Wat te doen op de Malediven

Om alles uit je droomreis naar de Malediven te halen, hebben we een aantal bijzondere activiteiten op de Malediven op een rijtje gezet.

Volgende stappen

Duiken

De Malediven staan bekend als een van de mooiste duikplekken ter wereld. Fraaie koralen, grote scholen vis, manta roggen en diverse soorten haaien. Tussen december en april is het water helder. Je kunt duiken vanuit je resort of vanaf een liveaboard.
Locatie: Malediven
Periode: jan – apr
Tijdsduur: 1 uur

Bekijk onze reizen

Walviscruise

Wil je walvissen en dolfijnen zien, kies dan voor een meerdaagse Malediven cruise. Je vaart naar afgelegen atollen om walvissen en dolfijnen op de Malediven te spotten. In de avond leg je aan bij onbewoonde eilanden en snorkel jen op maagdelijke riffen.
Locatie: South Ari & North & South Male
Periode: december – mei
Tijdsduur: 7 – 15 dagen

Bekijk onze reizen

Schildpad excursie

Maar liefst 5 van de 7 soorten zeeschildpadden leven op de Malediven. Vanuit je resort op de Malediven kun je excursies maken om met zeeschildpadden te snorkelen. Je hebt de meeste kans op karetschildpadden en groene schildpadden te zien.
Locatie: Malediven
Periode: jan – apr
Tijdsduur: ca. 2 uur

Bekijk onze reizen

Snorkelen

Je pakt je masker, snorkel en zwemvliezen en je loopt de zee in. Wat is er mooier dan snorkelen op je vakantie op de Malediven. Niet alle resorts hebben even mooie huisriffen. Ga dan mee op een snorkelexcursie waarbij je naar een verderop gelegen rif vaart.
Locatie: Malediven
Periode: jan – dec
Tijdsduur:  halve – hele dag

Bekijk onze reizen

Submarine experience

Geen zin om te snorkelen of te duiken maar je wilt wel de onderwaterwereld op de Malediven zien? Ga dan aan boord van een echte onderzeeër. De onderzeeboot daalt af naar een rif op 45 meter diepte. Hier zie je grote scholen vis en kleurrijke koralen. Na 45 min ben je weer boven.
Locatie: Male
Periode: jan – dec
Tijdsduur: 45 min

Vraag informatie aan

Sunset & dolfijnen cruise

Op zoek naar een romantische afsluiting van de dag? Maak dan een sunset cruise vanuit je resort. Aan boord van een traditionele dhoni zie je vaak grote groepen dolfijnen uit het water springen. Geniet van een “Sundowner” en zie de zon langzaam achter de horizon zakken.
Locatie: Malediven
Periode: jan – dec
Tijdsduur: 2 uur

Bekijk onze reizen

Watersport

Per resort worden diverse watersport activiteiten aangeboden. Zoals bijvoorbeeld kanoën, waterfietsen of stand up paddle boarden. Maar ook windsurfen, vissen of zeilen. Of gemotoriseerde activiteiten zoals jetski.
Locatie: Malediven
Periode: jan – apr & nov-dec
Tijdsduur: verschillend

Bekijk onze reizen

Zwemmen met Manta’s

Ga met ons mee voor een once-in-a- lifetime kans om de meest majestueuze wezens van de oceaan te bewonderen terwijl je snorkelt bij de iconische Hanifaru-baai in het Baa-atol UNESCO World Biosphere Reserve.
Locatie: Baa Atol
Periode: nov – dec & jan – mei
Tijdsduur: hele dag

Bekijk onze reizen

Zwemmen met walvishaaien

Zwemmen met walvishaaien en manta’s staat bovenaan de bucketlist van veel bezoekers op de Malediven. Een van de grootste vissen in de oceaan zijn en een van de meest majestueuze wezens om onder water te zien, snorkelen of duiken
Locatie: South Ari Atol & Baa Atol
Periode: nov – dec & jan – mei
Tijdsduur: hele dag

Bekijk onze reizen