Dymond Lake Ecolodge

De comfortabele Dymond Lake Lodge ligt 35 km ten noorden van Churchill, bij de Hudson Baai en is alleen bereikbaar per klein vliegtuigje of helikopter (kwartier vliegen). De lodge ligt in één van de allerbeste gebieden ter wereld om ijsberen te zien. Omdat de lodge zo afgelegen ligt zal je naast je reisgenoten in de lodge geen andere toeristen zien. De beleving hier is dan ook van een andere orde dan in het relatief drukke Churchill. Hier zie je nog echt ijsberen in hun eigen, ongerepte omgeving. De ijsberen brengen regelmatig een bezoekje aan deze afgelegen lodge en dat betekent dat je dus echt dag en nacht tussen de wilde dieren bent. Dit biedt uitstekende kans op de mooiste foto’s.

  • Aantal kamers:  8
  • Restaurants & bars:  1
  • Wellness:  0
  • Kinderen: Alle leeftijden

Slapen

De lodge telt 8 tweepersoonskamers met privé badkamer voorzien van douche en toilet, tweepersoons bed of twee eenpersoonsbedden en houten meubilair. De kamers hebben een knusse en authentieke uitstraling en beschikken over grote ramen zodat je vrij uitzicht hebt op de besneeuwde omgeving en de dieren zie er leven.

Lodge
Slapen
Woonkamer

Eten & drinken

Je kunt in de lodge ontbijten en er worden lekkere, warme maaltijden voor je bereid door de chef.

Faciliteiten

De Dymond Lake Ecolodge beschikt over een souvenirwinkel en 2 grote, gemeenschappelijke ruimtes waar je na een lange dag heerlijk kunt uitrusten bij een gezellig haardvuur.

Excursies

Overdag wandel je met een gewapende gids over de vlaktes op zoek naar ijsberen en andere wilde dieren. De gidsen zijn van een hoog niveau en zijn vaak beroepsfotograaf en/of bioloog. De lodge beschikt over een speciale toren om optimaal van het uitzicht en het noorderlicht te kunnen genieten. Voor het noorderlicht is uiteraard een heldere nacht een vereiste. In de nacht houdt men de omgeving in de gaten en als er een ijsbeer rond het kamp sluipt word je wakker gemaakt (op aanvraag) zodat je de ijsbeer kunt bewonderen. Rondom de lodge staat een stalen hek waar vaak nieuwsgierige ijsberen tegenaan gaan staan en zo sta je letterlijk enkele centimeters van het grootste landroofdier ter wereld. Bekijk eens onze reis Wandelen met ijsberen en ga mee op avontuur vanuit deze bijzondere lodge.

 

Eten
Churchill
wandelen met ijsberen