Nanuk Polar Bear Lodge

De comfortabele en zeer afgelegen Nanuk Polar Bear Lodge ligt op 250 km afstand ten zuidoosten van Churchill, vlak bij de Hudson Bay. Je bereikt de lodge met een schitterende vlucht van Winnipeg over de eindeloze, lege en verlaten toendra. De lodge ligt in een van de allerbeste gebieden om tijdens de zomer moeder ijsberen met jongen te zien want vlakbij de lodge ligt een belangrijk ‘denning’ gebied waar de ijsberen holen graven om tijdens de winter hun jongen te krijgen. Omdat de lodge zo afgelegen ligt zal je naast je reisgenoten in de lodge geen andere toeristen zien; binnen een omtrek van 160 km ben je met je reisgenoten de enige mens in het gebied. De beleving hier is dan ook van een andere orde dan in het relatief drukke Churchill. Hier zie je nog echt ijsberen in hun eigen ongerepte omgeving.

  • Aantal kamers:  8
  • Restaurants & bars:  1
  • Wellness:  0
  • Kinderen: Alle leeftijden

Slapen

De lodge telt 8 tweepersoonskamers met privé badkamer voorzien van douche en toilet, tweepersoons bed of twee eenpersoonsbedden en houten meubilair.

Slapen
Eten
Slapen

Eten & drinken

In het recent vernieuwde restaurant kun je genieten van het panorama uitzicht door de grote ramen die je aan drie kanten een uitzicht op de omgeving bieden. De maaltijden die worden geserveerd zijn van zeer goede kwaliteit en komen uit het door de agent zelf ontwikkelde kookboek ‘Blueberries & Polar Bears’. In de gezellige lounge kun je op luie stoelen en banken bij de knetterende open haard zitten met een goed boek of luisteren naar de verhalen en presentaties van de gidsen.

Faciliteiten

De lodge beschikt over een gezellige huiskamer met knisperend haardvuur waarbij je na een lange, avontuurlijke dag lekker kunt uitrusten.

Excursies

Vanuit de lodge kun je met een gewapende gids wandelen over de toendra en met een toendra trackers langs de kust rijden op zoek naar ijsberen. De gidsen zijn van een zeer hoog niveau en zijn vaak beroepsfotograaf en/of bioloog. In de nacht houdt men de omgeving in de gaten en als er een ijsbeer rond het kamp sluipt word je wakker gemaakt (op aanvraag) zodat je de ijsbeer kunt bewonderen. Rondom de lodge ligt een stalen hek waar vaak nieuwsgierige ijsberen tegenaan gaan staan zodat je letterlijk enkele centimeters van het grootste landroofdier ter wereld komt te staan. Er bestaat ook een kleine kans dat je wolven ziet vanuit de lodge…

Ga met Sundowner mee op avontuur tijdens de IJsberen fotosafari vanuit de Nanuk Lodge en ga op zoek naar ijsberen en andere wilde dieren. Je kunt deze lodge ook combineren met de Seal River Heritage Lodge tijdens de reis IJsberen vanuit 2 lodges in de herfst.

 

Churchill
Lodge
Nanuk Polar Bear Lodge