Lyngen Experience Lodge

De kleinschalige Lyngen Experience Lodge ligt boven de poolcirkel in een bergachtige omgeving direct aan de Lyngen Fjord. Vanuit de sfeervolle boutique lodge geniet je van spectaculair zicht over de fjord en de bergen. In de omgeving kun je in alle rust genieten van de stille natuur. In de winter staan husky safari’s, rendiertochten, sneeuwschoenwandelingen en sneeuwscooter safari’s op het programma. Ook skiën in de Lyngen Alpen behoort tot de mogelijkheden. Door de noordelijke ligging van de lodge heb je bij een heldere en donkere nacht een uitstekende kans om het noorderlicht te zien.

Verder kun je in de zomer met een comfortabele kajuit boot walvissen spotten en diepzeevissen. Na afloop kun je heerlijk warm worden en uitrusten in de sauna of de jacuzzi. De Lyngen Experience Lodge ligt op 85 km afstand van de stad Tromsø. De transfer naar de lodge kan per auto, boot of, in stijl, per helikopter.

Volgende stap

 • Lees meer over Lyngen Experience Lodge.
 • Bekijk onze voorbeeldreizen met verblijf in Lyngen Experience Lodge.
 • Wil je hier verblijven ? Neem dan contact met ons op.
 • Aantal kamers:  9
 • Restaurants & bars:  1
 • Wellness:  Sauna & jacuzzi
 • Kinderen: Alle leeftijden

Slapen

Er zijn in Lyngen Experience Lodge 9 comfortabele en stijlvol ingerichte kamers. Met uitzicht op de bergen. Alle kamers beschikken over een ensuite badkamer met douche & toilet.

Lyngen Experience Lodge

Tweepersoonskamer

 • 12 m²
 • Slaap- & badkamer
 • Max. 2 personen
@Lyngen Experience Lodge, Noorwegen

Badkamer

 • Douche
 • Toilet
@Lyngen Experience Lodge, Noorwegen

Faciliteiten

 • Wifi
 • Haardroger

Eten & drinken

In het restaurant van de Lyngen Experience Lodge worden verse seizoensgebonden gerechten geserveerd, bereid met zoveel mogelijk lokale producten. Tijdens het diner geniet je van het fraaie uitzicht op de fjord en de bergen in de verte.

Lyngen Experience Lodge (3)
Lyngen Experience Lodge (8)
Lyngen Experience Lodge (1)

Faciliteiten

De Lyngen Experience Lodge beschikt over een sauna en jacuzzi buiten op het terras. Durf jij in het koude water in te springen voor het hotel? In de avond kan je onder het genot van een drankje in de jacuzzi, of voor de open haard, het noorderlicht aan de hemel bewonderen.

Lyngen Experience Lodge (5)
Luxe winterreis Lapland
Lyngen Experience Lodge (6)

Excursies

De Lyngen Experience Lodge ligt hoog in de poolcirkel van Noorwegen. In de winter kun je genieten van husky safari’s, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen en natuurlijk het noorderlicht. In de zomer is het een goede plek om te wandelen, vissen, waterskiën en walvissen te spotten. Er is een kleine spa met sauna, evenals een jacuzzi op het terras.

Huskysafari

Samen met één iemand anders deel je een slee met ongeveer 4 tot 6 honden die jullie vooruit trekken. Onderweg stop je om van plek te wisselen. Het ene moment ben je passagier, het andere moment leid je de honden door de sneeuw. De husky’s vinden het geweldig om door de sneeuw te rennen, en na de rit te worden beloond met een knuffel.
Periode: december – april
Tijdsduur: ca. 4 – 6 uur

Noorderlicht safari

Deze noorderlicht excursie begint vanaf de Lyngen Experience Lodge. Je wandelt op sneeuwschoenen naar een speciale noorderlicht tent in het bos. Terwijl de gids een kampvuur maakt bij de tent, kijk je goed naar boven of je de dansende lichten ziet. Tijdens een donkere en heldere nacht heb je de beste kansen.
Periode: september – maart
Tijd: ca. 3 uur

Sami & rendier safari

Deze excursie begint met een rendiersleetocht. Daarna voer je de rendieren om ze te belonen. Het is tijd om meer te leren over de Sami cultuur. De gids vertelt je over hun levenswijze, zingt een traditioneel liedje en je leert lasso gooien. Vergeet niet je fotocamera mee te nemen.
Periode: december – maart
Tijd: ca. 2 – 4 uur

Sneeuwschoenwandelen

In de omgeving van Lyngen Experience Lodge zijn er veel mooie uitzichtpunten. Een zeer populair sneeuwschoen tocht, is die naar de vuurtoren in Lyngstuva. Je verkent mooie gebieden, loop door besneeuwde bossen met prachtig uitzicht. Allemaal in de rust en stilte loop je door een winterse wildernis.
Periode: november – april
Tijdsduur: ca. 2 – 4 uur

Sneeuwscooter safari

Ga op sneeuwscooter safari in de Lyngen Alpen. Van tevoren krijg je een korte, duidelijke uitleg en dan is het tijd om te gaan rijden. Onderweg stop je op meerdere plekken om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. Je rijdt met z’n tweeën, met de mogelijkheid om halverwege van chauffeur te wisselen indien gewenst.
Periode: december – mei
Tijd: ca. 1,5 uur

Walvissafari

Je vaart met een snelle motorboot naar de plek waar de walvissen voor het laatst zijn gespot. De kapitein heeft jarenlange ervaring en goed contact met de lokale vissers.Als je de walvissen in het water ziet, wordt de motor van de boot uitgezet en het is tijd om foto’s te nemen. Geniet ondertussen van de prachtige omgeving.
Periode: november – februari
Tijd: ca. 4 – 6 uur

Voorbeeld reizen met verblijf in de Lyngen Experience Lodge

Bekijk hier onze voorbeeldreizen met een verblijf in de Lyngen Experience Lodge. Wordt er geen reis getoond, neem dan contact met ons op voor jouw reis op maat met verblijf in de Lyngen Experience Lodge.

Combineer de Lyngen Experience Lodge met andere bijzondere accommodaties

Wil je graag je verblijf in de Lyngen Experience Lodge combineren met andere bijzondere accommodaties? Bekijk dan onze selectie kleinschalige boutique hotels. Hieronder staan 3 voorbeelden van boutique accommodaties die weer een heel andere beleving geven.

Interior @ Arctic Panorama Lodge, Noors Lapland, Noorwegen

Arctic Panorama Lodge

 • Boutique hotel
 • Lyngen Fjord, Noors Lapland
 • Comfort
Snowhotel Kirkenes

Snowhotel Kirkenes

 • Uniek hotelkamers
 • Kirkenes, Noors Lapland
 • Comfort
Tromso Ice Domes en Malangen Resort

Malangen Resort

 • Boutique hotel
 • Tromso, Noors Lapland
 • Comfort