Veel gestelde vragen over Rusland

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over reizen naar Rusland. Als je vragen hebt, bel of mail ons gerust.

Reisadvies

Wat is het reisadvies voor Rusland ?

Met de Buitenlandse Zaken Reis app gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt de meest actuele reisadviezen en u heeft de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand.De app is te downloaden voor Android of IOS (Iphone & Ipad).

Visum & Vaccinatie

Heb ik voor Rusland een visum nodig ?

Voor Rusland is een geldig paspoort nodig. Het document moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn na de vervaldatum van het visum. Tevens moet het paspoort nog 2 lege visumpagina’s bevatten.

Ook heb je een visum nodig om naar Rusland te reizen. Wij sturen je een uitnodiging van onze agent in Rusland die je noidg hebt om een visum aan te vragen. Vraag hier je visum aan.

Vaccinatieadvies voor Rusland

Of je voor Rusland vaccinaties nodig hebt is afhankelijk van de verblijfsduur en de gebieden die je bezoekt. Bekijk hier voor meer informatie over de aanbevolen inentingen & malariapillen per land.

Vluchten & vervoer

Internationaal vliegveld

De luchthaven Khabarovsk Novy Airport ligt op ongeveer 8 km  rijden van de centrum van Chabarovsk.

Vluchten

Vanaf Schiphol vlieg je met KLM en Aeroflot in ongeveer 11 uur via Moskou naar Khabarovsk in Rusland.

Praktische informatie

Valuta

In Rusland wordt betaalt met de Russische roebel (RUB).  Daarnaast zijn er mogelijkheden om geld te pinnen en creditcards worden geaccepteerd in de toeristen sector. In de steden worden ook dollars & Euro’s geaccepteerd.

Tijdzone (verschil met Nederland)

Locatie Wintertijd Zomertijd
Kamtsjatka UTC + 12 (11 uur) UTC + 12 (10 uur)

Taal

Russisch is de officiële taal in Rusland. Daarnaast wordt er ook Engels gesproken.

Elektriciteit

In Rusland worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Drinkwater

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Tips: Kook 5 minuten, filter of desinfecteer leidingwater voor gebruik, of koop drinkwater.

Kledingadvies

Welke kleding dragen ?