Seal River Heritage Lodge

De comfortabele Seal River Heritage Lodge ligt op 60 km van Churchill in een afgelegen gebied aan de oevers van de Hudson Baai vlakbij het Seal River Estuary. De lodge is alleen bereikbaar per watervliegtuig of helikopter (half uur vliegen vanuit Churchill). Deze lodge ligt op de ideale plek om ijsberen te spotten. De ijsberen brengen regelmatig een bezoek aan de lodge en je ziet ze dus dacht en nacht vanuit je slaapkamer als je mazzel hebt. De lodge ligt afgelegen en je zal er geen andere toeristen vinden behalve je eigen tochtgenoten.

  • Aantal kamers:  8
  • Restaurants & bars:  1
  • Wellness:  0
  • Kinderen: Alle leeftijden

Slapen

In de omheinde lodge is plaats voor maximaal 16 gasten verdeeld over 8 tweepersoonskamers. Iedere kamer beschikt over een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en een ensuite badkamer met douche en toilet.

Slapen
Hudson Bay
Eten

Eten & drinken

Er is een eetzaal met grote ramen voor een schitterend uitzicht en een gezellige lounge met een knetterende open haard waar het in de avond heerlijk toeven is met een mooi glas wijn. De maaltijden zijn een belevenis op zich en zijn zo goed dat er zelfs een kookboek van is verschenen. Ook vind je hier een kleine bibliotheek en een giftshop. Tenslotte is er ook een uitkijktoren om een goede indruk van het weidse landschap te krijgen en om optimaal het noorderlicht te kunnen bekijken.

Faciliteiten

De kamers en huiselijke woonkamer hebben enorme ramen zodat je gemakkelijk foto’s kan maken van de omgeving. Het wil namelijk regelmatig voorkomen dat ijsberen een bezoek brengen aan de lodge. Om deze reden, staat er een groot hek om de lodge heen vanuit waar je ijsberen kunt bekijken.

Excursies

Vanuit deze lodge kun je met een gewapende gids te voet over de toendra wandelen op zoek naar ijsberen. De gidsen zijn van een zeer hoog niveau en zijn vaak beroepsfotograaf en/of bioloog. Je kunt verder met een tundra tracker de kust verkennen, zeekajakken, snorkelen met vreedzame beloegas in juli en augustus, per boot beloegas bekijken en op zoek gaan naar vogels.

Ga met Sundowner mee op avontuur tijdens de IJsberen fotosafari vanuit Seal River Lodge en ga op zoek naar ijsberen en andere wilde dieren. Je kunt deze lodge ook combineren met de Nanuk Polar Bear Lodge tijdens de reis IJsberen vanuit 2 lodges in de herfst.

 

IJsberen
Seal River Heritage Lodge
IJsberen