Ontdek het Siberian Tiger Reserve in Rusland

Het 20.000 hectare grote Siberian Tiger Reserve ligt in de eindeloze taiga wouden langs de Amur rivier in het Russische verre oosten. Een uitgestrekt en vrijwel niet bezocht gebied in de voetheuvels van het 900 km lange Sikhote Alin gebergte. Een van de laatste wildernissen in Azië waar nog Siberische tijgers leven. Van deze tijgersoort komen naar schatting nog maar 550 exemplaren in het wild voor in Rusland, China en Noord Korea. De beste en mooiste periode om het gebied te bezoeken is de winter van november tot en met maart. Naast Siberische tijgers komen hier ook zwarte beren, wolven, lynxen en vossen voor.

Volgende stap

Siberian Tiger Reserve
Siberian Tiger Reserve
Wolven Inspiratie, Siberian Tiger Reserve, Rusland
Taigawouden, Rusland

Op zoek naar Siberische tijgers in Rusland

In het niet omheinde reservaat op enkele uren rijden van Khabarovsk ga je met ervaren gidsen op zoek naar Siberische of Amur tijgers. De beste tijd hiervoor zijn de wintermaanden van november tot en met maart als er sneeuw ligt. Een Siberische tijger inspecteert elke 7 a 10 dagen zijn of haar territorium. In de diepe sneeuw zoek en volg je de sporen van Siberische tijger . Ook markeren tijgers op vaste plekken hun territorium. Deze gewoontes bieden dan ook mogelijkheid om camera vallen te plaatsen en een Siberische tijger te fotograferen.

Er leven ongeveer 10 tijgers inclusief jongen in het reservaat en vaak trekken er ook andere Siberische tijgers door het reservaat. Hou er ondanks deze aantallen rekening mee dat de kans om een Siberische tijger in het wild te zien klein is. Toch zien ieder jaar een paar bezoekers hier Siberische tijgers in het wild. “Meestal” gebeurde dit als ze met een auto in het park over een pad reden om camera vallen te plaatsen en de route van een Siberische tijger kruisten.

Andere wilde dieren die je hier kunt zien zijn Aziatische zwarte beren (deze soort houdt hier geen winterslaap), wolven, lynxen, veelvraten, vossen, wilde zwijnen, wapiti herten en diverse soorten wezels. Ook zijn er rond de 100 soorten vogels in het reservaat waargenomen.

Activiteiten in het Siberian Tiger Reserve

In het Siberian Tiger Reserve kun je het volgende doen:

  • Siberische tijgers zoeken te voet, per sneeuwscooter en per jeep.
  • Cameravallen plaatsen en foto’s bekijken.
  • Aziatische zwarte beren zoeken (deze soort houdt geen winterslaap).
  • Picknick in de nacht bij kampvuur (Thrilling & chilling)

Klimaat in Rusland

Dag: -17°C – 0°C

Nacht: -25°C

Beste reistijd

November – maart

Lees meer