Ga op vakantie naar Mumbai met Sundowner Wildlife Holidays

De stad Mumbai is uitgegroeid van zeven moerassige eilanden naar de meest dynamische en dichtbevolkte stad in India. Het is een stad van grote tegenstellingen. Naast statige Victoriaanse gebouwen staan wolkenkrabbers, traditionele bazaars grenzen aan moderne winkelcentra en statige woonwijken worden omringd door de sloppenwijken.

Bekijk onze reizen naar India

Mumbai

Het bekendste symbool van Mumbai is de Gateway of India, gebouwd ter ere van het bezoek van koning George V, de toenmalige keizer van Indië, en zijn vrouw koningin Mary. Het bouwwerk is tegenwoordig het begin van het toeristische hart van Mumbai, waar het altijd een drukte is met de vele bezoekers, verkopers en bootjesverhuurders.

Vanaf de Gateway vertrekken ook boten naar Elephanta Island. Dit kleine eilandje net ten oosten van Mumbai is een UNESCO-werelderfgoed, door de grottempels die in de klif gehouwen zijn. Deze tempels bevatten meesterwerken van de Indiase beeldhouwkunst, zoals de driekoppige Shiva, de Mahesamurti. Een uitstap naar dit eiland is dan ook een fascinerende belevenis voor tijdens uw vakantie in India.

“Het treinstation in Mumbai is een prachig voorbeeld van Victoriaans gotische Indiase architectuur.”

Geschiedenis maakt rijk

Tijdens de Brits-Indische tijd zijn er veel verschillende bouwwerken geplaatst, welke nog steeds het straatbeeld van Mumbai’s centrum tekenen. In de 19e eeuw zijn veel gotische bouwwerken geplaatst in de stad zoals het Bombay University complex, het hooggerechtshof en het Victoria Railway Station. Het station is imposant en rijkelijk versierd met koepels, toren en bogen. Het wordt vaak aangezien voor een paleis of een kathedraal.

Wat zijn de hoogtepunten van Mumbai?

Mumbai
  • Gateway of India
  • Victoria Railway Station
  • Elephanta Eiland

Onze selectie accommodaties in Mumbai

In Mumbai vindt u veel verschillende accommodaties. Van moderne hotels vlak bij het vliegveld voor extra gemak tot luxe herigate hotels in het centrum voor uw verblijf tijdens uw vakantie in India.

Accommodaties in Mumbai

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Mumbai

Mumbai kunt u het hele jaar bezoeken. Wel raden wij aan om in de wintermaanden een bezoek te brengen aan deze stad in India. In de zomermaanden is er vaak hevige regenval door de moesson. Deze regen in combinatie met redelijk hoge temperaturen zorgt voor een tropisch gevoel in de stad.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 0 1 0 1 11 556 835 566 341 68 6 1
● Dag temperatuur  (°C) 28 29 30 32 33 32 29 29 30 32 32 30
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief