Informatie over reizen naar Yoho National Park

Het Yoho National Park in Canada

Informatie over reizen naar Yoho National Park

Ontdek dit park met ‘Verwondering en ontzag’

Van de 5 Nationale Parken in de Canadese Rocky Mountains (Yoho, Banff, Jasper, Kootenay en Waterton Lakes) is Yoho National Park met 1.313 km² het op éen na kleinste. De hoogste berg in het park is de 3.567 meter hoge Mount Goodsir. Het park grenst in het oosten aan Banff en in het zuiden aan Kootenay. Yoho National Park is een park van uitersten dat grotendeels boven de boomgrens ligt; hier vindt u hoge watervallen, hoge bergen, hooggelegen gletsjermeren en een hoge pas. In het Cree betekent Yoho dan ook zoiets als ‘verwondering en ontzag’.

Yoho wordt vaak overgeslagen en veel mensen rijden er alleen maar doorheen op weg naar het bekendere Banff. Heeft u echter de tijd, sla dit park dan beslist niet over en overweeg om er minimaal een nacht te verblijven.

Bekijk de Kicking Horse Pass, Lake O’Hara & de Spiral Tunnels

De parkingang aan de oostelijke zijde van het park, ligt op het hoogste punt van de Kicking Horse Pass (1.627 m). De parkgrens vormt ook de grens tussen de provincies Alberta en British Columbia. In de 19e eeuw werd, met de aanleg van de weg over de pas, British Columbia ontsloten voor de rest van Canada en konden havensteden zoals Vancouver worden aangelegd.

Bij de pas kunt u uw auto parkeren in de buurt van Wapta Lake. In de zomermaanden rijdt er een shuttlebus naar het 11 km verderop gelegen Lake O’Hara. U kunt er ook naartoe wandelen (ander vervoer is niet toegestaan in de vallei). Het ijsblauwe gletsjermeer wordt omringd door verschillende 3.000’ers en vanaf het meer kunt u verscheidene makkelijke tot middelzware wandelingen maken naar andere, hoger gelegen meren en bergweiden.

Terug op de Highway dient u zeker een kijkje te nemen bij de Spiral Tunnels. Om hoogtemeters te overbruggen zonder het gevaar de rails te steil aan te leggen, is hier een ingenieus tunnelstelsel aangelegd waarbij de trein door middel van 2 ‘spiraal tunnels’ snel hoogtemeters kan maken. Soms zijn de treinen zo lang dat deze zichzelf kruisen op verschillende hoogtes. Er komen zo’n 30 treinen per dag over dit traject.

“Alleen al het uitzicht op Emerald Lake en de Takkakaw Falls (380 m) maakt dit park de moeite van een bezoek waard”

Wandel in de Yoho River Valley

Vlakbij de Spiral Tunnels kunt u de zijweg door de Yoho River Valley inslaan. Deze weg is geopend van eind juni tot begin oktober. In de vallei vindt u prachtige vergezichten naar de Yoho, Poilus, Daly en Emerald gletsjers. Daarnaast is de vallei bekend om haar watervallen waaronder de 380 m hoge Takakkaw Falls. Ook hier kunt u weer verschillende wandelingen maken zoals naar de mooie Twin Falls (16,5 km) of de spectaculaire Iceline Trail (13 km) die u naar de Emerald gletsjer leidt.

Kano op Emerald Lake & zoek naar fossielen in de Burgess Shale Fossil Beds

Na het dorpje Field kunt u wederom een zijweg inslaan. Eerst komt u bij een natuurlijke brug waar de Kicking Horse River zich een weg dwars door het gesteente heeft gesleten. Vervolgens kunt u de weg vervolgen naar het turquoise Emerald Lake. Op het meer kunt u roeien en kanoën en u vindt hier 2 restaurants. Naast wandelen kunt u hier ook goed mountainbiken.

In 1909 ontdekte paleontoloog Charles Walcott op de Burgess Pass, met uitzicht op Emerald Lake, fossielen die 500 tot 590 miljoen jaar oud bleken te zijn. Inmiddels zijn er op de Burgess Shale Fossil Beds  meer dan 120 soorten fossielen gevonden en het fossielen bed is hiermee éen van de belangrijkste in de wereld. Om het gebied te beschermen tegen erosie en bezoekers op ‘fossielenjacht’, mag u alleen met een gids het gebied bezoeken. In Field kunt u ook een tentoonstelling bezoeken in het bezoekerscentrum.

Vlakbij de westelijke parkingang kunt u tenslotte nog de 150 m brede Wapta Falls bezoeken net als de markante Leanchoil Hoodoos.

Hoogtepunten

 • Zeer fraai landschap met vele watervallen en gletsjers.
 • Minder druk bezocht park in de Rocky Mountains.

Let op!

 • Tickets voor de shuttlebus naar Lake O’Hara zijn op de dag zelf vaak uitverkocht. Bestelt u daarom uw tickets tijdig bij Parks Canada.
 • U kunt het Burgess Shale Fossil Bed alleen met een begeleide excursie bezoeken.
 • Spotten van Wildlife lastiger vanwege het ruige terrein.

Wildlife in Yoho National Park

Grizzly beer

Grizzly beer
Zeer lage kans

Wells Gray, Canada

Zwarte beer
Lage kans

Knight Inlet

Wolf
Zeer lage kans

Coyote
Lage kans

poema

Poema
Zeer lage kans

Eland

Eland
Lage kans

Denali National Park

Kariboe
Komt niet voor

Wapiti, Banff, Canada

Wapiti
Goede kans

Bison Canada

Bizon
Komt niet voor

Berggeit

Berggeit
Hoge kans

Dikhoornschaap - dust and fog

Dikhoornschaap
Hoge kans

Grijze notenkraker

Vogels
206+ soorten

Activiteiten in Yoho National Park

In het Yoho National Park kunt de onderstaande (wildlife) activiteiten doen:

Wildlife

 • Wildlife spotten (op eigen gelegenheid).

Watersport

 • Zwemmen.
 • Vissen.
 • Kanoën, kajakken en/of roeien.
 • Raften.

Outdoor activiteiten

 • Wandelen.
 • Mountainbiken en/of fietsen.
 • Fossielen zoeken met gids.

Overige

 • Sightseeing met uw eigen huurauto.

In Yoho National Park worden geen speciale Wildlife excursies met een gids aangeboden, maar u kunt wel prima op eigen houtje op zoek naar wilde dieren en vogels. Met uw huurauto en te voet zult u naar alle waarschijnlijkheid verschillend Wildlife spotten.

In Yoho kunt u vooral goed wandelen, voor de geïnteresseerden worden er ook begeleide wandelingen op zoek naar fossielen georganiseerd. Naast vele wandelpaden, vindt u ook een uitgebreid netwerk aan mountainbike trails. Op en rond de verschillende meren en rivieren kunt u zwemmen, vissen, raften, roeien en kanoën.

Accommodaties in Yoho National Park

Binnen het park

Binnen Yoho National Park vindt u bij het plaatsje Field een aantal kleinschalige accommodaties waaronder de Emerald Lake Lodge aan het gelijknamige meer en de rustieke cabins van de Cathedral Mountain Lodge.

Onze selectie accommodaties

 • Cathedral Mountain Lodge ****

 • Emerald Lake Lodge ****

Buiten het park

Buiten het park kunt u vlakbij de westelijke parkingang overnachten in het plaatsje Golden. Hier vindt u een aantal eenvoudige hotels. Bij de oostelijke parkingang kunt u overnachten in Lake Louise, in het aangrenzende Banff National Park. Lake Louise biedt accommodaties op verschillende comfortniveaus.

Zoek een accommodatie in…

Vraag informatie aan

Beste tijd voor een safari in Yoho National Park

De beste tijd om wilde dieren te zien in Yoho National Park is de zomer in juni en juli als de zwarte beren in de lager gelegen gebieden op zoek gaan naar voedsel. Ook het begin van de herfst, van eind augustus tot begin oktober, is een goede tijd. De beren gaan dan langs de weg op zoek naar bessen om een nieuwe vetvoorraad voor de winter aan te leggen.

Voor ander Wildlife, wandelen en sportieve activiteiten is het gehele zomerseizoen (van juni tot en met begin oktober) goed.

Vanwege de hoge ligging van het park, smelt de laatste sneeuw op de paden pas weg in juni. Eind oktober valt de eerste sneeuw alweer en gaan een aantal dieren in winterslaap of ze trekken zich terug op beschutte plaatsen in afgelegen dalen.

Neerslag mm

 • regen in mm

Temperatuur ℃

 • Max
 • Min
  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Zomer- en winter tijd
  Zomer tijd Winter tijd
  Beste tijd wildlife spotten & activiteiten
JFMAMJJASOND
● Wildlife algemeen
● Zwarte  beren
● Wandelen/activiteiten
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd