Kilimanjaro beklimmen via Machame route

De Kilimanjaro beklimmen via Machame route doe je vanuit het zuiden. Dankzij de mogelijkheid om “hoog te wandelen en laag te slapen” heb je op de Lemosho route een kleinere kans op hoogteziekte. Onze 9-daagse reis met 7-daagse beklimming incl. 3 acclimatisatie wandelingen bied je maar liefst 93% kans om de top van de Kilimanjaro te halen. Dankzij de afwisselende landschappen en schitterende uitzichten is de Machame route de populairste route om de Kilimanjaro te beklimmen. Omdat de Machame route (Whiskey route) zeer populair is, is deze route ook een drukke route. Doordat je veel moet stijgen en dalen met vaak lange dag afstanden is de Machame route wel een zware route.

9-daagse privé- & groepsreis (2024)

 • Per persoon vanaf € 2.870,- excl. vlucht (vlucht vanaf 950,-).

   Ja, ik wil een voorstel ontvangen

Kilimanjaro Machame route – hoogtepunten

Moshi – Machame Camp – Shira Camp  – Barranco Camp – Karanga Camp – Barafu Camp – Millenium Camp – Moshi

Bekijk de kaart
Bekijk de kaart
 • Hogere slagingskans op toppoging.
 • Kleinere kans op hoogteziekte.
 • Door veel stijging en daling een zware route.
 • Inclusief 3 acclimatisatie wandelingen.
 • Populaire route is ook een drukke route.
 • Verblijf in North Face tent in camps.

Dag 1: Aankomst in Moshi

Aishi Machame Hotel

Vandaag vlieg je naar Kilimanjaro in Tanzania waar je in de avond aankomt. Op de luchthaven word je verwelkomd en in ca. 45 min naar je hotel in Moshi gebracht waar je vannacht verblijft. Het comfortabele hotel ligt in een grote groene tuin vol tropische bomen en planten met een verkoelend zwembad. Morgen begint de Kilimanjaro beklimmen via Machame route.

Inclusief

 • Meet & greet op de luchthaven.
 • Transfer naar de accommodatie.
 • Verblijf in een standaard kamer in Aishi Machame Hotel

Optioneel

 • Liever een ander hotel? Bekijk onze selectie

Dag 2: Trekking Machame Gate naar Machame Camp

Regenwoud Kilimanjaro beklimmen via

Hoogte: 1.800 – 3.010 m 1.210   Tijd: 5-6 uur   Afstand: 5 km   Zwaarte: Medium   Habitat: Regenwoud

Na je ontbijt word je in ongeveer 45 min naar de Machame Gate op 1.800 meter hoogte gebracht. Hier ontmoet je je gids, dragers en kok. Na registratie wandel je door een dampend regenwoud met kleine riviertjes. In het regenwoud, waar het vaak regent waardoor het pad modderig wordt, heb je een goede kans om vogels en wilde dieren te zien. Na ongeveer 3 a 4 uur lopen kun je in een speciaal opgezette tent even op krachten komen met een heerlijke warme lunch.

Tegen het einde van de middag kom je aan bij het Machame Camp op 3.010 meter waar je tent al voor je klaar staat. Het kamp ligt in een overgangszone naar een meer alpiene woestijnlandschap. Je krijgt een emmer warm water bij je tent om je te wassen. Ondertussen bereidt je kok een voedzaam warm diner. Daarna heerlijk je slaapzak in, want op deze hoogte kan het al koud zijn.

Inclusief

Dag 3: Trekking Machame Camp naar Shira Camp

North Face Ve25 tent Kilimanjaro beklimmen via

Hoogte: 3.010 – 3.900 m 1.110 220 Acclimatisatie: 4.120  Tijd: 4-5  uur   Afstand: 5 km   Zwaarte: Laag   Habitat: Heide

Na het ontbijt wandel je verder over het uitgestrekte Shira plateau tot je bij Shira Camp op 3.900 meter hoogte aankomt. Je tent staat al klaar en je kunt genieten van het uitzicht over het Shira Plateau en de Wester Breach met haar indrukwekkende gletsjers. Na de lunch en twee uur rust zal iedereen een acclimatisatie wandeling maken naar Lava Tower Camp met een hoogteverschil van 220 meter. In de nacht kan het hier al vriezen.

Je moet de acclimatisatie wandelingen heel serieus nemen. Ze helpen je kansen op een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro te vergroten en beschermen je tegen de gevolgen van hoogteziekte.

Inclusief

Dag 4: Trekking Shira Camp naar Lava Tower en afdaling naar Barranco Camp

Barranco Wall

Hoogte: 3.900 – 3.960 m 730 670  Lava Tower 4.630   Tijd: 6-8  uur   Afstand: 12 km   Zwaarte: Medium   Habitat: Heide

Na het ontbijt ga je op pad. Langzaam verandert het heide landschap in een ruige alpiene half woestijn vol stenen en rotsen. Iets voor je Lava Tower op 4.630 meter hoogte bereikt gaat de Lemosho samen verder met de Machame route en wordt het drukker. Dit laatste stuk is de zwaarste klim tot nu toe. Dit is ook het punt waar je de eerste symptomen van hoogteziekte bij jezelf kunt bemerken. Als je hoofdpijn hebt, buiten adem of prikkelbaar bent, laat het dan aan de gids weten. Na 6,6 km is het tijd voor lunch bij Lava Tower.

Na de lunch daal je 680 meter af naar Barranco Camp op 3.984 meter. Dit hoog wandelen en laag slapen komt het acclimatiseren zeer ten goede. Het kamp ligt in een vallei onder de Great Barranco Wall. Het kamp staat bekend om de fraaie zonsondergangen en het adembenemende uitzicht op de top van de Kilimanjaro.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Verblijf in expeditie tent in Barranco Camp.

Dag 5: Trekking Barranco Camp Camp naar Karanga Camp

Kilimanjaro beklimmen via Lemosho route

Hoogte: 3.960 m – 4.035 m 310 235 Acclimatisatie: 4.270 m   Tijd: 4 – 5  uur   Afstand: 5 km   Zwaarte: Medium   Habitat: Heide

Je begint de dag met een ca. 1,5 uur durende klim van de 257 meter hoge Baranco Wall. Soms moet je hier wat klauteren. Als je eenmaal boven bent zul je bemerken dat het makkelijker ging dan je beneden had gedacht. Geniet hier van fraaie uitzichten op o.a. de Heim gletsjer. Het pad loopt dan naar beneden de Karanga vallei in met af en toe wat stijgen en dalen. De Karanga vallei is de laatste plek om water uit riviertjes te halen aangezien er geen water is in Barafu Camp. Na ongeveer 4 uur wandelen kom je rond lunchtijd aan in het Karanga Camp op 4.035 meter.  Na een paar uur moet je een acclimatisatie wandeling maken in de richting van Barafu Camp met een hoogteverschil van 200 meter, en dan weer afdalen naar het kamp.

Inclusief

Dag 6: Trekking Karanga Camp naar Barafu Camp

Kilimanjaro Expeditie Camps

Hoogte: 4.035 m – 4.640 m 765 160   Acclimatisatie: 4.800  Tijd: 4 – 5  uur   Afstand: 6 km  Zwaarte: Medium  Habitat: Bergwoestijn

In de ochtend wandel je omhoog door een schitterend ruig alpiene landschap vol stenen en rotsen. Aan je linkerkant geniet je van een fraai uitzicht op de Kersten en Decken gletsjers. Na ongeveer 4 uur kom je rond lunchtijd aan bij Barafu Camp. Barafu betekent ijs in het Swahili, en je bent dan ook omringd door een kaal winderig landschap. Vanuit het kamp heb je uitzicht op de 1.241 meter hoge top van de Kilimanjaro.  Nadat je weer op krachten bent gekomen, moet je een acclimatisatie wandeling maken naar het tussenliggende Kosovo Summit Camp (4.800 m) en dan terug naar Barafu Camp.

Verken het terrein zodat je in het donker niet voor verrassingen komt te staan. Leg al je spullen klaar en bewaar je drinkwater in je slaapzak zodat het niet bevriest. Ga vroeg slapen zodat je uitgerust en voorbereid bent om om 23.30 uur op te staan voor je top poging.

Inclusief

Dag 7: Uhuru Peak toppoging en afdaling naar Millennium Camp

Uhuru Peak Beste tijd voor de Kilimanjaro

Hoogte: 4.640 m – 3.820 m 1.255 2.075   Top: 5.895   Tijd: 8 – 12 uur   Afstand: 15 km   Zwaarte: Hoog   Habitat: Arctisch

Rond 23.30 uur sta je op en na hete thee en biscuits ga je de ijskoude donkere nacht in. Om de laatste 6 km naar de 5.895 meter hoge Uhuru Peak af te leggen. Eerst via een rotsig pad naar Hans Meyer Cave op 5.150 meter. Dan via een zigzaggende pad een steil stuk omhoog over een pad met losse stenen naar Gillman’s Point op de kraterrand op 5.681 meter. Nog even en je bent er… Het laatste stuk gaat over sneeuw en ijs naar de 5.895 meter hoge Uhuru Peak. Gefeliciteerd, na ca. 8 uur wandelen sta je op de top van Afrika’s hoogte berg.

Na even van je overwinning te hebben genoten daal je 3 uur af naar de Barafu Camp voor een ruststop van 2 uur. Waar je je achtergelaten spullen inpakt. Hierna daal je nog eens 3 uur af naar Millennium Camp. Het is ten zeerste aan te raden om in gedachten te houden dat 9 van de 10 klimongelukken gebeuren op de weg naar beneden, dus pas op!

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Verblijf in expeditie tent in Millennium Camp.

Dag 8: Laatste afdaling naar Mweka Gate

Kilimanjaro beklimmen Machame

Hoogte: 3.820 – 1.650 m 2.170   Tijd: 4 – 5  uur   Afstand: 12 km   Zwaarte: Laag   Habitat: Regenwoud

Vandaag daal je door het regenwoud in ca. 4 uur af naar de Mweka Gate. Bij de gate is een goede gelegenheid voor een laatste uitwisseling van indrukken en herinneringen aan de expeditie met het hele ondersteunende team. Je ontvangt een certificaat voor het hoogste punt dat je bereikt hebt: Gilman’s Point (Green Certificate) of Uhuru Peak (Gold Certificate). Hierna word je naar je hotel in Moshi gebracht waar een warme douche en een heerlijk diner op je wacht.

Inclusief

Dag 9 : Vlucht naar Amsterdam

Kilimanjaro, machame

In de loop van de dag word je naar de Kilimanjaro luchthaven gebracht voor je vlucht naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Inclusief

 • Ontbijt
 • Transfer naar luchthaven.

Optioneel

 • Een dagkamer in Aisha Machame Hotel
 • Verlenging in Tanzania of elders op maat.

Voorstel Kilimanjaro beklimmen aanvragen

Deze voorbeeld reis naar de Kilimanjaro & Tanzania kunnen we geheel naar je wensen op maat maken. Vraag gerust een voorstel voor een reis op maat naar de Kilimanjaro en/of Tanzania safari bij ons aan.

Accommodaties

Aishi Machame Hotel

Aishi Machame Hotel (dag 1 + 8)

Het Aishi Machame Hotel ligt in een rustige omgeving aan de voet van de Kilimanjaro. Omringd door een tropische tuin is dit het perfecte startpunt voor de Kilimanjaro beklimming …

Bekijk accommodatie

Expeditie tenten Mount Kilimanjaro beklimmen via

Expeditie tenten Mount Kilimanjaro (dag 2 – 7)

Tijdens de wandelroutes naar de top van de Kilimanjaro overnacht je in een ruime North Face tent in verschillende kampen. De North Face VE-25 is de favoriete tent van klimmers in hoge gebergte …

Bekijk accommodatie

Beste tijd beklimmen Mt Kilimanjaro

De beste periode om de Kilimanjaro te beklimmen is van eind december tot en met begin maart en van half juni tot en met eind oktober. In de lange regentijd van half maart tot en met eind mei raden we af om de Kilimanjaro te beklimmen. Gewoonlijk ligt er in deze periode ook meer sneeuw hoger op de berg. In de korte regentijd van half november tot en met half december is de regen minder heftig. Het is dan vrij rustig op de berg.

Kilimanjaro beklimmen via Machame route

Vanaf prijs p.p. excl. vlucht (2024)

 • €   3.630,-  (bij 2 samen reizende personen).
 • €   2.870,-  (bij 1 alleen reizende persoon).
 • €   950,- voor een KLM vlucht.
 • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Prijzen Kilimanjaro beklimmen 2024

Vanaf prijzen per persoon exclusief internationale retourvlucht bij een koers van 1 USD = 0,92 EUR.

Arrangement
1 persoon
 2 personen
 3 personen
 4 personen
● 9-daagse reis/7 dgn klimmen  € 3.630,- € 2.870,- € 2.585,- € 2.510,-

Inclusief

 • Meet & greet op luchthavens en alle transfers.
 • Nacht voor en na beklimming in een 2-pers. kamer.
 • 6 nachten tijdens beklimming in een tweepersoonstent.
 • Verzorging op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle belastingen (toegang, kampeer, redding).
 • Permits (vergunningen) voor de beklimming.
 • Gekwalificeerde Engelssprekende gids, dragers en kok.
 • Betrouwbare communicatie apparatuur onderweg.
 • Zeer uitgebreide EHBO benodigdheden onderweg.
 • Incl. zuurstofverzadigingsmeter en extra zuurstofflessen.
 • Certificaat bij succesvolle beklimming.
 • Services en logistieke dienstverlening.
 • Uitgebreid informatiepakket.
 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking.

Exclusief

 • KLM vlucht vanaf prijs (€ 950 p.p.)
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Fooien voor gids, dragers en kok ca. 350,- USD.
 • Alle niet aangegeven maaltijden.
 • Slaapzak (je kunt deze via ons huren).
 • Draagbare toilet ( 200 EUR per eenheid).
 • Draagbare douche ( 280 EUR per eenheid).
 • Satelliet telefoon ( 160 EUR per eenheid).
 • Verzekering bergbeklimmen voor hoogte 6000 m.
 • Verzekering helikopter evacuatie.
 • Visum en vaccinaties.
 • Reis- en annuleringsverzekering. Boek je verzekering bij www.asr.nl.

Vlucht

 • Reis comfortabel in Premium comfort of Business Class.
 • Kies voor goedkopere vluchten met overstap.
 • Boek zelf je vlucht.

Voorstel Kilimanjaro beklimmen aanvragen

Deze voorbeeld reis kunnen we geheel aan je wensen aanpassen. Bekijk ook onze andere Kilimanjaro & Tanzania reizen.