luipaarden, hyena’s en jakhalzen komen voor. ’s Middags maak je een game drive in het park.

Inclusief

Dag  13 – 14: Tarangire National Park

Tarangire National Park

Na het ontbijt begint je safari als je in je privé jeep met chauffeur naar Tarangire National Park rijdt waar je 2 nachten verblijft. Dit landschappelijk fraaie park staat bekend om de vele bizar gevormde baobab bomen, roodbruine termieten heuvels, grote kuddes olifanten en bijzondere diersoorten als oryxen en gerenoeks met hun lange nekken. ’s Middags maak je een game drive. De volgende dag maak je een lange game drive naar het afgelegen en nog minder bezochte zuiden van het park. Hier liggen uitgestrekte groene moerassen waar cheeta’s jagen en olifanten foerageren. Ook zie je vele soorten vogels en diverse andere wilde dieren.

Inclusief

Dag  15 – 16: Vlucht naar Amsterdam

Zanzibar, Pemba, Tanzania safari rondreis

Aan alles komt een eind en ook aan je rondreis door Kenia & Tanzania. In de loop van de dag word je naar de luchthaven van Arusha gebracht voor je vlucht naar Amsterdam. De volgende ochtend land je op de luchthaven Schiphol.

Inclusief

 • Ontbijt (15e dag)
 • Transfer naar Arusha.

Optioneel

 • Internationale retourvlucht.
 • Verlenging Tanzania of elders op maat.

Voorstel aanvragen

Deze voorbeeld reis naar Kenia & Tanzania kunnen we geheel naar je wensen op maat maken. Vraag gerust een voorstel voor een reis op maat naar Kenia & Tanzania bij ons aan.

Accommodaties

Nairobi Serena Hotel

Nairobi Serena Hotel (dag 1)

Het klassieke Nairobi Serena Hotel ligt in een prachtige groene tuin vol tropische bloemen en planten en in het centrum van de stad. Vanuit het hotel kijk je uit over Central Park. Het Serena hotel staat bekend om haar service en persoonlijke aandacht …

Bekijk accommodatie

Lake Elementeita Serena Camp

Lake Elementeita Serena Camp (dag 2)

De luxe- en kleinschalige Lake Elementaita Serena Camp ligt in een prachtige grote groene tuin op de oevers van Lake Elementaita, op ongeveer een half uur rijden van Lake Nakuru …

Bekijk accommodatie

Ashnil Samburu

Ashnil Samburu Camp (dag 3 – 5)

Het middelgrote Ashnil Samburu Camp ligt in het Buffalo Springs Game Reserve dat door de Ewaso Nyiro rivier wordt gescheiden van het meer heuvelachtige Samburu National Reserve …

Bekijk accommodatie

Speke Bay Lodge

Speke Bay Lodge (dag 6)

De Speke Bay Lodge ligt direct aan het Victoriameer op slechts 15 kilometer afstand van het Serengeti National Park. De lodge wordt beheerd door drie Nederlandse eigenaars …

Bekijk accommodatie

Lahia Tented Lodge

Lahia Tented Lodge (dag 7 – 9)

De comfortabele Lahia Tented Lodge ligt op een heuvel in het centrale deel van de Serengeti vlakbij de Seronera Valley en Grumeti rivieren. Vanuit de lodge heb je een fenomenaal uitzicht over de omliggende savanne boslanden richting de westelijke Serengeti …

Bekijk accommodatie

Ngorongoro Serena Safari Lodge, Tanzania safari rondreis

Ngorongoro Serena Safari Lodge (dag 10)

Op de rand van de 2.300 meter hoge krater ligt de luxe en sfeervol ingerichte Ngorongoro Serena Safari Lodge. De lodge is een groot hotel dat het intieme karakter van de meer kleinschalige lodges op de hellingen van de krater bij Karatu mist …

Bekijk accommodatie

Kitela Lodge

Kitela Lodge (dag 11)

De kleinschalige Kitela Lodge ligt in een weelderige groene tuin op de rand van een vallei met fraai uitzicht over een koffieplantage, de oostelijke buitenwand van de Ngorongoro krater en een klaterende waterval …

Bekijk accommodatie

Lake Manyara Serena Safari Lodge

Lake Manyara Serena Safari (dag 12)

De werkelijk schitterend gelegen, grootschalige Lake Manyara Serena Safari Lodge ligt 2 km buiten Lake Manyara National Park in een groene tuin op de rand van een 300m hoge klif. In de droge tijd komen bosbokken en dikdiks grazen in de schaduwrijke tuin …

Bekijk accommodatie

Maramboi Tented

Maramboi Tented Camp (dag 13 – 14)

Het Maramboi Tented Camp ligt op een 25.000 hectare grote privé concessie aan de oevers van het Lake Manyara niet ver van de ingang van het Tarangire National Park. Het kamp ligt aan een belangrijk migratie pad van wilde dieren tussen het Tarangire en Lake Manyara National Park. …

Bekijk accommodatie

Beste reistijd

De beste periode voor deze reis is van 01 januari tot en met 31 maart – 01 juni tot en met 31 december.

Safari rondreis Kenia en Tanzania

Vanaf prijs p.p. excl. vlucht (2022/2023)

 • €  (bij 2 samen reizende personen).
 • €  (bij alleenreizende persoon).
 • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

 • Meet & greet bij luchthavens en alle transfers.
 • In het schema vermelde binnenlandse vluchten.
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer/-tent met privé sanitair.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle activiteiten met Engelssprekende gids op gedeelde basis.
 • Alle toegangsgelden voor de wildparken.
 • Informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.

Exclusief

 • Internationale vlucht.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Visum en vaccinaties.
 • Toeristenbelasting Zanzibar ($ 1 USD p.p.p.n.).
 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking.
 • Reis- en annuleringsverzekering. Boek je verzekering bij www.asr.nl.

Vlucht

 • Reis comfortabel in Premium comfort of Business Class.
 • Kies voor goedkopere vluchten met overstap.
 • Boek  zelf je vlucht.

Voorstel aanvragen

Deze voorbeeld reis kunnen we geheel aan je wensen aanpassen. Bekijk ook onze andere Kenia & Tanzania reizen.