Ga op vakantie naar Orchha met Sundowner Wildlife Holidays

Paleizen, tempels, cenotafen en andere majestueuze bouwwerken kenmerken de stad Orchha in India, waar het lijkt alsof je vanuit een woonwijk zo de middeleeuwen in wandelt. Bekijk de veertien cenotafen van de Bundela koningen aan de Betwa rivier en breng een bezoek aan het met lapis lazuli bekleedde Jahangir paleis tijdens uw vakantie in India.

Bekijk onze reizen naar India

Aan de Betwa oever

Orchha ligt op de oevers van de Betwa rivier en was rond 1550 de hoofdstad van de Bundela koningen in India. Aan de oever van de rivier staan de cenotafen van de oude heersers van de stad. Toen zij in 1731 verhuisden bleven de vele zandstenen tempels en paleizen achter. Tijdens een wandeling langs de eeuwenoude en fraai gedecoreerde tempels en paleizen waant u zich in de middeleeuwen.

“Waan je in de middeleeuwen in deze stad vol met paleizen en tempels.”

Het huidige Orchha

Tegenwoordig is Orchha een kleurrijke stad met knalblauw geschilderde lemen huizen, met af en toe een roze- of mintgroene uitzondering. De paleizen en tempels zijn minder verfijnd en in minder goede staat dan die in Rajasthan, maar daardoor hebben ze juist een enorme sfeer. De tempels worden ook niet zo vaak bezocht waardoor het er doorgaans rustig is en u tijdens uw vakantie in India op uw gemak de smalle gangetjes, steegjes en trapjes kunt verkennen.

In het oude fort is het Jahangir paleis te vinden. Dit vierkante paleis is een uitstekend voorbeeld van de Bundela bouwkunsten, versiert met tegels van lapis lazuli, cenotafen en koepels. In het paleis is ook een klein museum te bezoeken. Dit paleis is een echte aanrader voor tijdens uw vakantie in India.

Wat zijn de hoogtepunten van Orchha?

Orchha
  • Jahangiri Mahal
  • Raj Mahal
  • Orchha fort
  • Ram Raja Temple
  • Chaturbhuj Temple

Onze selectie accommodaties in Orchha

Wanneer u de stad Orchha bezoekt, is het vaak comfortabeler om na een rondwandeling door de stad, verder te reizen naar Gwalior waar u overnacht. Indien u graag wel in Orchha overnacht, kunt u contact met ons opnemen

Accommodaties in Gwalior

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Orchha

Orchha kunt u het hele jaar bezoeken. In de periode van januari tot en met maart en de periode van oktober tot en met december heeft u wat koelere temperaturen waardoor een vakantie in de stad wat aangenamer is. In de maand juni begint de regenperiode, welke in september ten einde komt. Deze natte maanden zijn niet ideaal doordat het ook erg warm is.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 19 6 6 1 4 80 263 303 151 38 5 6
● Dag temperatuur  (°C) 24 28 34 39 43 41 34 32 33 33 30 26
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief